CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede üç ana konuyu gündeme getirecek. Bu konular; Türkiye'deki temel sorunlar, anayasal düzeydeki hak ihlalleri ve Türkiye'nin uluslararası alandaki sıkıntılarıdır. Ayrıca, Özel emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davası tutuklularının hak ihlallerine dikkat çekilmesini ve 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in açılmasını talep edecek.
26 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta 12 farklı etkinliğe katıldı ve bu etkinliklerde toplam 317 dakika konuşma gerçekleştirdi. Etkinlikler arasında bilim ödülleri töreni, kabine toplantısı açıklaması, istihdam projesi bilgilendirme programı ve ihracat verileri konuşması gibi çeşitli programlar yer aldı. Ayrıca AKP'nin grup toplantısı ve genişletilmiş il başkanları toplantısı gibi parti içi etkinliklere de katılım gösterdi.
5 Ocak 2023

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul Valisi Davut Gül'ün yerine geçici olarak valilik görevini üstlenen çocuk, Derin Mina Koç, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin verdi. Bu karar, daha önce vali tarafından Taksim'in kutlamalara kapalı olacağının duyurulmasının ardından geldi. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için büyük bir simgesel öneme sahiptir. Ancak son yıllarda bu meydanda kutlamaların yapılması engellenmişti.
23 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin 22. kuruluş yıldönümü programında konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözünün eri olmadığını ve vatandaşın aklıyla alay ettiğini iddia etti. Ayrıca, AK Parti'nin Türkiye'nin tüm zenginliklerini ve renklerini temsil ettiğini belirtti ve farklı tercihlerde bulunan vatandaşları AK Parti'ye katılmaya çağırdı.
24 Ağustos 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'e yürümek isteyen İnşaat İşçileri Sendikası ve DİSK Elektrik, Gaz, Su, Baraj Çalışanları Sendikası üyeleri ile Mücadele Birliği Platformu, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket ve Halkevleri üyeleri polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında gazeteci Zeynep Kuray da bulunuyor. Maltepe'de ise 1 Mayıs kutlamaları için yürüyen gruba polis müdahale etti ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.
1 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türkiye'nin karşılaştığı temel sorunlar, anayasal hak ihlalleri ve uluslararası sıkıntılar gibi konuları gündeme getirecek. Özel, ayrıca en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davasından tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararının uygulanmasını ve Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını talep edecek. Bu görüşme, Türkiye'nin iç politikasında önemli bir diyalog olarak değerlendiriliyor.
26 Nisan 2024

Yozgat Boğazlıyan'da bir köy camisinin minaresinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılım için çağrı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle mitinge katılamadığı ve yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katıldığı belirtildi. Gazeteci İsmail Saymaz, minareden yapılan çağrının içeriğini ve mitinge ulaşım için araçların hareket edeceği saati paylaştı.
27 Nisan 2023

Türkiye, 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin önemine vurgu yaparak, iç ve dış gelişmelerle birlikte bu tarihin bir yol ayrımı olduğunu belirtti. Son anketlerde muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu önde görünürken, Erdoğan cumhur ittifakını genişletmek için Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR'ın desteğini aldı. Erdoğan, seçimlerde terör örgütleri ve küresel menfaat odaklarıyla işbirliği yapmakla suçladığı muhalefeti eleştirdi.
25 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Teknofest etkinliğinde CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk'e esprili bir dille 'Aday yapacaktım, kayboldu ortadan' dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Öztürk'ün İkinci Karabağ Savaşı'nda gösterdiği cesaretten övgüyle bahsetti. CNN Türk, bu diyalogu 'gülümseten diyalog' başlığı altında haberleştirdi.
29 Nisan 2023

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir'deki mitingindeki kalabalığın büyük bir kısmının çevre illerden taşındığını ve Suriyeli mültecilerin de bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, genç katılımcı sayısının az olduğunu ve Erdoğan'ın konuşması bitmeden kalabalığın dağılmaya başladığını belirtti. Mitingin başlama saati planlanandan yaklaşık iki buçuk saat sonra gerçekleşti.
29 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini 'tiyatro' olarak nitelendirenlerin FETÖ'cülere diyet borcunu ödemek istediklerini belirtti. Erdoğan, 15 Temmuz gecesi şehit olan 252 kişiyi ve yaralanan 2 bin 740 kişiyi anarak, FETÖ'cülerin hain planlarına karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, FETÖ'cülerin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini ifade etti.
15 Temmuz 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Erdoğan'ın 'Selo' olarak bahsettiği Demirtaş, Erdoğan'ın kaybetme korkusuyla hareket ettiğini ve 'aslanları kafese kilitleyerek çakalların ormanın kralı olacağını' düşündüğünü ancak yanıldığını ifade etti. Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde halkın 'ormanın kralı' olacağını ve Yeşil Sol Parti'nin Meclis'te güçlü bir şekilde yer almasının önemine vurgu yaptı.
24 Nisan 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimlerin ikinci turunun ardından 29 Mayıs'ta okulların tatil edileceğini duyurdu. Bu tatil gününde öğrenciler izinli olacak ve öğretmenler idari izinli sayılacak. İlk tur seçim sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 49,50, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89 ve Sinan Oğan yüzde 5,17 oranında oy almış ve seçim ikinci tura kalmıştı.
22 Mayıs 2023

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yat yarışları nedeniyle çift yönlü olarak askıya alındı. Yarışlar, Çırağan Sarayı-Beykoz/Fenerbahçe-Moda parkurunda gerçekleştirilecek ve akşam 6'ya kadar sürecek. Bu etkinlik, TAYK Trofesi 3’üncü Ayak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı – İDO Kupası İstanbul Boğazı Yat Yarışları adı altında düzenleniyor.
19 Mayıs 2024

Millet İttifakı, 14 Mayıs seçimleri öncesinde İzmir'de ilk büyük ortak mitingini gerçekleştirdi. Altı parti lideri ve iki belediye başkanı, özellikle genç seçmenlere 'ilk turda bitirmeli' ve 'oyları bölmeyelim' mesajları verdi. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı nedeniyle oluşan ikinci tur riskine dikkat çekildi. İttifak ortakları, gençlerin oylarını kazanmak ve sandığa gitmelerini teşvik etmek için çeşitli çağrılarda bulundu. Ayrıca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan arasında nazik bir atışma yaşandı ve her iki lider de kendi partilerine oy çağrısında bulundu.
1 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 7 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığı iddiası, teyit.org tarafından yapılan hesaplamalarla doğrulanmadı. MapChecking adlı program kullanılarak yapılan analizde, mitingde en az 520 bin, en fazla 865 bin, ortalama ise 690 bin kişinin bulunduğu tahmin edildi. Bu hesaplamalar, alandaki yoğunluğa göre metrekare başına düşen kişi sayısına dayanıyor.
8 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel, yumuşama mesajları vererek kararlı ve ısrarlı olduklarını belirtiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan CHP ziyaretlerinde artık kabalık yerine simit ve börek ikramı yapılıyor. Toplumda kutuplaşmadan beslenenler bu yeni durumdan rahatsızken, diyalog ve müzakereyi destekleyenler olumlu karşılıyor. Ahmet Hakan, toplumsal kutuplaşmanın azalmasının bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor.
5 Mayıs 2024

Türkiye'den yaşanan 'beyin göçü' sonrası, Boğaziçi Üniversitesi mezunları 'Siz isteyin, biz döneriz' kampanyası başlattı. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere dönme çağrısı yaptı. AKP MKYK üyesi Emre Cemil Ayvalı ise bu gençleri 'Batının ezik köleleri' olarak nitelendirerek eleştirdi. Ayvalı daha önce CNN Türk programında iktidar ve 'FETÖ' ilişkisine dair açıklamalar yapmıştı.
10 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'te katıldığı 'Teke Tek' programında gençlerin iş bulma sorunlarına ve yurt dışında daha iyi çalışma koşulları bulmalarına değindi. Yavaş, Türkiye'de gençlere insanca bir hayat sunulmadığını ve bu yüzden yurt dışında garsonluk gibi işlerde çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki yardım çalışmaları ve Hatay Havalimanı'nın tamiratı hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıltıldığını ve Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesinde propaganda yapmadığını savundu. Eğitim sisteminin değişmesi gerektiğini ve gençlerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.
17 Mart 2023

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Kemal Irmak, öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan anısına 10 Mayıs'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Irmak, okullarda artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) ve toplumun tüm kesimlerini sorumlu tuttu ve acil önlem alınması çağrısında bulundu. Ayrıca, eğitimcilere yönelik şiddetle mücadele için TBMM'de siyasi partileri ziyaret edeceklerini ve basın toplantısı düzenleyeceklerini belirtti.
8 Mayıs 2024
İşaretlediklerim