Trabzonspor'un maça iyi başlamasına rağmen sürekliliğini kaybettiği ve maçın genel olarak zevksiz bir görüntüye büründüğü belirtiliyor. Santos'un mevcut kadroyla mucizeler yaratmasının beklenmemesi gerektiği, takımın kalabalık orta saha ve riske girmeyen savunma prensipleriyle hazırlandığı ifade ediliyor. Semih'in tecrübeli golcüler gibi attığı ikinci gol ve Beşiktaş'ın maç boyunca uyguladığı taktikler öne çıkarılıyor.
5 Şubat 2024

Türk hakem Halil Umut Meler, UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finalinde İngiltere'nin Liverpool ve İtalya'nın Atalanta takımları arasında oynanacak maçı yönetecek. Maç, 11 Nisan Perşembe günü Liverpool'un Anfield Stadyumu'nda saat 20.00'de gerçekleşecek. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yaparken, maçın dördüncü hakemi Arda Kardeşler olacak. VAR görevini Alper Ulusoy, AVAR görevini ise Abdülkadir Bitigen üstlenecek.
9 Nisan 2024

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 27. haftasında oynanan Valencia-Real Madrid maçında, hakem Jesus Gil Manzano'nun 90+9. dakikada Real Madrid'in golünden bir saniye önce bitiş düdüğünü çalması büyük tartışma yarattı. Bu karar sonucunda maç 2-2 beraberlikle sonuçlandı ve Real Madrid kritik bir puan kaybı yaşadı. İspanyol spor basını, yaşananları 'skandal' olarak nitelendirirken, Real Madridli oyuncular ve teknik heyetin hakeme yoğun itirazları sonuç vermedi.
3 Mart 2024

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino, futbolcuları kısa süreli oyundan ihraç edecek 'mavi kart' önerisine karşı olduklarını açıkladı. Infantino, IFAB'ın İskoçya'daki yıllık genel kurul toplantısında bu konuda konuştu ve FIFA olarak mavi karta tamamen karşı olduklarını vurguladı. IFAB'ın mavi kart önerisini içeren raporu basına sızdıktan sonra gelen tepkiler üzerine yayımlamaktan vazgeçtiği belirtildi.
2 Mart 2024

Galatasaray, Sparta Prag ile oynadığı maçta az isabetli şutla gol bulmayı başardı. Maç boyunca Sparta Prag daha çok gol şansı yakalasa da, Galatasaray'ın 'Avrupa genetiği' sayesinde Kerem Demirbay'ın golüyle öne geçti. Mauro Icardi, takımın gol bulma çabalarında önemli bir rol oynadı, ancak daha etkili olabilmesi için takım arkadaşlarından daha fazla destek alması gerektiği vurgulandı.
16 Şubat 2024

Uzun yıllar Süper Lig'de Trabzonspor forması giyen Gineli futbolcu İbrahim Yattara, Sivas Süper Amatör Ligi takımlarından İmranlıspor'a transfer oldu. İmranlıspor Kulübü Başkanı Adnan Avcı, transferin gerçekleştiğini ve Yattara'nın hafta sonu takıma katılacağını açıkladı. Yattara, pazar günü Cumhuriyet Üniversitesi Stadı'nda oynanacak maçta ilk kez İmranlıspor forması giyecek. Yattara daha önce de amatör kulüplerde forma giymişti.
22 Şubat 2024

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan liginde Al-Nassr ve Al-Shabab arasında 25 Şubat'ta oynanan maçta taraftarı tahrik ettiği gerekçesiyle bir maç cezası ve 30 bin Suud riyali para cezasına çarptırıldı. Maçın ardından Al Shabab taraftarlarının Lionel Messi lehine tezahürat yapması üzerine Ronaldo'nun ofansif hareketlerde bulunduğu belirtildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Ronaldo'nun cezaya itiraz hakkının olmadığını açıkladı.
29 Şubat 2024

Real Madrid'in İspanya Birinci Futbol Ligi (LaLiga) takımlarından olan oyuncusu Jude Bellingham, Valencia ile oynanan ve 2-2 sonuçlanan maçın son saniyesinde attığı gol hakem tarafından geçersiz sayıldı. Bellingham'ın bu karara sinirlenip hakeme küfür etmesi sonucu kırmızı kart görerek iki maç men cezası aldı. Bu ceza nedeniyle Bellingham, Real Madrid'in Celta Vigo ve Osasuna ile oynayacağı maçlarda forma giyemeyecek.
6 Mart 2024

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Lecce'nin teknik direktörü Roberto D’Aversa, Hellas Verona ile oynanan maçta rakip takımın golcüsü Thomas Henry'e kafa attığı için görevinden alındı. 48 yaşındaki İtalyan teknik direktörün bu davranışı, maç sonrası büyük tepki çekti. Lecce Kulübü, olayın ardından D’Aversa'nın görevine son verildiğini açıkladı. Bu olay, Lecce'nin sahasında 1-0 kaybettiği maçta gerçekleşti.
11 Mart 2024

İtalya Serie A'da mücadele eden Napoli takımı, Brezilyalı takım arkadaşları Juan Jesus'a yapılan ırkçılık sebebiyle bir protesto gerçekleştirdi. Takım, Atalanta maçı öncesinde diz çökerek Juan Jesus'a destek verdi. Bu eylem, ABD'de ırkçılık karşıtlığını sembolize eden bir hareket olarak biliniyor. Juan Jesus, daha önce Inter-Napoli maçında Interli Francesco Acerbi tarafından ırkçı hakaretlere maruz kaldığını iddia etmiş, ancak Acerbi bu iddialar nedeniyle herhangi bir ceza almamıştı.
30 Mart 2024
İşaretlediklerim