MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sabah Meclis kürsüsünde 'çürük' dediği CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i akşam teselli etti. Bahçeli, Özel'e siyaseten söylemesi gereken şeyler olduğunu belirtti. Özel ise Bahçeli'ye saygıda kusur etmediklerini ve siyasette kişisel kırgınlıkları sürdürmenin haksızlık olacağını ifade etti. İkili, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğindeki yeni yasama yılı resepsiyonunda sohbet etti.
1 Ekim 2024

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Basın özgür' açıklamasına karşın, yılın ilk ayında 40 gazetecinin yargılandığını ve çeşitli sansürlerin yaşandığını belirtti. Gazetecilere yönelik davalarda, haber içerikleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılamalar yapıldığı, bazı gazetecilere uzaklaştırma tedbirleri uygulandığı ve resmi ilan alabilme koşullarının ağırlaştırıldığı ifade edildi. Ayrıca, RTÜK'ün bazı yayın kuruluşlarına cezalar verdiği ve internet sitelerinin erişime engellendiği belirtildi.
4 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kadın cinayetlerini artırdığını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Özel, İsrail ile ticaretin devam ettiğini ve bu konuda hükümetin samimiyetsiz olduğunu iddia etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak davasının Türk halkının seçme hakkına bir saldırı olduğunu savundu. Gülşah Durbay ile ilgili iddialara da sert tepki gösteren Özel, partisine yönelik dış saldırılara karşı duracaklarını ifade etti.
8 Ekim 2024

Memduh Bayraktaroğlu, Özgür Özel'in erken seçim istemeyişini anlayışla karşıladığını belirtti. Yılmaz Özdil ise Özel'i eleştirerek anayasal yurttaşlık hakkını kullandı. Bayraktaroğlu, klasik CHP'lilerin Özdil'e saldırmasını eleştirerek, Özgür Özel'in bu tavrını desteklemeyeceğini ifade etti.
22 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Twitter solcularına ve klavye muhaliflerine meydanlara çıkma çağrısında bulundu. Özel, asgari ücrete zam yapılmamasını ve artan hayat pahalılığını protesto etmek için elektrik yakıp söndürme eylemi düzenlemişti. Bu eylem eleştirilmiş ve yeterince destek görmemişti. Özel, asgari ücretin eridiğini ve enflasyonun işçilerin alım gücünü düşürdüğünü belirterek, daha fazla sokak eylemi yapılması gerektiğini vurguladı.
16 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Gezi Parkı davasında hüküm giyen ve sonrasında TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliyesine karşı çıkarak, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını 'anayasal düzene karşı kalkışma girişimi' olarak değerlendirdi ve derhal bastırılmasını istedi. Özel, bu gelişmeler üzerine partisinin Meclis grubunu olağanüstü kapalı toplantıya çağırdı. Yargıtay, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar vermişti.
8 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'suç ortağı' söylemine tepki gösterdi. Erdoğan, siyasette yumuşama ve kibarlık getirmek istediklerini ancak CHP'nin bu kibarlığı anlamadığını belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise AKP ile CHP arasında yeni bir ittifakın kurulmasının kendileri açısından bir sorun olmadığını ifade etti. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı.
15 Haziran 2024

Abdulkadir Selvi'nin yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel'in gerçekleştirdiği görüşmede ele alınan konulara değiniliyor. Özel, asgari ücret, atanamayan öğretmenler, çay alım fiyatları, buğday taban fiyatı, Emine Şenyaşar’ın mücadelesi ve Gezi mahkumları gibi konuları gündeme getirdi. Erdoğan ise darbe anayasasından kurtulma, ekonomide popülizme izin vermeme ve hak ve özgürlükler konusunda reformlara devam etme konularında açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Hakkâri Belediyesi’ne kayyum atanması konusuna da değinildi.
12 Haziran 2024

