Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı bakanlıklara ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararlarını Resmi Gazete'de yayınladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve diğer bazı bakanlıklarda görevden almalar ve yeni atamalar yapıldı. Ayrıca, Türkiye Kanada Büyükelçiliği'ne Can Dizdar atandı ve yüzlerce vali yardımcısı ve kaymakamın görev yeri değiştirildi.
3 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de ilan edildi. Türkiye'nin Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen görevden alınarak yerine İsmail Hakkı Musa atandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çeşitli il müdürlüklerine atamalar yapıldı ve bazı il müdürleri görevden alındı.
4 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü'ne Ruşen Arvas atanırken, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne Mehmet Akif Balta getirildi. Ayrıca, kurumun genel müdür yardımcılığı görevine Mehmet Ekinci atandı.
13 Mayıs 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğü döneminde beraber çalıştığı iki isim, eğitim bakan yardımcısı olarak atandı. Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararına göre, bakanlığa dört yeni bakan yardımcısı atandı. Yusuf Tekin'in rektör danışmanı olarak görev yaptığı Ömer Faruk Yelkenci ve üniversitenin eski genel sekreteri Kemal Şamlıoğlu bu atamalar arasında yer alıyor. Diğer atanan isimler ise Celile Eren Ökten ve mevcut bakan yardımcısı Nazif Yılmaz.
22 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında yeni dönemde görev yapacak kabine üyelerinin isimlerini duyurdu. Açıklanan kabine listesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı olarak Yılmaz Tunç ve diğer önemli bakanlıklara yeni atamalar yapıldı. Bazı bakanlar önceki görevlerine devam ederken, bazıları ise yeni isimlerden oluştu.
3 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çeşitli bakanlıklara toplam 68 bakan yardımcısı ataması gerçekleştirildi. Bu atamalar, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı. Atanan bakan yardımcılarının isim listesi Resmi Gazete'nin internet sitesinde yayınlanan bir PDF dosyasında yer aldı.
22 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bir dizi büyükelçi ataması Resmi Gazete'de yayımlandı. AKP'nin eski genel başkan yardımcılarından ve mevcut Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak atandı. Ayrıca, Tunus, Kuzey Makedonya, Slovak Cumhuriyeti, Portekiz, İslam İşbirliği Teşkilatı, Cibuti, Suudi Arabistan, Dominik Cumhuriyeti, Somali, Çad ve Gambiya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine yeni atamalar yapıldı.
16 Şubat 2024

Resmi Gazete'nin duyurusuna göre, TÜİK başkan yardımcılıklarına Furkan Metin, Serdar Öz ve Aydın Keskin Kadıoğlu atandı. TÜİK yönetiminde son yıllarda sık sık değişiklikler yaşanmakta ve bu atamalarla birlikte son üç yılda beş farklı kişi TÜİK başkanlığı görevini üstlenmiş oldu. Şu anki TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'dır.
23 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört farklı üniversiteye rektör ataması gerçekleştirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre atanan isimler Antalya Belek Üniversitesi için Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi için Prof. Dr. İsmail Boz, İstanbul Esenyurt Üniversitesi için Prof. Dr. Selman Öğüt ve İstanbul Okan Üniversitesi için Prof. Dr. Güliz Muğan olarak belirlendi.
1 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Paraguay, Fransa, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı, Mısır, İspanya ve Cezayir nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine yeni atamalar yapıldı. Atanan isimler arasında Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Kül, Yunus Demirer, Nevzat Uyanık, Salih Mutlu Şen, Nüket Küçükel Ezberci ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Muhammet Mücahit Küçükyılmaz bulunuyor.
22 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi'ne yeni rektörler atadı. Atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri uyarınca gerçekleştirildi.
11 Ocak 2023

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin Mali Cumhuriyeti Nezdindeki Büyükelçisi Murat Mustafa Onart merkeze çekildi ve yerine Efe Ceylan atandı. Dışişleri Bakanlığı Orta Avrupa, İskandinavya ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcılığı'na Ali Tolga Kaya getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise Başmüfettişlik kadrolarına beş yeni atama yapıldı.
6 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atamalar yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki atamalara göre, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak Genelkurmay Başkanı, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Kara Kuvvetleri Komutanı ve Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Yüksel Özgen ve Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğüne Rahmi Güney atandı.
4 Ağustos 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda müfettişliklere 15 yeni isim atandı. Yeterlilik sınavında başarılı olan müfettiş yardımcıları göreve getirildi. Ayrıca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yönetim kurulu üyeliklerine Fatih Çakmak ve Enes Çakmak atandı.
4 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11 üniversiteye yeni rektör ataması yaptı. Atamalar Resmi Gazete'de yayınlandı ve çeşitli üniversitelerde görev yapacak rektörler belirlendi. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Metin Topcuoğlu atandı.
26 Temmuz 2024

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından bakanlıkta üst düzey atamalar gerçekleştirildi. İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve AFAD'ın çeşitli genel müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Ayrıca, Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul görevden alındı ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliğine Yunus Emre Karaosmanoğlu atandı.
18 Ekim 2023

Bazı bakanlık ve kurumlarda atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Diyanet'te çeşitli düzeylerde görev değişiklikleri yapıldı.
4 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yedi üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre; Altınbaş Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi'nin yeni rektörleri belirlendi.
15 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) beş yeni üye seçildi. Seçilen üyeler Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Prof. Dr. Haluk Görgün oldu. Karar, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince verildi.
1 Ağustos 2023

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan dört bakan yardımcısı, eski mesai arkadaşıdır. Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya'nın atamaları Resmi Gazete'de yayınlandı. Cantimur daha önce Şimşek'in yardımcısı olarak görev yapmış, Hatipoğlu çeşitli görevlerde bulunmuş, Çelik Hazine müsteşarı olarak atanmış ve Kaya ise çeşitli denetim ve yönetim görevlerinde bulunmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Şimşek'in bu isimlerle çalışmak isteğine onay verdiği belirtiliyor.
22 Haziran 2023
İşaretlediklerim