İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) 23’üncü Filmekimi’ne hazırlanıyor. Bu yılki festival, İstanbul, Diyarbakır, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilecek. Cannes, Venedik, Locarno ve Toronto gibi prestijli film festivallerinde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmler, sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin film programı yakında duyurulacak.
20 Ağustos 2024

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde jandarma ekipleri, bir araçta 300 kilogram canlı kurbağa ele geçirdi. Bu olay, biyoçeşitliliğin tahribinin önlenmesi amacıyla yapılan yol kontrol uygulaması sırasında gerçekleşti. Dört kişiye toplamda 1 milyon 548 bin lira ceza kesildi ve kurbağalar Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından doğal yaşam alanlarına geri bırakıldı.
9 Eylül 2024

34. Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması'nda yarışacak dokuz film belirlendi. Festival, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım arasında düzenlenecek. Yarışacak filmler arasında Kıvanç Sezer’in 8X8, Melis Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket, Cemil Ağacıkoğlu’nun Son Hasat ve Nehir Tuna’nın Yurt filmleri bulunuyor. Festivalin 'En İyi' ödülleri 10 Kasım’da Festival Ödül Töreni’nde sunulacak.
5 Ekim 2023

İstanbul Modern Sinema, Locarno Film Festivali'nden seçilmiş 10 filmi Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşturacak. 23 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, farklı coğrafyalardan genç sinemacıların ödüllü filmleri gösterilecek. Seçkide, Altın Leopar ödüllü 'Kritik Bölge', En İyi Avrupa Filmi seçilen 'Yannick' ve En İyi Yönetmen ödülü alan 'Bozkır' gibi filmler yer alıyor. Ayrıca, 'Formülün Bekçileri' filminin yönetmeni Dragan Bjelogrlić, etkinlik kapsamında İstanbul'daki sinemaseverlerle buluşacak.
10 Kasım 2023

Ordu'da, deniz sporlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen sörf festivalinde sporcular dereceye girebilmek için yarıştı. Altınordu ilçesindeki Akyazı Sahili'nde gerçekleşen festivale 22 sporcu katıldı. Festivalde 18 Yaş Altı Kadın-Erkek Kategorisinde Akıl Köse birinci, Azra Arslan ikinci, Alya Eliaçık üçüncü oldu. Yetişkin Kadın-Erkek Açık Kategorisinde ise Akıl Köse birinci, Evren Saygın ikinci, İrem Aydın üçüncülüğü elde etti.
3 Ekim 2023

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 17 Haziran'da evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina bulundu. Berzeg'in ailesi, İstanbul'dan gelerek köpeği teşhis etti. Köpeğin sağlıklı olduğu ve ailenin Gönen'e geldiği, jandarma ekiplerince aileyle görüşülerek durum değerlendirmesi yapılacağı belirtildi. Berzeg için daha önce AFAD koordinasyonunda arama çalışması başlatılmıştı ancak herhangi bir iz bulunamamıştı.
29 Ağustos 2023

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir fabrikada çıkan ve bitişik tesislere yayılan yangın kontrol altına alındı. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tesiste çıkan yangına havadan ve karadan çok sayıda ekip müdahale etti. Yaklaşık 110 dönümlük alanda 10 civarında fabrikayı etkileyen yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.
2 Ağustos 2023

İzmir'in Buca ilçesinde bir balık restoranı, levreği simit şeklinde hazırlayıp 'levrek gevrek' adıyla müşterilere sunmaya başladı. Restoran sahibi Şahin Kılıçdere, bu yeni ürünün günde 60-70 adet tüketildiğini ve müşteriler tarafından beğenildiğini belirtti. Kılıçdere, levrek gevreğin soya soslu, baharatlı ve yufkaya sarılıp susama bulanarak kızartıldığını ifade etti. Müşterilerden Mercan Çatak da ürünü beğendiğini ve çevresine önerdiğini söyledi.
28 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısı sonrası Tarım Kredi Kooperatif Marketler, gıdadan temizlik malzemelerine kadar çok sayıda üründe yüzde 50'ye varan indirim yapacak. Bu indirim kampanyası 16 Ekim'de başlayacak ve temel ihtiyaç ürünleri ile temizlik ürünlerini kapsayacak. Ayrıca, hafta sonları ve pazartesi günleri, çiftçilerden doğrudan tedarik edilen meyve ve sebze ürünlerinde de indirim kampanyası devam edecek.
12 Ekim 2023

