Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında ruhsatı iptal edilen Özel Reyap Hastanesi'ne daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından 'bebek dostu hastane' unvanı verildiği ortaya çıktı. Bu unvan, anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirme yapan hastanelere veriliyor. Soruşturma, bebek ölümlerinden sorumlu tutulan hastanelerin kapatılmasıyla sonuçlandı. Olay, sağlık sisteminin denetim eksiklikleri ve politik sorumluluklar üzerine eleştirileri de beraberinde getirdi.
21 Ekim 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin neden olduğu iddia edilen bebek ölümlerini araştırmak üzere bir komisyon kurdu. Gazeteci Emrullah Erdinç'in ortaya çıkardığı skandalda, bazı özel sağlık kuruluşlarının bebek ölümlerine karıştığı ve haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında 47 şüpheli bulunurken, 22 kişi tutuklandı ve bazı hastanelerin ruhsatları iptal edildi. Meclis, bu olayların tüm yönleriyle araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınması için harekete geçti.
22 Ekim 2024

İstanbul'da 21 şüpheli bebek ölümünden sorumlu tutulan 'yenidoğan çetesi' ile bağlantılı olduğu iddia edilen iki hastane kapatıldı. Çetenin, bebekleri özel hastanelere naklederek haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı ve çete liderleri ile diğer zanlılar için uzun süreli hapis cezaları talep edildi. Ayrıca, çeteyle işbirliği yaptığı belirtilen hastanelerin kapatılması ve mal varlıklarına el konulması talep edildi.
18 Ekim 2024

Türkiye'de yenidoğanlarda ulusal tarama programının başlatılmasına öncülük eden Prof. Dr. İmran Özalp, Kars'ta bir ailenin bebeğinden topuk kanı alınmasını reddetmesi üzerine mahkemenin aileyi haklı bulmasını eleştirdi. Özalp, topuk kanı taramasının her bebeğe gecikmeden uygulanması gerektiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı, mahkeme kararının hatalı olduğunu değerlendirerek istinaf yoluna başvurdu. Özalp, koruyucu hekimliğin önemine dikkat çekerek, tarama programlarının hastalıkların erken teşhisinde kritik rol oynadığını vurguladı.
23 Ağustos 2024

İstanbul merkezli bir sağlık çetesi, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanıyor. İddianamede, bazı hemşirelerin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediği belirtiliyor. Dr. Fırat Sarı'nın örgüt elebaşı olduğu iddia edilirken, hemşire Hakan Doğukan Taşçı, Sarı'nın kendisini işini yapmaktan alıkoyduğunu ifade etti. Soruşturma kapsamında 47 şüpheliden 22'si tutuklanmış ve 10 hastanenin ruhsatı iptal edilmiştir.
20 Ekim 2024

İstanbul'da bir sağlık çetesi, 21 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanıyor. İstanbul Tabip Odası, bu olayın sağlık sisteminin iflas ettiğini gösterdiğini belirterek, sağlık hizmetlerinin kamusal olarak eşit ve ücretsiz sunulması gerektiğini vurguladı. Olay, bir annenin şikayeti üzerine ortaya çıkarken, savcı Y.E. soruşturma sırasında tehdit edildi. Beş kişi tutuklanırken, olayın sağlık sistemindeki özelleştirme politikalarının bir sonucu olduğu ifade edildi.
18 Ekim 2024

Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören bebeklerin ailelerine, doktorlara ve hemşirelere güvenmeleri çağrısında bulundu. Yenidoğan çetesi skandalı sonrası sağlık sektöründe güven kaybı yaşandığını belirten Koç, bu durumun prematüre bebeklerin tedavisini olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. Türkiye'de yenidoğan uzmanı sayısının yetersiz olduğunu ve bu durumun sağlık hizmetlerini zorlaştırdığını vurgulayan Koç, mevzuatın iyi olmasına rağmen denetimlerde sıkıntılar yaşandığını belirtti.
23 Ekim 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 'Yenidoğan çetesi' olarak adlandırılan bir suç örgütüne karşı yürütülen soruşturmanın detaylarını paylaştı. Bakan, çetenin bebekleri ihmal ederek ölümlerine sebep olduğunu ve bu durumu gizli operasyonlarla çökerttiklerini belirtti. Soruşturma, bir CİMER ihbarıyla başlamış ve 41 kişi gözaltına alınmış, 22'si tutuklanmıştır. Bakan, bu tür olayların tekrarlanmaması için denetimlerin sıkılaştırıldığını ve vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini vurguladı.
19 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul merkezli 'yenidoğan çetesi' olarak bilinen ve 21 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanan sağlık çetesini araştırmak için bir heyet görevlendirdi. Çetenin, bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek SGK'dan haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alınmış ve beş kişi tutuklanmıştır. Olay, bir annenin şikayeti üzerine ortaya çıkmış ve savcı Y.E. soruşturma sırasında tehdit edilmiştir.
18 Ekim 2024

Fulya Soybaş, bebeklere hacamat yapılmasının tehlikelerine dikkat çekiyor. Sağlık Bakanlığı, İstanbul Beylikdüzü'nde bebeklere hacamat yaptığı belirlenen bir mekânla ilgili soruşturma başlattı. Sosyal medyada benzer ilanların yaygınlaştığını belirten Soybaş, bu tür uygulamaların bebekler için ölümcül riskler taşıdığını vurguluyor. Üsküdar'da faaliyet gösteren bir hacamatçının, 6 haftalıktan itibaren herkese hacamat yaptığını iddia ettiği belirtiliyor.
29 Temmuz 2024

