Romanya vatandaşları, Türkiye'ye yapacakları 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vize muafiyetinden yararlanabilecek. Bu karar, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci maddesi uyarınca alındı ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Ancak, umuma mahsus pasaportu olan Türk vatandaşları Romanya'ya seyahat etmek için vize almak zorunda. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaportu olan Türk vatandaşları ise 90 güne kadar vizeden muaf olacak.
21 Mayıs 2024

Yunanistan, eşcinsel evliliklere izin veren bir yasa tasarısını onaylayarak, bu tür bir yasayı kabul eden ilk ve son Ortodoks Hristiyan ülkesi oldu. Başbakan Miçotakis, partisi Yeni Demokrasi Partisi'nin içinden gelen itirazlara rağmen, sol muhalefetin desteğiyle yasayı parlamentodan geçirdi. Yasa, parlamentoda 176 oyla kabul edilirken, Ortodoks kilisesi ve bazı muhafazakar çevreler, yasanın sosyal bütünlüğü bozacağını ve geleneksel aileyi zayıflatacağını savunarak şiddetle karşı çıktı. Türkiye'de ise, sağ popülist liderlerin LGBTİ+ haklarına karşı tutumu ve İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması, ülkedeki haklar alanında yaşanan gerilemeye dikkat çekiyor.
18 Şubat 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeler haftası kapsamında Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi'nde ziyaretçilere yüzde 50 indirim yapılacağını duyurdu. Ayasofya Müzesi, 18 Mayıs'ta saat 21.00'e kadar açık olacak ve 18-26 Mayıs tarihleri arasında indirimli giriş sağlayacak. Efes Deneyim Müzesi de aynı tarihlerde yüzde 50 indirimli olarak 08.00-23.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
17 Mayıs 2024

Y kuşağı çalışanları arasında 'sessiz tatil' olarak adlandırılan yeni bir trend ortaya çıktı. Harris anketine göre, Y kuşağının yüzde 40'ı yöneticilerine haber vermeden işten izin alıyor. Bu trend, iş-yaşam dengesini sağlama çabası ve ücretli izinlerin olumsuz damgalanması nedeniyle ortaya çıkmış olabilir. Şirketler bu duruma öfkeli olsa da, çalışanların daha fazla izinle daha üretken olacaklarına inandıkları belirtiliyor.
15 Haziran 2024
İşaretlediklerim