İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı adaylığa çağırmıştı. Bu durum Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle çözüldü ve Akşener altılı masaya geri döndü. Cumhur İttifakı partileri AKP ve MHP'li milletvekilleri bu gelişmelerden rahatsız oldu ve bazıları hakaret içeren tepkiler gösterdi.
6 Mart 2023

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, Habertürk canlı yayınında yaptıkları son anket sonuçlarını paylaştı. Ankete göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 puan önünde yer alıyor. Ayrıca, cumhurbaşkanlığı seçiminde kararsız olanların yüzde 8 olduğu ve bunların çoğunun HDP'li seçmenlerden oluştuğu belirtiliyor. Diğer anket sonuçları da Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a karşı önde olduğunu gösteriyor.
16 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

Aksoy Araştırma'nın 26 ilde 1537 kişiyle yaptığı ankete göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 56,8 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor. Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 43,2 olarak belirlendi. Aynı araştırma şirketinin bir önceki anketinde Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 11,2 puan önündeydi. Partilerin oy dağılımında ise AKP'nin oylarında yüzde 1'lik bir artış gözlemlenirken, CHP'nin oylarında yüzde 0,6'lık bir düşüş yaşandı.
24 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye çalışanlarının maaşlarına yüzde 70 oranında zam yapıldığını açıkladı. Yavaş, bu kararın enflasyonun etkisiyle çalışanların zor durumda kalmaması için alındığını belirtti. Ayrıca, pandemi, deprem, sel ve afet gibi zor zamanlarda gösterdikleri özveri nedeniyle çalışanlara destek olma amacını vurguladı.
12 Ocak 2024

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın altılı masa kurmaylarıyla yaptığı görüşmeye göre, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde anketlerin kullanılmayacağı belirtilmiştir. Anket sonuçlarının sosyal medya manipülasyonları ve toplumsal kaygılar nedeniyle güvenilir olmayabileceği ifade edilmiştir. 2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun anketlerde son sırada çıkmasına rağmen başarılı bir aday olduğuna dikkat çekilerek, anketlerin her zaman doğru sonuç vermeyebileceği örneği verilmiştir. DEVA Partisi ve CHP temsilcileri de anketlerin sağlıklı sonuçlar vermeyeceği konusunda hemfikir olduklarını belirtmişlerdir.
26 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, ekonomik adaletsizlikler ve hükümetin politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, mevcut iktidarın ayrımcı söylemlerine karşı çıktı ve birlik mesajları verdi. Yavaş ise ekonomik sorunlara ve İstanbul seçimlerinin iptaline değinerek, nefret dilinden kurtulma umudunu dile getirdi.
24 Nisan 2023

MetroPOLL Araştırma'nın nisan ayı anket sonuçlarına göre, millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 42,6 oy oranıyla cumhur ittifakı adayı Tayyip Erdoğan'ı (yüzde 41,1) geride bırakıyor. Ankette Muharrem İnce yüzde 5, Sinan Oğan yüzde 2,2 oy alırken, kararsızlar yüzde 4,4 ve protesto oylar yüzde 1,6 olarak belirlendi. MHP ve Memleket Partisi seçmenlerinin sırasıyla yüzde 13,7 ve yüzde 14,5'i Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade ediyor. İYİ Partililerin yüzde 80,4'ü Kılıçdaroğlu'nu desteklerken, HDP'lilerin desteği yüzde 1,2 puan daha fazla. Anket, 26 bölgede 28 ilde 2 bin 610 kişiyle yapıldı ve hata payı +/- 1,88.
8 Nisan 2023

ORC Araştırma'nın 27 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, Antalya'da CHP'li seçmenlerin büyükşehir belediye başkanı olarak en çok görmek istediği isim Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal oldu. Uysal'ı Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Uysal ve mevcut büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek takip etti. Ankette, AKP'li seçmenler arasında en popüler isim ise eski dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu.
4 Ağustos 2023

BETİMAR anket şirketi, CHP ve ittifak seçmenlerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayrılması durumunda CHP'nin başında kimi görmek istediklerini sordu. Anket sonuçlarına göre, seçmenlerin büyük bir çoğunluğu (%46,7) Ekrem İmamoğlu'nu tercih ediyor. İkinci sırada Mansur Yavaş (%17,6) yer alırken, diğer adaylar Özgür Özel, Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül çok daha düşük oranlarda kaldı. Kılıçdaroğlu'nun liderlik konumuna yönelik tartışmalar ve İmamoğlu'nun değişim mesajları devam ediyor.
8 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarını duyurdu. Parti Meclisi toplantısının ardından, dört büyükşehir ve altı il belediyesi dahil olmak üzere toplam 227 aday belirlendi. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yeniden aday gösterildiği açıklandı. Ayrıca Balıkesir, Bursa ve Bolu için de adaylar belirlendi.
14 Aralık 2023

ORC Araştırma'nın 2-5 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, Hatay'da CHP'li seçmenlerin büyükşehir belediye başkanı olarak en çok görmek istediği isim yüzde 30,4 ile Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın oldu. Mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş yüzde 26,9 ile ikinci sırada yer alırken, eski milletvekili Mehmet Dönen yüzde 10 ile üçüncü sırada yer aldı. AKP'li seçmenler arasında ise en popüler isim yüzde 38,1 ile AKP Hatay milletvekili Hüseyin Yayman oldu.
7 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur oylamasının bitmesinin ardından, Aksoy Araştırma ve GENAR isimli araştırma şirketleri anket sonuçlarını açıkladı. Her iki ankette de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu görülüyor. Aksoy Araştırma'nın anketine göre Erdoğan yüzde 53, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47 oy alıyor. GENAR'ın araştırmasında da Erdoğan yüzde 53, Kılıçdaroğlu yüzde 47 olarak hesaplandı. Ancak her iki ankette de Dünya Kamuoyu Araştırmaları Derneği'nin (WAPOR) belirttiği bazı standart bilgilerin açıklanmadığı belirtiliyor.
28 Mayıs 2023

Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde aldığı yüzde 5,17 oy oranının ardından diğer taraflarla görüşmeler yapmış ve ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı almıştır. Millet İttifakı temsilcileriyle de görüşen Oğan, makam talebinde bulunmadığını iddia etmiş, ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından bu iddia yalanlanmıştır. Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmek istediğini belirtmiş, ancak sonrasında Millet İttifakı'na bir cevap vermemiştir. Zafer Partisi kaynakları, Oğan'ın bu süreçten sonra parti içindeki gençler ve kurmaylarla iletişimini kesmiş olduğunu ifade etmiştir.
26 Mayıs 2023

Simge Sağın'ın 'Aşkın Olayım' şarkısı, önce TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın sosyal medya videolarında kullanılmasıyla gündeme gelmiş, şimdi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim kampanyasında yer almıştır. Şarkı, Simge'nin 2018 yılında çıkan 'Ben Bazen' albümünde bulunuyor ve sözleri Onurr tarafından yazılmıştır. Ayrıca şarkı, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi'nin gollerinden sonra stadyumda çalınarak spor dünyasında da özdeşleşmiştir.
27 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına şaşırmadığını belirterek, anket sonuçlarının kendisine yüzde 60'ın üzerinde bir oy oranı verdiğini ifade etti. Yavaş, seçimi yüzde 60,44 oyla kazanırken, rakibi AKP'li Turgut Altınok yüzde 31,68 oyla tamamladı. Ayrıca, CHP'nin Ankara'daki ilçe belediye sayısını üçten 16'ya çıkardığını ve bu başarıyı beklediğini söyledi. Yavaş'ın bu zaferi, İYİ Parti içinde Meral Akşener'e yönelik istifa çağrılarını gündeme getirdi.
3 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li rakibini yüzde 30 puan farkla yenerek başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. 20 yıl sonra Mamak'ı kazanan CHP'li Veli Gündüz Şahin ile birlikte teşekkür konuşması yapan Yavaş, herkese eşit davranmanın önemini vurguladı. Yavaş, seçimlerin ardından tüm belediye başkanlarına oy veren vermesin herkese kucak açma ve eşit davranma çağrısında bulundu, aksi takdirde aynı akıbete uğrayacaklarını belirtti.
5 Nisan 2024

Ankara'da yapılan yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Mansur Yavaş, rakibi Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) aday olan kişiye neredeyse iki kat fark atarak seçimi kazandı. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, başkentte oyların neredeyse tamamı sayıldığında, Yavaş'ın oy oranı %60,35 iken, AKP'nin oy oranı %31,69 olarak belirlendi. Yeniden Refah Partisi (YRP) ise %3,12 oy aldı.
1 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li rakibini yüzde 30 puan farkla yenerek başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. 20 yıldır AKP yönetiminde olan Mamak'ı kazanan CHP'li Veli Gündüz Şahin ile birlikte teşekkür konuşması yapan Yavaş, herkese eşit davranmanın önemini vurguladı. Yavaş, seçimlerin ardından tüm belediye başkanlarına herkese eşit davranma çağrısında bulundu ve ayrımcılığı toprağın altına gömdüklerini belirtti.
5 Nisan 2024

Ankara'da yapılan yerel seçimlerde, sandıkların %10,99'u sayıldıktan sonra CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın önde olduğu görülüyor. TRT'nin aktardığı bilgilere göre, CHP %56,24 oy oranıyla birinci sırada yer alırken, AKP %36,47 ile ikinci, İYİ Parti %0,75 ile üçüncü, DEM Parti %0,52 ile dördüncü sırada yer alıyor. Diğer partilerin toplam oy oranı ise %6,02 olarak belirlendi.
31 Mart 2024
İşaretlediklerim