İstanbul merkezli bir sağlık çetesi, SGK'yı dolandırarak 1 milyar lira haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor. Çetenin, 12 bebeğin ölümüne neden olduğu iddia ediliyor. Soruşturmayı yürüten savcı, çete üyeleri tarafından ölümle tehdit edildi ve bu tehditler savcının odasına yerleştirilen kamera ile kaydedildi. Dokuz kişi gözaltına alınırken, savcının kişisel bilgilerine erişim sağlayan üç jandarma personeli hakkında da soruşturma başlatıldı.
11 Ekim 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'yenidoğan çetesi' soruşturması kapsamında kapatılan hastanelere yapılan ödemelerin faiziyle geri alınacağını açıkladı. İstanbul merkezli sağlık çetesi, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanıyor ve soruşturma kapsamında 47 şüpheli bulunuyor. 10 hastanenin ruhsatı iptal edilirken, bu hastanelere yapılan ödemeler durduruldu ve geri alınması için işlemler başlatıldı. Soruşturma, bir annenin şikayetiyle başlamış ve savcı tehdit edilmişti.
21 Ekim 2024

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nde bir hasta yakını, çocuk yoğun bakım asistan hekimi A.A.'yı odasına kilitleyerek makasla saldırdı. Hekim, saldırganın elinden güçlükle kurtulurken, başına dikiş atıldı. Olay, çocuğun annesinin, çocuğunun omzundaki kırık nedeniyle sağlık personelini suçlaması üzerine gerçekleşti. Türk Pediatri Derneği, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durdurulması çağrısında bulundu.
28 Ekim 2024

İstanbul'da bir sağlık çetesi, 12 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanıyor. Soruşturmayı yürüten savcı Y.E, makamında ölümle tehdit edildi. Bu olayla ilgili olarak beş kişi tutuklanırken, üç kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Soruşturma, bir annenin bebeğini görememesi üzerine yaptığı şikayetle başladı ve savcının tehdit edilmesiyle derinleşti.
14 Ekim 2024

İstanbul merkezli bir sağlık çetesiyle ilgili 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi ve yargılama 18 Kasım'da başlayacak. Çete, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanıyor ve soruşturma, 14 gündür bebeğini göremeyen bir annenin şikayetiyle ortaya çıkmıştı. İddianamede, çetenin elebaşı olarak Doktor Fırat Sarı ve diğer bazı sağlık çalışanları yer alıyor. Şüpheliler için uzun süreli hapis cezaları isteniyor ve bazı hastanelerin kapatılması talep ediliyor.
28 Ekim 2024

İstanbul merkezli bir sağlık çetesiyle ilgili 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi ve yargılama 18 Kasım'da başlayacak. Çete, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanıyor ve soruşturma, 14 gündür bebeğini göremeyen bir annenin şikayetiyle ortaya çıktı. İddianamede, çetenin elebaşı olarak Doktor Fırat Sarı ve diğer bazı sağlık çalışanları yer alıyor. Şüpheliler hakkında kasten öldürme, dolandırıcılık ve sahtecilik gibi suçlardan uzun süreli hapis cezaları isteniyor.
28 Ekim 2024

İstanbul ve çevresindeki 11 özel hastaneyi kapsayan yenidoğan çetesi skandalı, saygın tıp dergisi BMJ'de yer aldı. Skandal, bebeklerin hayatını kâr amacıyla tehlikeye atan bir çeteyi ve Türkiye'deki özel hastanelere bağımlılığın artışını gözler önüne seriyor. 47 kişi, öldürme, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamalarıyla yargılanacak. Soruşturma, yüzlerce bebeğin ölümüne neden olunduğunu iddia ediyor.
9 Kasım 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, diyaliz ünitesinden sorumlu hastane personeli ve bağımsız çalışan makine mühendisleri gözaltına alındı. Hastane personeli serbest bırakılırken, projede hata yaptıkları iddia edilen iki makine mühendisi tutuklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.
12 Haziran 2024

İstanbul'da 'yenidoğan çetesi' olarak adlandırılan bir suç örgütü soruşturması kapsamında, üç hastanenin ambulans ruhsatları iptal edildi. Çete, bebek ölümlerine neden olmak ve haksız kazanç sağlamakla suçlanıyor. Soruşturma, bir annenin şikayeti üzerine başlatıldı ve 47 şüpheli hakkında işlem yapıldı, bunlardan 22'si tutuklandı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, çeteyle işbirliği yaptığı belirtilen 10 hastanenin ruhsatını iptal etti.
21 Ekim 2024

İstanbul'da 21 bebek ölümünden sorumlu tutulan 'Yenidoğan çetesi' ile bağlantılı olduğu iddia edilen iki hastanenin kapatıldığı ortaya çıktı. Bağcılar Özel Şafak Hastanesi eylül ayında, Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi ise mayıs ayından beri faaliyet göstermiyor. Bu gelişme, çeteyle ilgili soruşturmanın derinleşmesine neden oldu ve sağlık sektöründe güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği tartışmalarını gündeme getirdi.
18 Ekim 2024
İşaretlediklerim