Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın altılı masa kurmaylarıyla yaptığı görüşmeye göre, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde anketlerin kullanılmayacağı belirtilmiştir. Anket sonuçlarının sosyal medya manipülasyonları ve toplumsal kaygılar nedeniyle güvenilir olmayabileceği ifade edilmiştir. 2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun anketlerde son sırada çıkmasına rağmen başarılı bir aday olduğuna dikkat çekilerek, anketlerin her zaman doğru sonuç vermeyebileceği örneği verilmiştir. DEVA Partisi ve CHP temsilcileri de anketlerin sağlıklı sonuçlar vermeyeceği konusunda hemfikir olduklarını belirtmişlerdir.
26 Ocak 2023

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Fatih Altaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör ile 'Kızıl Goncalar' dizisi üzerinden yaşanan bir tartışmada karşılıklı eleştirilerde bulundu. Şengör, RTÜK'ün tarikatların hedef göstermesi sonucu Fox TV'ye verdiği cezaları eleştiren bir mektup yayınladı. Şahin ise Şengör'ü ve ona köşesini açan Altaylı'yı 'sözde gazeteci' ve 'ekran zararlısı' olarak nitelendirerek cevap verdi. Şengör, Şahin'in eleştirilerine kendi uzmanlık alanına odaklandığını ve RTÜK'ün görevinin yobaz kollayıcılığı olmadığını belirterek yanıt verdi.
16 Ocak 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin Süper Kupa finali ile ilgili yazdığı yazıya ve yaptığı yorumlara karşılık hukuki adım attığını duyurdu. Selvi, yazısında ve CNN Türk'teki yorumlarında Fenerbahçe ve Başkanı Ali Koç'u Suudi Arabistan'da oynanan Süper Kupa finali ve Atatürkçülük hassasiyetleri konusunda eleştirmişti. Kulüp, Selvi'nin iddialarını yalanlayarak, gerçek dışı bilgiler içerdiğini ve gazetecilik etiğinden uzak olduğunu belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin siyasetle ilgisi olmadığını ve 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünün barış çağrısı dışında bir anlam taşımadığını vurguladı.
4 Ocak 2024

Gazeteci Sedef Kabaş, Tele1 kanalında yayınlanan 'Gazeteciler Masası' programında CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. Kabaş, kadınların ve gençlerin siyasette daha fazla yer alması gerektiğini ve Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, seçim sonrası her şeyin güzel olacağını ancak kolay olmayacağını ve çok çalışmak gerektiğini ifade etti.
25 Mart 2023

CHP kurultayında genel başkanlık seçimini Özgür Özel kazanması durumunda gazeteciliği bırakacağını açıklayan Barış Yarkadaş, Özel'in kazanmasının ardından aktif gazetecilik kariyerine son verdiğini duyurdu. Yarkadaş, TV100'de siyaset yorumcusu olarak çalışmaya devam edebileceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Yarkadaş'tan kararını yeniden değerlendirmesini istedi ve bu konuda kendisiyle iletişime geçeceğini ifade etti.
7 Kasım 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hürriyet gazetesini ziyaret ederek gazetecilere yönelik açıklamalarda bulundu. Tunç, 'sansür yasası' olarak bilinen Dezenformasyon Yasası'ndan tutuklanan gazeteci Tolga Şardan'ın 'suç işlediğini' iddia etti ve gazetecilere sınır çizdi. Tunç, gazetecilerin tutuklanmasına 'gönlünün razı olmadığını' söylese de onlara sınır çizmeyi ihmal etmedi. Ayrıca, 'Ceren Özdemir'i öldüren kişi açık cezaevine alındı' gibi asılsız haberlerin yayınlandığını belirtti.
3 Kasım 2023

İktidarın, İmralı Cezaevi'nde hükümlü Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddiası gündemde yer alıyor. Gazeteci Murat Ağırel, bürokratlardan aldığı bilgiye dayanarak bu görüşmenin 28 Mart'ta gerçekleştiğini belirtti. Görüşmenin içeriği hakkında net bilgi verilmediği, ancak daha önce erzak gönderildiği ve bazı tekliflerin kabul görmediği yönünde bilgiler olduğu ifade edildi. İktidar, daha önce 2019 yerel seçimleri öncesinde de Öcalan ile görüşmüş ve bu görüşmenin sonucunda Öcalan'ın bir mektubu medyada paylaşılmıştı.
28 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda HDP'nin ortak adaydan kaçmadığını, kaçınanın 'altılı masa' olduğunu belirtti. HDP'nin müzakere taleplerine 'altılı masa'dan resmi bir yanıt gelmediğini ve HDP'nin ötekileştirildiğini ifade etti. Demirtaş, 'altılı masa' liderlerine HDP'yi ziyaret etme ve dayanışma gösterme çağrısında bulundu.
9 Ocak 2023

Televizyon sunucusu Müge Anlı, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan, kendisine AKP'den milletvekili adaylığı teklifi geldiği iddialarını programında yalanladı. Anlı, siyasetle ilgilenmediğini ve böyle bir teklif almadığını belirtti. Ayrıca, Twitter üzerinden yapılan spekülasyonlara da tepki göstererek, bu tür asılsız haberlerle gündeme gelmek istemediğini ifade etti.
20 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 14 Mayıs seçimlerinden sonra iktidar tarafından satın alınmış adaylar, muhalif görünümlü gazeteciler ve partilere sızdırılmış ajanların ortaya çıkacağını iddia etti. Demirtaş, ultra milliyetçi görünüp muhalefet edenlere itibar edilmemesi gerektiğini ve umutları satanlara ders verilmesi gerektiğini belirtti.
30 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın da adaylıktan çekileceği iddia edildi. Oğan, bu iddiaları Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile yalanladı ve seçim çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Ayrıca, bu tür söylentileri dile getiren gazeteci İsmail Saymaz'a tepki göstererek, kendisi hakkında çıkan haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TRT'deki canlı yayında gazeteci Abdulkadir Selvi'nin insansız hava araçlarına ilişkin muhalefetin tutumunu sorgulayan sorusuna olumlu yanıt vererek, Selvi'ye köşe yazılarında bu konuları değerlendirmeye devam etmesi yönünde talimat verdi. Erdoğan, geçmişte de CNN Türk yayınında Selvi'ye benzer bir övgüde bulunmuş ve sağlık konusundaki eleştirilere karşı yazılar yazması gerektiğini ifade etmişti.
2 Şubat 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, 'suçu ve suçluyu övme' ve 'halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama' suçlarından başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. İfade sonrasında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Soruşturmalar, Altaylı'nın sosyal medya üzerinden bir saldırganı övdüğü ve bir video paylaşım platformunda bazı kişilere yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandığı iddiaları üzerine başlatıldı.
5 Ocak 2024

Ata ittifakı adayı Sinan Oğan, Haber Global canlı yayınında yaptığı açıklamada, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olma talebinin karşılanmaması üzerine cumhur ittifakını desteklemediğini öne sürdü. Oğan, kendisinin cumhur ittifakını destekleyeceğini Özdağ'a bildirdiğini ve Özdağ'ın tarafsız kalacağını söylediğini belirtti. Ayrıca, Oğan 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu ve tarafsız kalmak yerine gelecek planlaması yaptığını ifade etti.
6 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin üçüncü defa aday olamayacağı yönündeki iddialara yanıt vererek, siyasi rakiplerinin hukuk skandallarıyla kendisinin önünü kesmeye çalıştığını ifade etti. 'Altılı masa' liderlerinin ve HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın Erdoğan'ın adaylığının mümkün olmadığını belirtmelerinin ardından, Erdoğan bu açıklamaları eleştirerek, rakiplerinin kendisiyle siyasi arenada mücadele etmeye cesaret edemediklerini ve bahaneler üreterek engel olmaya çalıştıklarını savundu.
28 Ocak 2023

Gazeteci Fatih Portakal, oy kullanırken zafer işareti yaparak fotoğraf çektirdi ve bu fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta, bir sandık kurulu üyesinin de aynı işareti yaptığı görüldü. AKP adına hareket eden avukat Arif Yeğen, Portakal ve sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında suç duyurusunda bulundu. Yeğen, bu eylemlerin seçim kanununa ve Yüksek Seçim Kurulu genelgesine aykırı olduğunu iddia ederek, kamu davası açılmasını ve Y.D.'nin görevden alınmasını talep etti.
28 Mayıs 2023

Milli Gazete'nin haberine göre, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, küçükbaş hayvancılık işine girerek Tarım Bakanlığı'ndan 3,5 milyon lira hibe alacağı iddia edildi. Fırat, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada henüz hibe almadığını, ancak 22 milyon TL'lik yatırımı yaptıktan sonra hibe alacağını belirtti. Kendisine yönelik eleştirilere karşı, yatırımın bir emeklilik projesi olduğunu ve Bill Gates gibi birçok yatırımcının tarım arazisi satın aldığını ifade etti. Fırat, sürecin şeffaf olduğunu ve herhangi bir bakanlık yetkilisini aramadığını, hibenin de her yatırımcı gibi hakkı olduğunu savundu.
29 Nisan 2023

Babala TV'de Kemal Kılıçdaroğlu'na tesettürlü olduğu için iş bulamadığını anlatan bir katılımcının turist rehberi olduğu iddiası, Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) tarafından yalanlandı. TUREB, bu kişinin birliğe kayıtlı olmadığını ve eğer rehberlik yaptığını iddia ediyorsa, 6326 sayılı meslek kanununa göre kaçak rehberlik yaptığını belirtti.
26 Mayıs 2023

Dünya şampiyonu okçu Mete Gazoz, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel hazırlanan ve Atatürk yerine kendisine yer veren bir görsel hakkında tvnet'e tepki gösterdi. Görsel, sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Gazoz, Twitter hesabından tvnet'in görselini Atatürk fotoğrafıyla alıntılayarak 'Doğru kullanım şekli' diye yazdı. Tepkilerin ardından TVNET, görseli kaldırdı.
29 Ekim 2023

Kuveyt merkezli haber sitesi Kuwait News, yapay zeka ile çalışan ve Arapça haber sunacak 'Fedha' adlı sanal bir haber sunucusunu tanıttı. Fedha, test aşamasında olup, sitenin online bültenlerinden günlük haberleri okuyacak. Abdullah Boftain, Fedha'nın Kuveyt aksanıyla ve farklı etnik kökenleri yansıtan bir görünümle haber sunacağını belirtti. Ayrıca, yapay zeka tarafından üretilen haber sunucuları daha önce de Çin'de görülmüştü ve Goldman Sachs'ın raporuna göre yapay zeka, 300 milyon tam zamanlı işi üstlenebilir kapasitede.
11 Nisan 2023
İşaretlediklerim