İstanbul'da farklı müzik türlerinden sanatçıları ağırlayan Gezgin Salon Festivali, bu yıl 29-30 Temmuz tarihlerinde ikinci kez gerçekleştirilecek. Festival, Parkorman'da iki gün sürecek ve biletler passo.com.tr ile İKSV ana gişeden satın alınabilir. Festivalde Satori, L’Imperatrice, Agar Agar, Sylvie Kreusch, Emir Taha, Jon Hopkins, Büyük Ev Ablukada, Warhaus, Still Corners ve Tsar B gibi yerli ve yabancı sanatçılar sahne alacak. Festivalin final performansını elektronik müzik sanatçısı Jon Hopkins yapacak.
13 Temmuz 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda, Cannes Film Festivali'nde yarışan 'Çaykovski’nin Karısı' ve gerçek bir olaydan uyarlanan 'Çıldırmış Ayı' gibi dikkat çekici filmler gösterime girdi. Ayrıca, evlilik kararını ailelerine açıklayan bir çiftin hikayesini anlatan 'Belki Evet, Belki Hayır' ve bir annenin hasta kızını kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu alan 'Kızım' gibi yerli yapımlar da izleyiciyle buluştu. Animasyon severler için 'Tay' ve 'Kral Şakir: Mikrop Avcıları Cumburlop', korku filmi meraklıları için ise 'Paranoid' ve 'Ecinni 4: Ecel' vizyona giren diğer filmler arasında yer alıyor.
31 Mart 2023

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Cihan Çelik, babasının bir ayı saldırısından sonra aile hayvanlarına bakmaya başladı. Çelik, 'Sakıb' adını verdiği eşeğin kapıyı açma anlarını kaydedip Instagram hesabından paylaştı ve bu videolarla sosyal medyada dikkat çekti. Çelik, Sakıb ile olan dostluğunu gösteren videolar çekmeye devam ediyor ve aldığı olumlu geri dönüşlerden bahsediyor.
15 Ocak 2023

10. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'nde Fethi Kayaalp Büyük Ödülü, İsveçli yönetmen Fredrik Gertten’in 'Toplum Sözleşmesini Yırtmak' filmine verildi. Festivalde ikincilik ödülü Almanya yapımı 'Bekleyiş' filmine giderken, mansiyon ödülü Filipinler, Avustralya, ABD, Birleşik Krallık, Hong Kong ortak yapımı 'Delikado'ya verildi. Öğrenci filmlerine verilen Gaia Ödülü'nü ise Özbekistan yapımı 'Aralkum' kazandı.
16 Ekim 2023

18-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin uzun metraj, belgesel ve kısa metraj film yarışmaları jüri üyeleri açıklandı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda filmleri değerlendirecek jüri, yönetmen Ömer Faruk Sorak başkanlığında belirlendi. SİYAD En İyi Film Ödülü, Film-Yön En İyi Yönetmen ödülü, Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması'nın jüri üyeleri de duyuruldu.
21 Ağustos 2023

Türkiye’ye giriş yapmak üzere Pazarkule Sınır Kapısı’na gelen Yunanistan plakalı bir otomobilde, kanguru, alpaka, papağan, uçan sincap ve Patagonya marası gibi cins hayvanlar ele geçirildi. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekiplerince yapılan aramada, otomobilin bagajında ve içinde toplam 42 hayvan bulundu. Sürücü gözaltına alınırken, yakalanan hayvanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecek.
30 Ağustos 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde polis, gece devriyesi sırasında arka tarafı çökmüş bir hafif ticari aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, 1,5 ton tek tırnaklı hayvan eti bulundu. Aracın sürücüsü kasap Nurettin S. gözaltına alındı ve etlerin akrabalarına dağıtmak için olduğunu iddia etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, etlerden numune alarak imha edilmesi için belediye görevlilerine teslim etti.
19 Ağustos 2024

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakaları sonucunda MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük yarı finale yükseldi. Yarı finalde Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile; Trabzonspor ise Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Çeyrek finalde elenen takımlar arasında Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray bulunuyor. Yarı final maçları çift maç eleme usulüne göre oynanacak.
1 Mart 2024

Adana'da düzenlenen 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde 'Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü'nü alan usta oyuncular Kadir İnanır ve Türkan Şoray oldu. İnanır, ödül konuşmasında barış vurgusu yaparken, Şoray ise Atatürk'ün kadınlara verdiği haklara dikkat çekti.
23 Eylül 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde ödüller verildi. Festival, 17-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti ve yaklaşık 150 film gösterildi. 'Yurt' filmi Altın Lale Ödülü'nü kazanırken, 'Tereddüt Çizgisi' filmi Ulusal Fıpresci ödülünü aldı. Festivalde ayrıca en iyi kadın oyuncu ödülünü Tülin Özen, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise Serdar Orçin ve Alican Yücesoy kazandı.
29 Nisan 2024

Kütahya'da bir simit fırını, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselmesini kutlamak için simit dağıttı. Fırın işletmecisi Emrah Yeşil ve çalışanları, yarı finalde İtalya'yı 3-2 yenerek finalde Sırbistan'ın rakibi olan milli takımın başarısını bu şekilde kutladı. Fırında, oyunculardan Melissa Vargas'ın posteri asıldı ve yüzlerce kişiye simit ikramında bulunuldu.
2 Eylül 2023
İşaretlediklerim