Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı ile benzer, 7 olumlu, 3 olumsuz, ve 17 önemli olmak üzere, toplam 90 olay izlendi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 369 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Bu atamalar, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı. Görev yeri değişiklikleri, yargı sisteminde belirli bir düzenleme ve yenilenme sürecinin parçası olarak değerlendiriliyor.
29 Kasım 2024

Türkiye'nin ilk astronotu olarak bilinen Alper Gezeravcı, Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Atama, cumhurbaşkanı kararıyla gerçekleşti ve Gezeravcı dışında Alper Güzel, Mustafa Arif Karabeyoğlu, Elvan Kuzucu Hıdır, Mustafa Mehmet Nefes ve İsmail Doğan da yönetim kuruluna dahil edildi. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı'nın görevden alındığı bilgisi de paylaşıldı.
13 Şubat 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Alper Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı'na atandığını duyurdu. Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 18 gün kalmış ve Türkiye Uzay Ajansı yönetim kurulu üyeliğine atanmıştı. Bu atama, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzay alanındaki etkinliğini artırma çabalarının bir parçası olarak gerçekleşti.
12 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 24 Mayıs 1990'da yayımlanan 'Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü' yürürlükten kaldırıldı. Bu karar, Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Tüzüğün yerine 'Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği' getirildi. Bu değişiklik, seferberlik ve savaş hali durumlarına ilişkin düzenlemeleri güncellemek amacıyla yapıldı.
22 Mayıs 2024

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) CEO'luğuna 24 Haziran 2024 itibarıyla Alp Er Tunga Ersoy atandı. Ersoy, 18 yıl sonra Türkiye'ye dönerek İSG'de görev yapacak olmanın mutluluğunu dile getirdi ve havalimanının konumunu daha da sağlamlaştırmak için çalışacaklarını belirtti. Ersoy, havacılık kariyerine 1999 yılında başlamış ve son 18 yılını yurt dışında çeşitli havalimanlarında üst düzey yöneticilik yaparak geçirmiştir.
14 Haziran 2024

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, sürpriz bir şekilde sıkıyönetim ilan etti ancak bu karar altı saat sonra parlamento tarafından kaldırıldı. Bu gelişmelerin ardından, Devlet Başkanlığı Sekreteri Chung Jin-suk, Ulusal Güvenlik Danışmanı Shin Won-sik ve diğer kıdemli danışmanlar toplu olarak istifa etti. Yoon, sıkıyönetimin Kuzey Kore yanlısı güçleri ortadan kaldırmayı amaçladığını savunmuştu. Sıkıyönetimin kaldırılması, Güney Kore'de siyasi gerilimi artırdı ve halkın protestolarına yol açtı.
4 Aralık 2024

Bangladeş'te Başbakan Şeyh Hasina'nın istifası ve Hindistan'a kaçmasının ardından, Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed Yunus geçici hükümetin başına getirildi. Ülkede yüksek genç işsizlik oranı ve liyakat eksikliği nedeniyle başlayan öğrenci protestoları, hükümet karşıtı bir harekete dönüştü ve şiddetli çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Yunus, öğrenci liderlerinin ve askeri şeflerin kararıyla geçici hükümeti yönetmeyi kabul etti.
7 Ağustos 2024

Yağız Kaan Erdoğmuş, 12 yaşında Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda elde ettiği başarıyla büyük usta (GM) ünvanını kazanarak satranç tarihinde bu başarıya ulaşan dördüncü en genç isim oldu. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğmuş aynı zamanda Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) sıralamasında aktif satranç sporcuları arasında dünyanın en genç GM'si unvanına sahip oldu. Bu başarıyla birlikte, Türkiye'deki büyük usta sayısı 16'ya yükseldi.
2 Nisan 2024

Pakistan'ın Pencap eyalet meclisinde yapılan oylamada, eski başbakan Navaz Şerif'in kızı Meryem Navaz, 220 oy alarak eyaletin başbakanı seçildi. Bu seçimle birlikte, Pakistan tarihinde ilk kez bir kadın eyalet başbakanı göreve gelmiş oldu. Seçim, tutuklu eski başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi'nin adayı Rana Aftab'ın protestolarına rağmen gerçekleşti. Pencap Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran Pakistan Müslüman Ligi-Navaz'ın (PML-N) bir üyesi olan Navaz, ülkenin siyasi tarihinde önemli bir kilometre taşı oldu.
26 Şubat 2024

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Borneo Adası'ndaki Doğu Kalimantan eyaletinde yer alan yeni başkent Nusantara'ya taşındığını duyurdu. Hükümet, Cava Adası'ndaki mevcut başkent Cakarta'nın altyapı sorunları ve yeraltı sularından ötürü hızla batması nedeniyle başkenti taşımaya karar verdi. Widodo, yeni başkanlık ofisinde resmi toplantılara başladığını ve ilk iş olarak Nusantara kalkınma yetkilileriyle görüşeceğini belirtti. Bu adım, Cava Adası'ndaki nüfus ve ekonomik faaliyet yükünü azaltmayı ve milli serveti ülke geneline yaymayı amaçlıyor.
29 Temmuz 2024
İşaretlediklerim