Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Joe Biden yönetimini pandemide belirli Covid-19 içeriklerini sansürlemesi için baskı yapmakla suçladı. Zuckerberg, Temsilciler Meclisi yargı komitesi başkanı Jim Jordan’a yazdığı mektupta, Biden ekibinin Meta’ya mizah ve hiciv de dahil olmak üzere bazı Covid-19 içeriklerini sansürlemesi için defalarca baskı yaptığını belirtti. Zuckerberg, hükümet baskısının yanlış olduğuna inandığını ve gelecekte böyle bir durumla karşılaşmaları halinde karşı koymaya hazır olduklarını ifade etti. Beyaz Saray henüz iddialarla ilgili yanıt vermedi.
27 Ağustos 2024

Cezayirli boksör Imane Khelif, 2024 Paris Olimpiyatları sırasında kendisine siber zorbalık yapanlar arasında Elon Musk ve J.K. Rowling'in de bulunduğu kişilere dava açıyor. Khelif, cinsiyet belirleme testlerinde başarısız olduğu gerekçesiyle 2023'te Dünya Şampiyonası'ndan diskalifiye edilmişti, ancak Olimpiyat Komitesi tarafından yarışmasına izin verilmişti. Paris savcılığı, Khelif'in şikayeti üzerine siber zorbalık soruşturması başlattı. Ancak, Fransız ceza yasalarının yabancı uyruklulara karşı Fransa dışında işlenen eylemlere uygulanmadığı için Musk ve Rowling'in kovuşturulma ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.
14 Ağustos 2024

Meta, yıllık Connect konferansında artırılmış gerçeklik gözlüğü Orion'un ilk çalışan prototipini tanıttı. CEO Mark Zuckerberg, Orion'u fiziksel dünyanın üzerine yerleştirilmiş hologramlar olarak tanımladı ve gözlüklerin geleceğe dair heyecan verici bir ön izleme sunduğunu belirtti. Meta ayrıca yeni yapay zeka yeteneklerini ve Quest serisinin yeni karışık gerçeklik başlığı olan Quest 3S'yi de tanıttı. Şirket, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerine milyarlarca dolar yatırım yapmaya devam ediyor.
26 Eylül 2024

Facebook, Instagram, Threads ve Whatsapp'ın çatı şirketi olan Meta, yapay zeka araçları tarafından oluşturulan görselleri tespit edip etiketleyebilen bir teknolojiyi devreye sokacağını duyurdu. Bu teknoloji, Meta'nın kendi sistemleri tarafından oluşturulan yapay zeka görsellerini zaten etiketliyor ve kötü amaçlı kullanımla mücadelede önemli bir adım olarak görülüyor. Meta, bu teknolojinin ses kayıtları ve videolar için çalışmayacağını belirtirken, kullanıcılarından bu tür içerikleri kendilerinin etiketlemelerini istedi. Ayrıca, ChatGPT gibi araçlarla oluşturulan metinleri test etmenin imkansız olduğunu kabul etti.
7 Şubat 2024

Meta, OpenAI ve Google arasındaki yapay zeka rekabetine katılarak Bukalemun adlı yeni çok modlu yapay zeka modelini tanıttı. Bu model, metinler, resimler, ses kayıtları ve videolar gibi çeşitli medya biçimlerini işleyebiliyor. Bukalemun, erken füzyon belirteci tabanlı karma modeller dizisinden oluşuyor ve birden fazla girdiyi bir araya getirebiliyor. Meta, bu modelin kötü amaçlı kullanımını önlemek için yapay zeka görsellerini etiketleyeceğini de belirtti.
23 Mayıs 2024

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Endonezya’ya uydu internet hizmeti sağlayacak Starlink’in açılışını yaptı. Starlink, SpaceX’in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için geliştirdiği uzay tabanlı bir sistemdir. Musk, Endonezya’nın en ücra bölgelerine internet hizmeti sağlamak için Starlink’i devreye soktu ve ülkede sağlık ve eğitim sektörlerinde internete erişimin arttırılması için bir anlaşma imzaladı. Musk, bu hizmetin internete erişimi düşük olan bölgelere erişim sağladığı için çok heyecanlı olduğunu belirtti.
20 Mayıs 2024

