Kanal İstanbul projesi çevresindeki arsalar, tarım arazilerinin imara açılacağı beklentisiyle yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından hızla toplanıyor. Bu durum, Orta Doğulu ve Asyalı yatırımcılar arasında da popüler. Ancak, mahkemeler Kanal İstanbul çevresinde yapılan imar planlarını iptal ediyor. 2023 genel seçimleri öncesinde projeyi sıkça gündeme getiren iktidar, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde bu konuda sessizliğe bürünmüş durumda.
10 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bağdat Caddesi'ni yenileme projesine başlıyor. Projenin ilk etabı, caddenin 32 bin metrekarelik alanında gerçekleştirilecek ve oturma-dinlenme alanları, sergi salonları ve bisiklet yolları yenilenecek. İBB, kaldırımların genişletilmesi, kot farklılıklarının giderilmesi, yaya geçişlerinin kolaylaştırılması, kültürel değerlerin korunması ve yeni sanat odaklarının kazandırılması gibi altı öncelikli hedef belirledi. Proje, modern kent mobilyaları ve yeni yeşil alanlar ile Bağdat Caddesi'ni modern İstanbul'un yüzü yapmayı amaçlıyor.
25 Mayıs 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Sinpaş GYO'nun Kızılbük koyunda inşa ettiği otelle ilgili Danıştay, yerel mahkemenin şirket lehine kararını bozarak bilimsel bilirkişi raporu talep etti. Daha önce çevrecilerin açtığı dava sonucunda, bilirkişi raporu sayesinde 'ÇED gerekli değildir' kararı iptal edilmişti. Ancak yeni bilirkişi raporunun tarafsız olmadığı iddiaları üzerine Danıştay, daha gerçekçi ve kamu yararını gözeten bir rapor hazırlanmasını istedi.
11 Haziran 2024

Muğla Milas Kıyıkışlacık'ta bulunan ve Türkiye'nin önemli kültür miraslarından biri olan İasos antik kenti, bir liman yapım planının odağında. Bu plan, antik kentin 3000 yıllık tarihi dokusuna zarar verebilecek potansiyel taşıyor. Murat Ağırel, dönemin çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum'un bu tür projelerle ilgili tutumunu eleştirerek, Kurum'un 'İstanbul'u cennete çevireceğiz' sözlerine atıfta bulunuyor ve bu tür gelişmelerin aslında kültürel mirasa zarar verdiğini vurguluyor.
16 Mart 2024

IMAX ve CineNOVA Sinemaları arasında yapılan yeni anlaşma çerçevesinde, Türkiye'de lazer projeksiyon teknolojisine sahip dört yeni IMAX salonunun açılması planlanıyor. İstanbul'daki Marmara Forum ve Forum İstanbul ile Ankara'daki Gordion alışveriş merkezlerinde açılacak olan salonlar, 4K görüntü kalitesi sunacak. Diğer iki salonun yerleri henüz açıklanmadı ve tüm salonların 2026 yılına kadar faaliyete geçmesi bekleniyor.
25 Nisan 2024

Dünya genelinde birçok şehir, iklim değişikliğiyle mücadele ve çevresel sürdürülebilirliği artırmak amacıyla beton ve asfalt gibi geçirimsiz yüzeyleri kaldırıyor. Bu hareket, şehirleri hem estetik hem de ekolojik açıdan daha yaşanabilir hale getiriyor. Örneğin, Portland'da bir kilisenin beton kaplı zemininden 1670 metrekarelik bir alan kaldırılarak doğal yaşam için yeniden düzenlendi. Benzer projeler, su baskınlarını azaltma, şehirlerin süngerimsi yapısını artırma ve yaban hayatına yaşam alanı sağlama gibi faydalar sunuyor.
11 Mayıs 2024

İstanbul'un Marmara Denizi'nde yer alan Heybeliada, sessiz ve sakin yapısıyla dikkat çekiyor. Ada, özellikle bahar aylarında yürüyüş yapmak için ideal bir yer olarak öne çıkıyor. 1834 yılında adaya taşınan ve 2016 yılında kapatılan Deniz Lisesi, şu anda Deniz Harp Okulu'nun hazırlık bölümü olarak hizmet vermektedir. Heybeliada, zengin tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor.
31 Mart 2024

Suudi Arabistan, ünlü Japon animasyon dizisi 'Dragon Ball' teması taşıyan bir eğlence parkı inşa edeceğini duyurdu. Park, Qiddiya Yatırım Şirketi'ne ait olacak ve 500 bin metrekarelik bir alana yayılacak. Parkın içinde 70 metrelik bir ejderha ve en az 30 hız treni bulunacak. Bu gelişme, 'Dragon Ball'un yaratıcısı Akira Toriyama'nın ölümünden kısa bir süre sonra açıklandı.
25 Mart 2024
İşaretlediklerim