Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda bir kargo içerisinde halılara emdirilmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirdi. Değeri 18 milyon TL olan uyuşturucu madde yurt dışına gönderilecekti. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
25 Eylül 2023

Siirt'te jandarma ekipleri, Siirt-İzmir seferini yapan bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüsün emanet bölümünde bulunan bir bavula narkotik dedektör köpeği tepki verdi. Yapılan aramada bavulda 40 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Bavulu otobüse teslim eden B.T. aranıyor.
24 Ağustos 2024

Adana'da gerçekleştirilen 'Narkoçelik-21' operasyonlarında 282 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 266'sı tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Adana Valiliği, Adana Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapıldığını duyurdu. Operasyonlarda 12 uyuşturucu suç çetesi çökertildi ve EGM'nin tek operasyonda en yüksek tutuklama oranına ulaştığı belirtildi.
7 Haziran 2024

MHP Bitlis Hizan İlçe Başkanı Eyüp Üste, Diyarbakır'da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda bir kilo uyuşturucu ile yakalandı ve tutuklandı. Bu olayın ardından MHP Genel Merkezi tarafından ilçe yönetiminin feshedildiği bildirildi.
4 Mayıs 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak hayvan kesimi yapıldığı ihbarı üzerine bir adreste arama yapıldı. Aramada 12 eşeğin kesildiği belirlendi ve hazır bekletilen iki eşek ile altı at, hayvan barınağına götürüldü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, iki zanlıyı gözaltına aldı. Ele geçirilen etler imha edildi.
3 Eylül 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde bisikletiyle uyuşturucu satarken yakalanan D.A, 16,5 yıl hapis ve 33 bin lira para cezasına çarptırıldı. Savcı, sanığın bisikletinin gövde kısmına gizlediği sentetik uyuşturucuyu iki kişiye satarken yakalandığını belirtti. Sanığın ikametinde yapılan aramada uyuşturucu paketleme malzemeleri ve hassas terazinin de ele geçirilmesi dikkate alınarak, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan cezalandırılması istendi. Mahkeme, sanığın savunmasına rağmen cezayı onayladı.
23 Temmuz 2024

Samsun'da Aysel Aktaş adlı bir kadın, yolda bulduğu 590 bin lirayı polis aracılığıyla sahibine ulaştırdı. Parayı düşüren kişi Adem Memiş, çantasını aracının bagajından düşürdüğünü belirtti ve karakola başvurdu. Polisin yönlendirmesi üzerine Aktaş, çantayı karakola getirip Memiş'e teslim etti.
24 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara, İstanbul ve İzmir dahil 44 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-39' operasyonlarında 293 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 470 kilogram uyuşturucu madde ve 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar, 681 ekip, 1876 personel, dokuz hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleştirildi.
18 Eylül 2024

Kozmetik firması sahibi iş insanı Ali Osman Akat ve diğer dört sanık, 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ithal etme' suçlamasıyla yargılandıkları davada yeterli delil bulunamadığı için beraat etti. Tutuklu sanık Süleyman Yekenkunrul da delil yetersizliğinden beraat edip tahliye edildi. Diğer sanık Tevfik Akan Atak ise suçlu bulunarak 25 yıl üç ay 22 gün hapis ve 262 bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ele geçirilen uyuşturucuların müsaderesine karar verdi.
30 Ocak 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde polis, gece devriyesi sırasında arka tarafı çökmüş bir hafif ticari aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, 1,5 ton tek tırnaklı hayvan eti bulundu. Aracın sürücüsü kasap Nurettin S. gözaltına alındı ve etlerin akrabalarına dağıtmak için olduğunu iddia etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, etlerden numune alarak imha edilmesi için belediye görevlilerine teslim etti.
19 Ağustos 2024

İstanbul Sultangazi'deki özel bir hastanede, bir doktorun bilgilerini kullanarak mesai saatleri dışında kaçak ameliyat yaptıkları iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Araştırmalar sonucunda, bu ameliyatları gerçekleştiren kişinin D.N. olduğu ve ameliyat ettiği iki kişinin de kendisinden şikayetçi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden D.N. ve M.K. tutuklanırken, K.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Eylül 2023

Aydın'ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli M.E'nin evine düzenledikleri operasyonda 3 ton 980 kilogram sahte zeytinyağına el koydu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde yağların sahte olduğu tespit edildi. Şüphelinin ürünleri Bursa ve İstanbul'da satmayı planladığı öğrenildi ve kendisine 680 bin lira idari para cezası verildi.
10 Eylül 2024

İstanbul Sancaktepe'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.R'ye saldırıp döven üç şüpheliden ikisi tutuklandı. A.R, araç tanıtım kartıyla plakası uyuşmayan bir otomobile yakıt veremeyince, daha sonra gelen üç şüpheli tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen saldırı sonrası şüpheliler M.A.T, R.T. ve Y.İ.A. polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından işlem yapıldı. M.A.T ve Y.İ.A. tutuklanırken, R.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

İstanbul’un Fatih ilçesinde polis, Eminönü sahilinde bir aracın kasasına midye yüklendiğini tespit ederek operasyon düzenledi. Operasyonda yasadışı midye avcılığı yapan iki şüpheli gözaltına alındı ve yaklaşık 1 ton ağırlığında 36 çuval midye denize döküldü. Gözaltına alınan şüphelilere 52 bin 484 lira para cezası verildi.
7 Temmuz 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Ocak'tan bu yana düzenlediği 24 bin 539 narkotik operasyonda toplam 8 ton 542 kilogram uyuşturucu madde ve 2 buçuk milyondan fazla uyuşturucu hap ele geçirdi. Türkiye'de, özellikle metamfetamin kullanımında her geçen yıl artış görülüyor. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi'nin 2022 raporuna göre, İstanbul metamfetamin kullanımında Avrupa'daki 106 merkez arasında 10'uncu sırada.
1 Ağustos 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

Adana merkezli iki ilde düzenlenen 'Kuyu-1' operasyonlarında, aralarında örgüt elebaşıları Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük'ün de bulunduğu 51 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin tehdit, yağma, kasten öldürmeye teşebbüs ve yasa dışı silah ticareti gibi suçlara karıştığı tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele başkanlığının koordinesinde yapıldığını ve operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, 17 ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu açıkladı.
29 Mayıs 2024

Adana Seyhan ilçesinde polis ekipleri, bir ticari taksiyi durdurduğunda araçtan inip kaçan bir şüpheliye 'dur' ihtarında bulundu. Şüpheli, polisin uyarılarına rağmen kaçmaya devam etti ve bir binanın bahçesine el bombası attı. Kovalamaca sonucunda yakalanan 23 yaşındaki Y.K'nin üzerinden ruhsatsız tabanca ve mermiler çıktı. Ayrıca Y.K'nin daha önce 'PKK propagandası' yapmaktan suç kaydı olduğu belirlendi.
17 Mayıs 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Kabataş Sahili'nde yasal olmayan yollarla denizden çıkarılan midyelerin bir araca yüklendiğini tespit etti. Araçta 95 çuval içerisinde bulunan iki ton midyeye el konulurken, şüpheli Ö.A.'ya 'Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet' suçundan 26 bin 242 lira para cezası verildi. Midyeler, canlılığını sürdürmesi ve doğal yaşama kazandırılabilmesi amacıyla tekrar denize bırakıldı.
22 Ağustos 2024

Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024
İşaretlediklerim