Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan uyum programı, okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri için bugün başlıyor. Program, 2-3 Eylül tarihlerinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için, 9 Eylül haftasında ise ortaokula başlayacak öğrenciler için rehberlik çalışmaları ile gerçekleştirilecek. Aileler, çocuklarıyla birlikte okula uyum etkinliklerine katılmaya teşvik ediliyor.
2 Eylül 2024

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan olayların incelendiğini ve gereken işlemlerin yapılacağını açıkladı. Törende, 960 mezun teğmenden 300-400'ü, dönem birincisi eşliğinde 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz!' sloganı atarak tekrar ant içmişti. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, olayın her yönüyle incelendiğini ve sorumluluğu olan personel hakkında disiplin işlemlerinin yapılacağını belirtti. Bu olay, AKP içinde de tartışmalara yol açtı.
5 Eylül 2024

Ramazan bayramı tatilinin ilk beş gününde Türkiye genelinde 3 bin 71 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 38 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 26 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalarla ilgili istatistikleri sosyal medya hesabından paylaştı. Tatilin beşinci gününde 618 trafik kazası daha yaşandı ve 339 bin 285 araç denetlendi.
11 Nisan 2024

İstanbul Modern, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için yaz tatilinde sanat dolu bir program sunuyor. 9 Temmuz ile 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yaz Sanat Okulu, sabah ve öğle atölyelerinden oluşuyor. Atölyeler, çocukların sanat tarihinden örnekleri keşfetmelerini ve kendi sanat çalışmalarını üretmelerini sağlıyor. Program, pazartesi hariç hafta içi her gün düzenleniyor ve sekiz atölyenin en az dördüne katılanlara katılım belgesi veriliyor.
2 Temmuz 2024

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğretim kademeleri için hazırlanan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' adı verilen bu müfredat, on yıllık bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Taslak, bir hafta boyunca kamuoyunun görüşlerine açık olacak ve bu süreçte gelen eleştiriler ve öneriler doğrultusunda revize edilecek. Yeni müfredatın gelecek eğitim öğretim yılından itibaren belirli sınıf seviyelerinde kademeli olarak uygulanması planlanıyor.
26 Nisan 2024

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıldönümü olarak 1921'de milli bayram ilan edildi ve 1927'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Bu bayram, 1979'dan itibaren uluslararası boyuta taşındı ve dünya genelinden çocuklar Türkiye'ye davet edilmeye başlandı. TBMM arşivinde, bu bayramın ilk kutlamalarına ait fotoğraflar ve gazete kupürleri özenle saklanmaktadır.
23 Nisan 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeler haftası kapsamında Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi'nde ziyaretçilere yüzde 50 indirim yapılacağını duyurdu. Ayasofya Müzesi, 18 Mayıs'ta saat 21.00'e kadar açık olacak ve 18-26 Mayıs tarihleri arasında indirimli giriş sağlayacak. Efes Deneyim Müzesi de aynı tarihlerde yüzde 50 indirimli olarak 08.00-23.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
17 Mayıs 2024
İşaretlediklerim