Doğan Kitap tarafından gazeteci-yazar Duygu Asena anısına 2007 yılından bu yana verilen Duygu Asena Roman Ödülü, bu yıl 'Cüret' romanıyla Neslihan Önderoğlu'na verildi. Jüri, Önderoğlu'nun romanındaki kimsesizlerin ve toplumda yerini bulamayanların direncini anlatan hikayesi ile anlatı dilinin yetkinliği ve temaları bütünlüğe taşıma becerisi nedeniyle ödüle layık görüldüğünü belirtti.
5 Nisan 2024

Türkiye'de büyük beğeni toplayan ve Haluk Bilginer'e Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran Şahsiyet dizisi, Fransa'da Mémoire Vive adıyla yeniden çekilecek. Dizinin Fransız uyarlamasını M6 kanalı için Calt Studio yapacak ve çekimler 2024'ün ilk yarısında tamamlanacak. Fransız versiyonunda başrolde Esther Lefevre karakteriyle Clémentine Célarié yer alacak. Daha önce Meksika'da da Before I Forget adıyla uyarlanan dizinin uluslararası alanda ilgi görmesi devam ediyor.
8 Nisan 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, milli sporcu Selçuk Can grekoromen stil 72 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0 mağlup eden 28 yaşındaki Can, şampiyon oldu. Aynı kiloda gümüş madalyayı Ganizade, bronz madalyaları ise Narek Oganian ve Parviz Nasibov kazandı. Ayrıca, 67 kiloda Murat Fırat, Ermeni rakibi Slavik Galstyan'ı yenerek bronz madalya elde etti.
14 Şubat 2024

İtalyan oyuncu ve yönetmen Paola Cortellesi, yeni filmi 'C’è Ancora Domani' (Hala Umut Var) ile Greta Gerwig'in Barbie filmi tarafından kırılan en yüksek gişe hasılatı rekorunu ele geçirdi. Film, 1946 yılında İtalya'da kadınların oy kullanma hakkını kazandığı dönemde geçiyor ve bir ev kadınının yaşadığı cinsel ve duygusal tacizi ele alıyor. Cortellesi, filmle İtalya'daki kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konularına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca, filmdeki mesajın erkekleri suçlamak yerine toplumsal değişim için birlikte çalışmaya davet olduğunu belirtiyor.
26 Nisan 2024

Screen Actors Guild (SAG) 2024 ödülleri, Hollywood'un Oscar öncesi son büyük ödül töreni olarak kabul edilen bir etkinlikte Los Angeles'ta dağıtıldı. 'Oppenheimer' filmi gecenin en çok dikkat çeken yapımı oldu ve önemli kategorilerde ödüller kazanarak 10 Mart'taki Oscar töreni için de güçlü bir aday olduğunu gösterdi. Diğer dikkat çeken isimler arasında 'The Holdovers' filminden Da’Vine Joy Randolph ve 'Killers of the Flower Moon' filminden Lily Gladstone yer aldı. Televizyon kategorilerinde ise 'The Bear', 'The Last of Us' ve 'Succession' gibi yapımlar öne çıktı.
25 Şubat 2024

ABD'de düzenlenen 96'ncı Oscar ödül töreninde, Oppenheimer filmi önemli ödüller kazanarak dikkat çekti. Film, en iyi film, en iyi yönetmen (Christopher Nolan), en iyi aktör (Cillian Murphy) dahil olmak üzere birçok kategoride ödül aldı. Diğer dikkat çeken ödüller arasında en iyi aktris ödülünü Emma Stone'un Poor Things filmi için kazanması ve en iyi yardımcı aktör ödülünün Robert Downey Jr.'a Oppenheimer filmiyle gitmesi yer aldı.
11 Mart 2024

Razzie Ödülleri, yani 'Oscar'ın çirkin kuzeni' olarak adlandırılan organizasyonda, 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' neredeyse tüm kategorilerde ödül alarak yılın en kötü filmi seçildi. Film, Ayı Winnie ve Domuzcuk karakterlerini kana susamış katiller olarak göstermesiyle dikkat çekmiş ve eleştirmenlerden ağır eleştiriler almıştı. Aynı ödül töreninde Jon Voight, Megan Fox ve Sylvester Stallone gibi isimler de performanslarıyla 'en kötü' kategorilerinde ödüllendirildi.
12 Mart 2024
İşaretlediklerim