Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, yeni formatlarıyla lig usulü oynanacak. Kura çekimi yarın Monako'daki Grimaldi Forum'da yapılacak. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki, RAMS Başakşehir'in ise UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli olacak. Beşiktaş ve Trabzonspor'un durumu ise bu akşam oynayacakları maçlarla netleşecek.
29 Ağustos 2024

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı ve Başakşehir ikinci torbadan katıldı. Başakşehir’in rakipleri Kopenhag, Heidenheim, Rapid Wien, Cercle Brugge, Petrocub ve Celje olarak belirlendi. UEFA Konferans Ligi mücadelesi 3 Ekim’deki maçlarla başlayacak.
30 Ağustos 2024

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimi sonucunda Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde en çok şampiyon olan takım olup, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden elenerek Avrupa Ligi'ne katılmıştır. Sevilla, ligde zor bir sezon geçirmesine rağmen son dönemde formunu toparlamıştır. Fenerbahçe ise daha önce 2007-2008 sezonunda Sevilla'yı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleyerek çeyrek finale yükselmişti.
24 Şubat 2023

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynadığı maçta sahaya atılan meşaleler nedeniyle verilen üç maçlık deplasmana taraftar götürememe cezasını bire indirdi. Bu karar, iki yıl ertelemeli olarak uygulanacak. Fenerbahçe, Olympiakos maçı sonrası yeni bir ceza almazsa deplasman maçlarında taraftarlarıyla buluşabilecek.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Maçın 12. dakikasında Zajc'ın golüyle öne geçen Fenerbahçe, 26. dakikada Sinan Osmanoğlu'nun golüne engel olamayarak beraberliği kabul etti. Ancak 89. dakikada Valencia'nın kafa golüyle Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi ve Çaykur Rizespor turnuvadan elendi.
19 Ocak 2023

Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i uzatmada 80-72 yenerek şampiyon oldu. Maçın normal süresi 68-68 eşitlikle tamamlandı ve uzatmalarda Fenerbahçe Beko üstünlük sağlayarak galibiyete ulaştı. Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.
12 Haziran 2024

Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, EuroLeague'de Olympiakos'a 87-84 yenilerek dördüncü oldu. Önceki gün Panathinaikos'a 73-57 yenilen Fenerbahçe, finale çıkma şansını kaybetmişti. Üçüncülük maçında Olympiakos'a karşı mücadele eden sarı lacivertli ekip, bu maçı da kaybederek turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.
26 Mayıs 2024

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında bir sıra gerileyerek 10’uncu sıraya düştü. Ülke puanı hesaplamasında takımların topladığı puanlar ülke adına turnuvalara katılan takım sayısına bölünüyor ve son beş sezonluk performans baz alınıyor. Yeni sezonda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in Avrupa performansı ülke puanını belirleyecek. Fenerbahçe'nin Lille'e deplasmanda 2-1 mağlup olması ve diğer sonuçlar Türkiye'nin sıralamada gerilemesine neden oldu.
7 Ağustos 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-24 sezonu grup aşaması kura çekimi yapıldı. Galatasaray, 4. torbadan katıldığı çekiliş sonucunda Almanya'nın Bayern Münih, Britanya'nın Manchester United ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla aynı grupta yer aldı. Grup maçları 19 Eylül'de başlayacak ve 13 Aralık'ta sona erecek. İlk iki sırayı alan takımlar, son 16 turuna yükselecek.
31 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynayacağı maç için 23 kişilik kamp kadrosunu açıkladı. Hatayspor maçında ayağına darbe alan Rodrigo Becao, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Kadroda önemli isimler ve yeni transferler bulunuyor.
6 Mart 2024

Fenerbahçe Beko, EuroLeague Play-Off serisinin beşinci ve son maçında Monaco'yu deplasmanda 80-79'luk skorla yenerek Final Four'a yükseldi. Serideki durum 2-2 eşitlikle devam ederken, Fenerbahçe bu kritik maçı kazanmayı başardı. Normal süre 70-70 beraberlikle sonuçlanınca maç uzatmalara taşındı ve Fenerbahçe, uzatmalarda aldığı bir puanlık üstünlükle galibiyete ulaştı.
8 Mayıs 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 3’üncü Eleme Turu’nda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana ile deplasmanda yaptığı ilk maçı 3-0 kazandı. Maç, Stozice Stadyumu’nda oynandı ve Andreas Ekberg hakemlik yaptı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens ve Halil Dervişoğlu attı.
9 Ağustos 2023

Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Başakşehir'i konuk eden Fenerbahçe, rakibini 4-0 mağlup ederek galibiyet serisini 13'e çıkardı. Maçta Fenerbahçe'nin gollerini Alexander Djiku, Duarte (kendi kalesine), ve Szymanski (2 gol) attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, bu sezon çıktığı 13'üncü resmi maçını da kazanmayı başardı.
28 Eylül 2023

Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın üçüncü dakikasında sahadan çekildi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali öncesinde fikstür sıkışıklığı nedeniyle maçın ertelenmesini talep etmiş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu bu talebi reddetmişti. Fenerbahçe'nin ayrıca maça yabancı hakem atanması ve talepler kabul edilmezse U19 takımıyla maça çıkacağı yönündeki talepleri de reddedildi. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle Galatasaray hükmen galip ilan edildi ve kupayı kazandı.
7 Nisan 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 1'inci eleme turu rövanş maçları sonucunda Zalgiris, Rakow, Sheriff, Maccabi Haifa, Hacken, BATE Borisov, Zrinjski ve Breidablik takımları 2'nci eleme turuna yükselmeyi başardı. Maçlar farklı ülkelerden takımlar arasında oynandı ve bazıları uzatma ya da penaltılarla sonuçlandı. İlk maçların skorlarına göre değişen sonuçlar, takımların bir üst tura çıkmasını sağladı.
19 Temmuz 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 70. sezonu başlıyor ve bu sezon 36 takım mücadele edecek. Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe eleme turlarını geçemediği için lig aşamasında yer almıyor. Yeni formatta, sekiz maç sonunda ilk sekize giren takımlar son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24. sırada yer alan takımlar ise çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak.
17 Eylül 2024

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları sonucunda Bayer Leverkusen, Liverpool, Roma ve Atalanta çeyrek finale yükseldi. Azerbaycan temsilcisi Karabağ, Bayer Leverkusen'e 3-2 yenilerek elendi. Liverpool, Sparta Prag'ı 6-1 mağlup ederken, Muhammed Salah Liverpool tarihine geçti. Roma, ilk maçtaki avantajıyla Brighton'a 1-0 yenilse de çeyrek finale adını yazdırdı.
15 Mart 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 70. sezonu başlıyor ve bu yıl 36 takım mücadele edecek. Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe eleme turlarını geçemediği için lig aşamasında yer almıyor. Yeni formatta, sekiz maç sonunda ilk sekize giren takımlar son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24. sırada yer alan takımlar ise çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak.
17 Eylül 2024

Fenerbahçe, 2024-25 sezonuna 22 Haziran 2024'te Jose Mourinho yönetiminde başlayacağı Avusturya kampında oynayacağı hazırlık maçlarının programını açıkladı. Kamp programı Match PR tarafından organize edildi ve Fenerbahçe, 6 Temmuz'da Admira Wacker, 10 Temmuz'da Hajduk Split ve 13 Temmuz'da Strasbourg ile karşılaşacak. Takım, son maçın ardından İstanbul'a dönecek.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim