Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ve yaşanan hayal kırıklığını TV100 programcılarına yaptığı açıklamada ele aldı. Kılıçdaroğlu, seçimlerdeki rekabetin sadece Erdoğan ile değil, devletin tüm imkanlarına karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, önümüzdeki yerel seçimler için umutlu olduğunu ve CHP'nin daha fazla büyükşehir belediyesi kazanacağını ifade etti.
7 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına rağmen görevine devam etme kararlılığını ifade etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerin saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ve hakaret içeren eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Ayrıca, partisini yenileme ve güçlendirme sözü vererek, CHP'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtti.
8 Temmuz 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde grup adına karar almak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oybirliğiyle yetkilendirdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda aday belirleme konusunda da ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Aynı yetkilendirmenin CHP Parti Meclisi'nden de çıkması beklenmektedir.
26 Şubat 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşanan depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına tepki gösterdi. Anayasanın sadece savaş durumunda seçimlerin ertelenebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, iktidara daha fazla zaman vermeyeceklerini ifade etti. AKP'den Bülent Arınç ise seçimlerin 2024'te yerel seçimlerle birleştirilmesi gerektiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, seçimlerin zamanında yapılacağını ve iktidarın seçimden kaçmaması gerektiğini vurguladı.
14 Şubat 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir röportajda genel başkanlık konusundaki sorulara yanıt vererek, değişim vurgusu yaptı ve sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti. Kendi hırsından ziyade partinin geleceğine dair umutlarını dile getiren Özel, genel başkanlık adaylığına sıcak baktığını ima etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısına ve onursal başkanlık önerisine de değinerek, partinin birliğine ve mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına vurgu yaptı.
12 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, gazeteci Murat Ağırel ile yaptığı görüşmede genel başkanlık için aday olduğunu ve hazır olduğunu ifade etti. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçimlerindeki mağlubiyetinin ardından partide yenilenme çağrıları yapılmasının ve Kılıçdaroğlu'nun yenilenme sürecine destek vereceğini belirtmesinin hemen sonrasında geldi. Özel, takım çalışmasına ve her pozisyonda görev almaya hazır olduğunu, üye ve delegenin kararına saygılı olacağını belirtti.
13 Haziran 2023

CHP'de genel başkanlık yarışında adı geçen grup başkanı Özgür Özel, eylülde genel başkanlık için yola çıkacak. Özel'in adaylık açıklaması için bir metin üzerinde çalıştığı ve bu metnin bir 'tutum belgesi' işlevi göreceği belirtiliyor. Özel'in adaylık açıklaması sonrası grup başkanlığı görevinden istifa edip etmeyeceği net değil. CHP Genel Merkezi, kurultayda partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterecek.
18 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki 'Güneydoğu Hemşeri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ve yeni bir başlangıç yapacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, adalet, hak ve hukuk için oy kullanmanın önemini vurguladı, kamplaşmaya karşı yeni bir siyaset anlayışının gerekliliğini dile getirdi. Ayrıca, CHP'nin geçmiş hatalarını kabul ederek özeleştiri yaptı ve israftan, yolsuzluktan, uyuşturucu baronlarından ve mafyadan bahsederek bunlarla mücadele edeceklerini belirtti. Türkiye'nin düzeleceğini ve Suriyelilerin turist olarak geri döneceğini ifade etti.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan ve milletvekili adayı olmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı, yeni Meclis göreve başladığında sona erecek. Kılıçdaroğlu, 2002'den beri milletvekili olarak dokunulmazlık hakkına sahipti. 2016'da yapılan Anayasa değişikliği sonrası dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin eski dosyaları arasında Kılıçdaroğlu'nun da yaklaşık 60 fezlekesi bulunuyordu. DW Türkçe'nin haberine göre, Kılıçdaroğlu hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret, tehdit ve iftira' iddiasıyla hazırlanan 16 fezleke bulunmakta ve bu fezlekeler dava haline getirilirse Kılıçdaroğlu mahkemeye çıkabilir.
30 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için 'güncelleme' olarak adlandırdığı ve üçüncü dönem adaylığını 'yeni sistemle kronometreyi sıfırladık' diyerek meşru gösterdiği süreçte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat'ta açıklayacaklarını bildirdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığının anayasal olmadığını savundu ve İYİ Parti'deki istifa, HDP'ye yönelik kapatma davası, eski Ülkü Ocakları başkanının cinayeti gibi konularda da görüşlerini paylaştı.
29 Ocak 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gelecek kongrede tekrar aday göstermeyi planladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce aday olmayı düşünebileceğini ifade etmişti. Parti içinde 'değişim' talepleri ve kurultay süreci başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bu tartışmanın güçlü aktörlerinden biri olduğu belirtiliyor.
24 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de başlayan değişim tartışmaları devam ederken, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosunda yaptığı değişiklikler ve grup toplantısındaki konuşması, kendisinin genel başkanlık görevine devam edeceği yönünde yorumlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapılan görüşmelerde değişim konusu ele alınırken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda tekrar aday olacağı ve yerel seçimlerde partinin başında olacağı belirtildi. Parti içinde Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerin arttığı ve bu durumun parti aleyhine bir atmosfer yarattığı ifade ediliyor.
21 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, partinin cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ve başka bir aday gösterme kararı olmadığını belirtti. İYİ Parti yetkilileri ise partililerin yarısının Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini, diğer yarısının ise karşı çıktığını ifade etti. İYİ Parti'nin toplantısında adayın anketle belirlenmesi ve bunun önerilmesi beklentisi olduğu belirtildi.
25 Ocak 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisi ve yaşanan kriz sonrasında, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilecek. Altlı masa toplantısında bu karar beş saat süren bir toplantının ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirme ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda ittifak partileriyle mutabık kaldıklarını belirtti.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilginin ardından CHP içinde yükselen değişim taleplerine yanıt veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partinin değişime değil yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, partinin ideolojisinin ve hedeflerinin sabit olduğunu, ancak parti tüzüğünün değişmesi gerektiğini ve bu yönde çalışmalar yapıldığını belirtti. Ayrıca, örgütlerin beklentilerini dikkate alarak güzel değişiklikler yapacaklarını ve bunları hayata geçireceklerini söyledi.
15 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim