İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van'da yapılan seçimlerde en çok oyu alan DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan'ın mazbatasının, Adalet Bakanlığı'nın son dakika kararıyla seçilme hakkı olmadığı gerekçesiyle verilmemesini ve ikinci sıradaki AKP adayı Abdullah Arvas'a verilmesini 'kabul edilemez' olarak nitelendirdi. İmamoğlu, bu durumun Van halkının iradesini tanımamak olduğunu belirtti ve seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı tepki gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hükümeti ve mahkeme heyetlerini halk iradesine saygı duymaya davet etti.
2 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

TV100 kanalında 'Taksim Meydanı' programında görev alan gazeteciler Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır, kanaldan kendi istekleriyle ayrıldıklarını duyurdular. Yarkadaş ve Hacır, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalarda, kanal yönetimine verdikleri destek ve gösterdikleri güven için teşekkür ettiler. Bu ayrılık, SADAT'ın reklamının TV100'de yayınlanması ve bu durumun tartışma yaratması sonrasında gerçekleşti. SADAT reklamı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ı eleştirdiği bir program sırasında yayınlanmış ve Kılıçdaroğlu tarafından bir tehdit olarak nitelendirilmişti.
24 Ocak 2023

DEM Parti, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde seçim güvenliğini tehdit eden usulsüzlüklerin araştırılması için Meclis'e bir önerge sundu. Önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, geçmiş seçimlerde yaşanan usulsüzlüklerden örnekler vererek önergenin önemini vurguladı. Bu usulsüzlükler arasında mühürsüz oyların geçerli sayılması, sahte seçmen kayıtları ve sandık taşıma gibi konular yer aldı.
29 Şubat 2024

Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Nisan 2021'de yayınladığı ve halkın eylemler sırasında cep telefonuyla ses ve görüntü kaydetmesini engelleyen genelgesini iptal etti. Bu genelge, polislerin orantısız şiddet görüntülerinin artması üzerine çıkmış ve gazetecilik örgütleri tarafından eleştirilmişti. Diyarbakır Barosu tarafından paylaşılan kararda, iptalin haberleşme ve basın hürriyeti haklarının kanunla sınırlanması gerektiği gerekçesiyle yapıldığı belirtildi. Danıştay daha önce de bu genelgenin yürütmesini durdurma kararı almıştı.
8 Mayıs 2024

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

Yaklaşık iki yıl önce, eski AKP Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın trafik kontrolü sırasında iki polise hakaret ettiği bir olay yaşandı. CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, bu olayın ardından iki polis memurunun ihraç edildiğini duyurdu. Başarır, Yılmaz'ın kamu görevlilerine hakaretten yargılanması gerektiğini belirtirken, İçişleri Bakanlığı'nın kararı gözden geçirmesi gerektiğini ve hiç kimsenin polise hakaret edemeyeceğini ifade etti.
14 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kendisinin Twitter mesajlarını engelleme girişimine karşı çıkarak, tecrit uygulamalarının kaldırılması çağrısında bulundu. Demirtaş, cezaevinden avukatları ve yakınları aracılığıyla mesajlarını Twitter üzerinden paylaşmaya devam ediyor. Adalet Bakanı Bozdağ, Demirtaş'ın mesajlarını engellemek için uluslararası örnekleri incelediklerini belirtti. HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş da benzer bir tepki göstererek, hükümetin korkularını dile getirdi.
11 Ocak 2023

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının, Adalet Bakanlığı'nın mesai bitimine beş dakika kala yaptığı itiraz sonucu geri alındığını açıkladı. Bu durum, Zeydan'ın siyasi yasaklı konumuna düşmesine neden oldu ve başkanlığı hakkında son kararı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) vereceği belirtildi. DEM Parti, Van halkının iradesinin bu şekilde hiçe sayılmasının hukuk dışı olduğunu ifade ederek, alınan karara karşı demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırdı. Van'da daha önce de kayyım atamaları ve HDP'li belediye başkanlarının görevden alınmaları yaşanmıştı.
2 Nisan 2024

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Van'da Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının Adalet Bakanlığı tarafından son dakika kararıyla iptal edilmesi ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesine tepki göstermek için Van'a gidiyor. Bu karar, çeşitli siyasi partiler ve toplum kesimlerinden tepki toplamış durumda. DEM Parti, CHP ve diğer siyasi figürler de dahil olmak üzere birçok kişi ve grup, halk iradesine saygı gösterilmesi çağrısında bulunuyor.
2 Nisan 2024

CHP'li Köksal, Afyon'da düzenlenen bir mitingde, seçilirse Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapılarını DEM Parti hariç her siyasi partiye açık tutacağını belirtti. Bu açıklama, yanında bulunan CHP lideri Özgür Özel tarafından ilk başta yanlış anlaşıldı ve daha sonra Köksal'ın dil sürçmesi olarak nitelendirilmeye çalışıldı. Ancak Köksal, yaptığı açıklamada bu ifadenin bilinçli olarak seçildiğini ve DEM Partililerle belediyeyi yönetmeyeceğini vurguladı. Bu durum, parti içindeki çekişmeleri ve siyasi stratejileri gözler önüne serdi.
8 Mart 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Parti içinden bazı isimler ve çalışma ekibinden, kurtarma çalışmaları devam ederken iktidara yüklenmenin siyasi iletişim açısından sorun yaratabileceği yönünde uyarılar geldi. Kılıçdaroğlu, bu önerilere rağmen tavrında ısrarcı oldu ve eleştirilerini sürdürdü. AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.
21 Şubat 2023

İstanbul'un Adalar ilçesinde, İETT Genel Müdürlüğü bünyesindeki elektrikli minibüslerin seferlere başlaması üzerine halk, bu araçların tarihi, kültürel ve doğal dokuya zarar vereceği gerekçesiyle itiraz etti. Protestolar sırasında bazı eylemciler gözaltına alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu taşımayı sağlamak zorunda olduklarını belirtti. Adalılar, tepkilerini 'Ekrem İmamoğlu, Ada yaya yolu' şarkısıyla dile getirdi.
27 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adalar'a getirdiği minibüsleri istemeyen vatandaşlar, protesto gösterileri düzenledi. Polis, eylemcilere müdahale ederek, sorumluluğun belediyede olduğunu belirtti. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararlarına göre Adalar'da motorlu taşıt trafiği kısıtlı olmalı. Avukat İrem Berksoy, İETT'nin yasadışı olarak araçları Adalar'a getirdiğini ve Adalıların hukuki haklarını savunmaya devam ettiğini belirtti.
17 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümetin müdahalede yetersiz kaldığını belirtti. Diyarbakır'dan yaptığı açıklamada, 'Saray depremi koordine edemedi, İletişim Başkanlığı algı koordine ediyor' ifadelerini kullandı. Ayrıca, iktidarın 'Asrın felaketi' ifadesiyle sorumluluktan kaçmaya çalıştığını ve sadece algı operasyonu yaptığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının engellemelere rağmen halka ulaştığını ve devletin de bu şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi.
11 Şubat 2023

DEM Parti, Kandil'in baskısıyla Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını engelleyerek, siyasetin doğasına aykırı bir karar aldı. Bu karar, hem AKP'nin geriletilmesini isteyen sol kanadı hem de Demirtaş'ın partinin önüne geçmesinden rahatsız olanları memnun etti. Ancak, bu kararın DEM Parti için uzun vadede zararlı olabileceği ve Türkiye demokrasisi için önemli sonuçlar doğurabileceği belirtiliyor. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasını isteyenler bu karardan memnun kaldı.
10 Şubat 2024

Mersin Tarsus'ta Yeşil Sol Parti'nin seçim aracı, iddiaya göre MHP seçim bürosundan çıkan yaklaşık 20 kişilik bir grup tarafından durduruldu ve saldırıya uğradı. Aracın camları ve lastikleri zarar gördü, içerisinde bulunan yedi parti çalışanından beş tanesi yaralandı. Parti çalışanları, saldırı sırasında etrafta çok sayıda polis bulunmasına rağmen müdahale edilmediğini belirtti.
7 Mayıs 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazdığı açık mektubun Kürtçe bölümüne 'random gülücük' diyerek yorum yapan müzisyen Ufuk Beydemir, sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı. Beydemir'in bu yorumu, bazı kullanıcılar tarafından ırkçı ve faşist bir yaklaşım olarak değerlendirildi ve tepki çekti. Eleştiriler, Beydemir'in müziği bırakması ve ırkçı tutum sergilememesi yönünde öneriler içeriyordu.
9 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'da enkaz altından 71 saat sonra kurtarılan Ahmet Eren, ilkyardım ekibine 'yarın okulum var' dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çocuğun kurtarılma anını sosyal medyada paylaştı. Ancak Twitter'ın kısıtlandığı bir dönemde yapılan bu paylaşım, kullanıcılar tarafından VPN kullanımı ve arama-kurtarma çalışmalarının hızı konusunda eleştirildi.
9 Şubat 2023
İşaretlediklerim