Karadeniz bölgesinde, Kastamonu ile Samsun arasında beklenen fırtına nedeniyle, rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren 6 ile 8 kuvvetinde esmesi ve fırtınanın saatteki hızının 75 kilometreye ulaşması bekleniyor. Bu durum karşısında uluslararası yük taşımacılığı yapan gemiler ve balıkçılar, denize açılmayarak iç limanlarda beklemeye başladı. Sinop valiliği, olası ulaşım aksamaları ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
5 Şubat 2024

İstanbul Şile'deki Sofular sahilinde denizde görülen patlamamış top mermileri nedeniyle sahil boşaltıldı. Bir yurttaşın denizde mühimmat olduğunu görüp jandarmaya haber vermesi üzerine, jandarma ekipleri yüzmeye gelen yurttaşları denizden ve plajdan uzaklaştırdı. Sualtı Savunma Grup Komutanlığı ekipleri denize dalarak mühimmatların olduğu yeri işaretledi ve İstanbul Valiliği, en az 28 adet mühimmat tespit edildiğini ve bunlardan 8'inin teşhis ve imha için karaya çıkartıldığını açıkladı.
31 Temmuz 2023

Sarıyer'in Tarabya açıklarında içinde dört kişi ve bir köpeğin bulunduğu bir tekne battı. Teknedeki üç kişi ve köpek yüzerek sahile ulaşmaya çalışırken, başka bir teknedekiler tarafından fark edilip kurtarıldı. Ancak teknede bulunan bir kişi kayboldu ve arama çalışmaları devam ediyor. Kurtarılan üç kişi hastaneye kaldırıldı.
21 Ağustos 2024

İstanbul'da bir taksici, güzergah konusunda tartıştığı yolcuları araçtan indirdiği için 4 bin 64 lira idari para cezasına çarptırıldı ve aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın sosyal medyada yer almasının ardından çalışma başlattı ve taksici İ.K.'nin kimliğini tespit etti.
2 Eylül 2023

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri köprüyü her iki yönde araç girişine kapattı ve köprüde çok sayıda polis ekibi bulunuyor. Valilikten yapılan açıklamada, köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğu ve emniyetin tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurduğu belirtildi. Köprü girişlerinde yoğun araç kuyrukları oluştu.
14 Haziran 2024

İstanbul Fatih'te bir düğün konvoyunun ambulansa yol vermemesi üzerine sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Beş araç sürücüsü ve bazı yolculara toplam 118 bin 487 lira idari para cezası kesildi ve araçlar 60 gün trafikten men edildi. Ayrıca sürücüler hakkında 'trafiği tehlikeye düşürmek' suçundan adli işlem başlatıldı.
31 Ocak 2023

İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında, Bulgaristan'da yakalanan Hazni Gölge Türkiye'ye iade edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Gölge, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan tutuklandı. Saldırıyla ilgili toplamda 27 kişi tutuklanmış durumda.
13 Ocak 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Uluslararası Gemi Sicil Kanunu kapsamındaki gemi ve yatlardan alınan kayıt harcı ve yıllık harçlara muafiyet getirileceğini duyurdu. Meclis'e sunulacak kanun düzenlemesiyle, sicili tescil edilmiş gemiler ve turizm şirketi envanterlerinde kayıtlı ticari yatlar bu muafiyetten yararlanacak. Ayrıca, miras intikali devir işlemlerinden harçlar kaldırılacak ve elektrik gibi yeşil enerji ile çalışan gemilerden de kayıt harcı alınmayacak, yıllık harçlarda yüzde 50 indirim sağlanacak.
2 Temmuz 2024

ABD Savunma Bakanlığı, İran'ın ticari nakliye gemilerine el koyması üzerine Ortadoğu'daki önemli su yollarını izlemek amacıyla bölgeye ek savaş uçakları ve bir savaş gemisi gönderme kararı aldı. Hürmüz Boğazı, dünya ham petrol ve petrol ürünlerinin yaklaşık beşte birinin nakliyesi için kritik bir geçiş noktasıdır. ABD Donanması, bu ayın başlarında İran'ın Umman Körfezi'nde iki ticari tankere el koymasını önlemişti. Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh, bölgedeki varlıklarını ve izleme yeteneklerini artırdıklarını belirtti, ancak ilave jetlerin tam olarak nereye yerleştirileceği ve ne kadar süre kalacağına dair detay verilmedi.
18 Temmuz 2023

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdi. Milli Savunma Bakanlığı, USS Wasp'ın 1-5 Eylül tarihleri arasında İzmir Limanı'nı ziyaret edeceğini duyurmuştu. Eylem sonrası aralarında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin'in de bulunduğu 13 TGB üyesi gözaltına alındı.
2 Eylül 2024

Ulaştırma ve altyapı bakanlığına deniz ve iç sular ile limanlarda fiyatlandırma ve denetlemede tam yetki veren düzenleme Meclis genel kurulunda kabul edildi. Yeni yasaya göre limanlarda demirleme ücretleri ulaştırma ve altyapı bakanlığı tarafından her yıl belirlenecek oran kadar artırılacak. Ayrıca, gemilerden neden oldukları sera gazı emisyonu için de bedel alınacak. Düzenleme, kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri, havalimanı güvenlik önlemleri ve ruhsatsız insansız hava araçları ile ilgili cezaları da kapsıyor.
5 Temmuz 2024

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde kaçak yollarla avlanan 1 ton midyeye el konuldu. Emirgan sahilinde düzenlenen operasyonda yasadışı midye avcılığı yapan B.Ö. gözaltına alındı ve 26 bin 242 lira ceza kesildi. El konulan midyeler, canlılıklarını sürdürebilmeleri ve doğal yaşama kazandırılabilmeleri amacıyla denize döküldü.
10 Temmuz 2024

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi Yeşilcam Sokağı'nda gece saatlerinde iki kişi tarafından patlatılan torpil, çevrede paniğe yol açtı. Patlama sesi üzerine vatandaşlar kaçışırken, şüpheliler olay yerinden kaçmaya çalıştı. Kısa süren bir kovalamacanın ardından polis ekipleri tarafından yakalanan iki şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. Olay sonrasında bölgede durum normale döndü.
10 Temmuz 2023

İstanbul Kadıköy'de, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan ihmaller ve koordinasyonsuzluk nedeniyle hükümete karşı tepkilerini dile getirmek isteyen İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin toplandığı Khalkedon Meydanı'nda polis, uyarısız müdahalede bulundu. Birçok kişi gözaltına alındı ve polis gazetecilerin olay yerinden görüntü almasını engelledi. Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
26 Şubat 2023

İstanbul Haliç Köprüsü'nde iki otomobil arasında çıkan silahlı kavgada C.A. isimli bir kişi hayatını kaybetti, D.K. isimli bir kişi bacağından yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olay yerinde bir tabanca ve uzun namlulu silah ele geçirdi ve kaçan zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Olay sonrası köprüdeki ulaşım normale döndü.
14 Ocak 2023

İtalyan polisi, Sicilya adası açıklarında bir ticari gemiden balıkçı teknesine uyuşturucu nakli sırasında 5,3 ton kokain ele geçirdi. Ticari geminin, yükünü boşalttıktan sonraki varış noktasının Türkiye olduğu belirtildi. Geminin 15 kişilik mürettebatı arasında Türk, Azeri ve Ukrayna uyruklu kişilerin olduğu açıklandı. Balıkçı teknesinde gözaltına alınanlardan ikisinin Tunus vatandaşı, diğerlerininse İtalya, Fransa ve Arnavutluk uyruklu oldukları belirtildi.
21 Temmuz 2023

İzmir'de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 10 kişi, ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdikleri gerekçesiyle tutuklandı. İzmir Valiliği, olayla ilgili 15 TGB üyesinin gözaltına alındığını duyurmuştu. ABD Ankara Büyükelçiliği, askerlerin güvende olduğunu ve soruşturma başlatılmasından dolayı Türk makamlarına teşekkür etti. Tutuklama gerekçesi olarak 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma' suçu gösterildi.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim