ABD'nin batı bölgesinde, yüksek irtifada uçan ve kimliği belirsiz bir balon tespit edildi. Balon, Colorado eyaleti üzerinde yaklaşık 12 bin metre irtifada uçarken görüldü ve doğuya, Georgia eyaletine doğru sürüklendiği belirtildi. İlk incelemeler sonucu balonun bir tehdit oluşturmadığı kaydedildi. Bu olay, ABD ile Çin arasında daha önce yaşanan bir krizi hatırlattı; Çin'e ait olduğu iddia edilen bir istihbarat balonu, ABD'nin hassas askeri tesislerinin üzerinden geçmiş ve Amerikan ordusu tarafından düşürülmüştü.
24 Şubat 2024

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, İkinci Dünya Savaşı sırasında uçağı düşürülen amcası Ambrose J. Finnegan'ın yamyamlar tarafından yenmiş olabileceğini belirtti. Biden, amcasını onurlandırmak için Pennsylvania'daki bir savaş anıtını ziyaret ettiğinde bu açıklamayı yaptı. Ancak, ABD Savunma Bakanlığı ve askeri kayıtlar, amcasının Pasifik Okyanusu'na düşen uçağında öldüğünü ve yamyamların olayla ilgili olduğuna dair bir kanıt olmadığını belirtiyor. Beyaz Saray'dan konuyla ilgili ek bir açıklama yapılmadı.
18 Nisan 2024

ABD Adalet Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kullandığı uçağa, Dominik Cumhuriyeti'nde yaptırımları deldiği gerekçesiyle el koydu. Bakanlık, uçağın paravan şirket aracılığıyla alınıp ABD dışına çıkarıldığını ve Venezuela'ya uygulanan yaptırımları deldiğini iddia etti. İki ülke arasındaki ilişkiler, Venezuela'daki son seçimlerden bu yana iyice gerginleşmişti. ABD, seçim sonuçlarının şeffaf olmadığını ve halkın iradesini yansıtmadığını savunmuştu.
2 Eylül 2024

ABD'nin New Jersey eyaletinden California'ya giden bir yolcu uçağı, tuvaletinde bulunan bir tehdit notu sebebiyle Chicago'ya acil iniş gerçekleştirdi. United Airline şirketine ait uçakta bulunan notta uçağın patlayacağı yönünde bir uyarı yer alıyordu. 202 yolcuyu taşıyan uçak, güvenlik güçleri tarafından saatlerce arandı ancak herhangi bir tehdit unsuru bulunamadı. FBI tarafından yapılan açıklamada, kamu güvenliğine yönelik bir tehdit olmadığı belirtildi ve uçak Los Angeles'a doğru yoluna devam etti.
22 Şubat 2024

ABD Adalet Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun devlet başkanlığı uçağına, yaptırımları deldiği gerekçesiyle Dominik Cumhuriyeti'nde el koydu. Bakanlık, uçağın paravan bir şirket aracılığıyla alınıp ABD dışına çıkarıldığını ve Venezuela'ya uygulanan yaptırımları ihlal ettiğini iddia etti. İki ülke arasındaki ilişkiler, Venezuela'daki son seçimlerden bu yana iyice gerginleşmişti. ABD, seçim sonuçlarının şeffaf olmadığını ve halkın iradesini yansıtmadığını savunmuştu.
2 Eylül 2024

ABD merkezli Intuitive Machines şirketi tarafından geliştirilen ve SpaceX'in Falcon 9 roketiyle uzaya gönderilen 'Odysseus' adlı uzay aracı, Ay'ın güney kutbuna yakın bir bölgeye başarılı bir şekilde indi. Bu iniş, 1972'deki 'Apollo 17' misyonundan bu yana ABD'nin Ay yüzeyine gerçekleştirdiği ilk yumuşak iniş olarak kayıtlara geçti. NASA, bu başarıyı ticari ortaklıklarının gücünü ve vaadini gösteren bir gün olarak nitelendirdi ve Ay'a insan gönderme planları kapsamında bu tür misyonların önemli bir parçası olduğunu belirtti.
23 Şubat 2024

SpaceX, ABD merkezli Intuitive Machines şirketinin 'IM-1' misyonu için 'Odysseus' adlı Ay'a iniş aracını uzaya gönderdi. Falcon 9 roketiyle Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan Odysseus, Ay'ın yörüngesine girmesi ve 22 Şubat'ta Ay'ın güney kutbu yakınlarına inmesi bekleniyor. Bu başarılı iniş, 1972'deki Apollo 17 misyonundan bu yana ABD'nin Ay yüzeyine gerçekleştireceği ilk yumuşak iniş olacak. Odysseus, ayrıca NASA'nın Artemis Misyonu için 6 farklı yük taşıyor.
15 Şubat 2024
İşaretlediklerim