Geçtiğimiz yıl 5 Temmuz 2023'te Mark Zuckerberg tarafından kullanıma açılan sosyal medya uygulaması Threads, birinci yılını kutluyor. Uygulama, Twitter'ın düşüşünü hızlandırma potansiyeli ile dikkat çekmiş ve kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştı. Şu anda aylık 175 milyonu aşkın aktif kullanıcıya sahip olan Threads, 18 Haziran'da geliştiriciler için API'sini de başlattı.
6 Temmuz 2024

Mark Zuckerberg, arka bahçesine eşi Priscilla Chan’ın heykelini yaptırdı. Heykel, Antik Roma geleneğini onurlandırmak amacıyla New Yorklu sanatçı Daniel Arsham tarafından yapıldı ve çiftin evinin bahçesindeki bir ağacın altına yerleştirildi. Priscilla Chan, heykelin önünde poz vererek eşinin Instagram paylaşımına esprili bir yorum yaptı.
15 Ağustos 2024

Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang, kodlama öğrenmenin artık gereksiz olduğunu ve insanların bu alana zaman harcamak yerine daha faydalı işlerle ilgilenmeleri gerektiğini savundu. Huang'a göre, yapay zekalı robotlar kodlama işini üstlenecek ve bu sayede insanlar arasındaki fırsat eşitsizliği azalacak, daha eşitlikçi bir toplum yapısına ulaşılacak. Özellikle biyoloji ve tarım gibi alanlarda daha fazla ilerleme kaydedilmesi gerektiğini vurgulayan Huang, yapay zeka devriminin herkesi birer kodlama uzmanı yapacağını belirtti.
27 Şubat 2024

Dijital dil öğrenme platformu Duolingo, matematik ve müzik dersleri sunmaya hazırlanıyor. Platformun kurucu ortağı Severin Hacker, gelecekte kodlama ve coğrafya gibi daha fazla alanda ders vermeyi planladıklarını belirtti. Duolingo, yapay zeka destekli bir eğitim sistemi kullanarak, ayda 98 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. Ayrıca, platform reklamsız öğrenim ve sınırsız erişim gibi abonelik seçenekleri de sunuyor.
12 Mayıs 2024

Rusya'nın en büyük finans kuruluşu Sberbank tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması GigaChat, tıp fakültesini bitiren öğrencilere yönelik bir yeterlilik sınavını başarıyla tamamladı. GigaChat, 100 soruluk testte yüzde 82'lik bir başarı oranı elde etti ve cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum alanlarında üç ayrı vakayla ilgili sözlü sınavı da geçti. GigaChat'in geliştirilmesi sürecinde, altı aylık bir eğitim dönemi boyunca Rusya'daki tıp öğrencileri tarafından kullanılan makale ve ders kitaplarından yararlanıldı. GigaChat, Nisan 2023'te piyasaya sürüldü ve Ocak 2024 itibarıyla 2,5 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı.
15 Şubat 2024

Zendaya, 'Dune: Part 2' filminin prömiyerinde 1995 Sonbahar/Kış koleksiyonundan bir Thierry Mugler tasarımı olan vintage robotik kostüm giyerek ilgi odağı oldu. Kostüm, Metropolis romanındaki Futura karakterinden ilham alınarak altı ay süren bir çalışma sonucu tasarlandı. Thierry Mugler, 1980 ve 1990'larda abartılı, sürreal ve fütüristik tasarımlarıyla moda dünyasında öne çıktı. Mugler ayrıca podyumda cinsiyet çeşitliği ve kapsayıcılığa öncülük etti ve LGBTQ topluluğu ile işbirliği yaptı.
22 Şubat 2024
İşaretlediklerim