Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve 10 il bu doğal afetten etkilendi. Resmi verilere göre 284 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı. Depremzedeler, yardım ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını ve insanların arabalarında veya dışarıda beklediğini ifade etti. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın verdiği bilgilere göre deprem Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta hissedildi ve can kaybı sayısı artmaya devam ediyor.
6 Şubat 2023

Malatya'nın Darende ilçesinde, Fikret Zaif yönetimindeki kamyonun şarampole devrilmesi sonucu yedi kişi yaşamını yitirdi. Kazada, kamyon sürücüsü ve araçtaki altı kişi hayatını kaybetti. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Kazada hayatını kaybedenler arasında sürücünün ufak oğlu ve beş işçi de bulunuyordu.
9 Mart 2023

Karaman'ın merkezine bağlı Aybastı Köyü yakınlarında bir cipin kontrolden çıkarak takla atması sonucunda, içerisinde bulunan mermer ocağı çalışanlarından beş kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı, yaralı ise tedavi altına alındı.
3 Nisan 2023

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Bodrum'dan Van'a giden bir yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada üçü ağır olmak üzere 14 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar Malatya'daki hastanelere kaldırıldı.
14 Ağustos 2024

Gaziantep-Nurdağı D400 kara yolunda freni patlayan bir kamyon, trafik ışıklarında bekleyen üç araca çarptı. Kazada beş kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yol trafiğe kapatıldı ve ilgili tüm ekipler olay yerinde gerekli önlemleri aldı.
6 Ekim 2023

Diyarbakır'da, Gaziantep-Ağrı seferini yapan 'Yeni Diyarbakır' firmasına ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, beş aylık bir bebek dahil olmak üzere toplam beş kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili iki şoför ve bir muavin gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu ve 14 kişinin tedavi sonrası taburcu edildiğini açıkladı.
7 Ocak 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

Zonguldak'ın Kozlu Sanayi Sitesi'nde hurda malzemelerin bulunduğu bir dükkanda nedeni belirlenemeyen bir patlama sonucu 1 işçi yaşamını yitirdi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İş yerinde çalışan Nevzat K'nin öldüğü tespit edildi. Nevzat K'nin yakınları olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi ve çıkan arbedede polis havaya uyarı ateşi açtı.
3 Haziran 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremler sonucunda Adıyaman'da 11 gazeteci hayatını kaybetti. Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, depremin şehri yerle bir ettiğini ve yerel basının sesinin kesildiğini belirtti. Dişkaya, kalan medya mensuplarının dağıldığını ve herkesin ailesini koruma derdinde olduğunu ifade etti.
20 Şubat 2023

Zonguldak Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Daha önce bir kişinin cansız bedeni bulunmuştu ve şu anda kayıp 10 mürettebatın arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. AFAD, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.
23 Kasım 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden birinin devrilmesi sonucu düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında iki çocuk bulunuyor.
12 Nisan 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde meydana gelen silah kazası sonucunda bir askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 2018'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'i kontrol altına almıştı. Silah kazası sonucu Piyade Sözleşmeli Er Onur Özbek yaralanarak hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
5 Kasım 2023

Rize Devlet Hastanesi'nin acil servisinde daha önceden aralarında husumet bulunan iki kişi arasında çıkan silahlı çatışma sonucu beş kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bir polis memuru, bir jandarma uzman çavuş ve bir sağlık personeli bulunuyor. Olayın ardından kaçan şüpheli, polis tarafından yakalandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.
25 Temmuz 2023

Erzincan-Sivas kara yolunda bir minibüsün şarampole devrilmesi sonucunda dört kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Kaza, Sakaltutan Geçidi mevkisinde meydana geldi. Olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Minibüsteki kişilerin İstanbul'dan Erzurum'a dönen akrabalar olduğu belirtildi.
9 Temmuz 2023

Adana'nın Karataş ilçesinde, ailesiyle sahil kenarında vakit geçiren 11 yaşındaki Aydın Kılınç, rastgele ateş eden bir kişinin tabancasından çıkan kurşunla boynundan vurularak ağır yaralandı. Karataş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılınç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından emniyet ekipleri, ateş eden H.Ş. isimli 44 yaşındaki şüpheliyi gözaltına aldı.
4 Temmuz 2023

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde 12 yaşındaki E.K., kullandığı traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Kazanın, çocuğun evlerinin önündeki mısır silajlarını ezdiği sırada meydana geldiği belirtildi. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. E.K.'nin kaza yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi ve cenazesi ilçedeki hastanenin morguna götürüldü.
11 Eylül 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Akyarlar Mahallesi'nde bir otomobil denize düştü. Kazada, araçtan kendi imkanlarıyla çıkan 19 yaşındaki Saadettin Sabırlı hayatını kaybetti. Alkollü olduğu tespit edilen sürücü S.K. ise yaralandı ve tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi ve otomobil vinç ve dalgıç yardımıyla denizden çıkarıldı.
12 Ocak 2023

Düzce'nin Cumayeri ilçesi Harmankaya mevkisinde, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı ve 22 kişi yaralandı. Kazanın ardından sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar bulunuyor. Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, kazanın minibüsün freninin boşalması sonucu meydana geldiğini belirtti.
19 Eylül 2024

Gaziantep'in Şirinevler Mahallesi'nde akraba olan iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgada Uğur Çeliktop, Yılmaz Kıranşal ve Kenan Kıranşal isimli üç kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan Nigar Kıranşal ve Leyla Çeliktop hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olay yerine gelerek güvenlik önlemleri aldı.
16 Ocak 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralananlardan biri daha hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan memur Elif Dayıoğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde yaşam mücadelesini kaybetti. Daha önce de yoğun bakımdaki yaralılardan Ekrem Kalkan hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralanan dört kişinin tedavisi ise devam ediyor.
14 Ağustos 2023
İşaretlediklerim