Deniz Zeyrek'in yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'li Özgür Özel'i, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde potansiyel aday Ekrem İmamoğlu'na karşı güçlendirmek istediği belirtiliyor. Erdoğan'ın Özel'e yönelik tavrında olumlu bir değişiklik olduğu ve bu durumun, seçim sonuçlarından kaynaklandığı ifade ediliyor. Ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un sürecin belirsizliğine dair yorumlarına da yer veriliyor.
4 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday olmasının hukuka uygun olmadığını savunarak, bu konuda ısrar edilirse Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuracaklarını belirtti. Erdoğan'ın adaylığı ve seçime hangi kanunla gidileceği kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki sessizliği eleştirilirken, Özel YSK'nın Erdoğan'ın adaylığını onaylaması durumunda anayasa suçu işleyeceğini ifade etti.
26 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçmişte AKP'ye yakınlığı ve tartışmalı açıklamalarıyla bilinen gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ü makamında ağırladı. Bu buluşma, sosyal medyada geniş çapta eleştirilere neden oldu. Eleştiriler, Özel'in bu tür bir figürü kabul etmesinin parti değerleriyle çeliştiği ve siyasi itibarına zarar verebileceği yönündeydi. Karagöz'ün geçmişteki tartışmalı açıklamaları ve davranışları, bu eleştirilerin odak noktasını oluşturdu.
8 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararını 'darbe' olarak değerlendirdi ve halkı bu 'kalkışmayı' bastırmaya çağırdı. AYM, hükümlü milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi yönünde karar vermiş, ancak yerel mahkeme bu kararı uygulamak yerine Yargıtay'a yönlendirmişti. Yargıtay ise AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Özel, bu durumu cumhur ittifakı içindeki bir kriz olarak yorumladı ve CHP'nin bu 'darbeye' direnen herkesin arkasında olacağını belirtti.
9 Kasım 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya üzerinden 'trollük dersleri' verdiğini ve devlet memurlarının şirket kurma yasağına rağmen Şen'e ait şirketlerin olduğunu iddia etti. Bu şirketlerin kamu ihaleleri aldığını ve Soylu ile ilişkili işler yaptığını belirtti. Ayrıca, 'Ebabil Hareketi' adlı bir grubun sosyal medya üzerinden itibar suikastleri düzenlediğini ve bu grubun finansmanının kamu kaynaklarından sağlandığını öne sürdü. Özel, bu iddiaların detaylarını bir basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.
12 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasına ilişkin yaptığı açıklamada, adaletin katillerin tutuklanmasıyla sağlanacağını belirtti. Özel, isim vermeden MHP genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'e dokunulmazlıklarını kaldırıp aklanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, davada esas azmettiricilerin gizlilik kararı olan dosyada yer aldığını ve bu dosyaya takipsizlik verilmesi yönünde baskılar olduğunu iddia etti. Özel, adaletin sağlanması için tüm suçluların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.
30 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyada kendisine 'züppe' diyen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Özkan, Erdoğan'ı 'gösteriş müptelası' olmakla eleştirmişti. AKP'li Mahir Ünal, Özkan'ın bu sözlerini alıntılayarak adalet bakanını göreve çağırdı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir başsavcılığının Özkan hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Özkan hakkında ayrıca 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
26 Ağustos 2024

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in seçim sonrası yeni bir siyasi üslup oluşturduğunu ve diyalog siyasetini ön plana çıkardığını belirtiyor. Ancak Selvi, Özel'in zaman zaman gereksiz çıkışlar yaparak güveni sarstığını ve normalleşme sürecine zarar verdiğini savunuyor. Özellikle, Özel'in eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik ağır eleştirilerinin, AK Parti içinde fitne yaratma amacı taşıdığını iddia ediyor.
23 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini ziyaret etmesiyle başlayan süreci değerlendirdi. Erdoğan, Özel'in ziyaretinin Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatma potansiyeline işaret etti ve kendi iade ziyaretini yapacağını belirtti. Ancak, Özel'in bu görüşme hakkında herhangi bir açıklama yapmaması, sürecin belirsizliğini korudu. Erdoğan, inisiyatifin kendisinde olduğunu vurgulayarak, siyasi süreçlerde liderlik rolünü ön plana çıkardı.
9 Mayıs 2024

YouTuber Oğuzhan Uğur, BabalaTV YouTube kanalında yapmayı planladığı 'Seçim Özel' programını, kendisine ve ekibine yönelik tehditler nedeniyle iptal ettiğini açıkladı. Uğur, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sokakta çıkabilecek kavgaların sorumluluğunun üzerlerine yıkılma ihtimaline dikkat çekti ve ekibindeki gençlerin güvenliğini riske atmak istemediğini belirtti. Ayrıca, gönüllülerini sandıklara yönlendirdiklerini ve herkesin oy kullanmasını umduğunu ifade etti.
12 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in TİP'in oy oranını küçümseyen açıklamalarını eleştirdi. Özel, TİP'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te CHP grubu tarafından ayakta karşılanmasını eleştirmesi üzerine, TİP'in oy oranının düşük olduğunu ve geçmişte CHP'den gelen tepki oylarıyla bu oranı elde ettiğini belirtmişti. Erkan Baş, Özel'in bu sözlerinin 1 milyon yurttaşı küçümsediğini ve bu tür açıklamaların yakışıksız olduğunu ifade etti.
9 Ekim 2024
İşaretlediklerim