Sosyal medya fenomeni ve tasarımcı Eda Taşpınar, Sultanahmet Cezaevi Camii içerisinde çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Bu paylaşım bazı kullanıcılardan tepki topladı ve Taşpınar fotoğrafı kaldırdı. İstanbul başsavcılığı, Taşpınar hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan TCK 216. maddesi kapsamında resen soruşturma başlattı.
3 Ocak 2023

Samsun'da Aysel Aktaş adlı bir kadın, yolda bulduğu 590 bin lirayı polis aracılığıyla sahibine ulaştırdı. Parayı düşüren kişi Adem Memiş, çantasını aracının bagajından düşürdüğünü belirtti ve karakola başvurdu. Polisin yönlendirmesi üzerine Aktaş, çantayı karakola getirip Memiş'e teslim etti.
24 Ekim 2023

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, yazar Aşkım Kapışmak'ın da aralarında bulunduğu 127 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır riskle yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Aşkım Kapışmak, İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra sorgu için Ankara'ya gönderildi.
30 Mayıs 2024

Samsun'da genel cerrahi uzmanı doktor Mustafa E.'yi silah tehdidiyle kaçırdığı iddia edilen G.E. adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. G.E.'nin eşi Çiğdem E., 2017 yılında Mustafa E. tarafından yapılan safra kesesi ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti. Mustafa E., Çiğdem E.'nin ölümüyle ilgili olarak iki yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezası daha sonra para cezasına çevrilmişti. G.E. hakkında daha önce de Mustafa E.'nin evine giderek aracına zarar vermesi nedeniyle uzaklaştırma kararı verilmişti.
14 Eylül 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Sivas'ta, bir süre önce ayrıldığı iddia edilen bir kadını sokakta dövüp saçından sürükleyerek kaçırmaya çalışan bıçaklı bir erkek tutuklandı. Olay yerinde bulunan bir vatandaşın fırlattığı kavanozun saldırganın sırtına isabet etmesi ve kadının yardım çığlıkları üzerine olay yerine gelen vatandaşlar sayesinde kadın, saldırganın elinden kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, saldırganı kısa süre sonra yakaladı ve adliyeye sevk etti.
3 Kasım 2023

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), seçimlere kısa bir süre kala yapılan ev baskınlarında birçok üyesinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında Yeşil Sol Parti'den üç milletvekili adayı da bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ESP, SKM, ETHA ve SGDF üyelerinin evlerine operasyon düzenlendiği ve dosyada gizlilik ile avukat kısıtlılığı olduğu belirtildi.
30 Nisan 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Atatürk'ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan 17 yaşındaki A.E.S, İstanbul Valiliği tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen A.E.S, 'halkın bir kısmını sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' ve 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, A.E.S'nin tutuklanmasına karar verdi.
20 Eylül 2023

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti tarafından yürütülen bir operasyonda, sahte kanser ilaçları sebebiyle çocuk ölümlerine neden olan bir örgüte yönelik olarak 26 Aralık'ta beş ilde 37 kişi gözaltına alındı ve 4 milyon lira değerinde sahte ilaç ele geçirildi. Operasyonda hedef alınan kişilerden biri olan Necati Zaman'a yönelik Ankara'da yapılmaya çalışılan baskında, polisler yanlışlıkla bir hâkim ve devletin kritik bir kurumunda çalışan eşinin evine girdi. Bu yanlışlık, adreste yaşanan bir karışıklık nedeniyle meydana geldi ve baskın sırasında yaşananlar tutanaklara yansıdı.
18 Nisan 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emre Elaltunterin isimli bir kişi, GBT sırasında özel harekat polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde polislerin şiddet uyguladığı görülüyor. Elaltunterin, gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi ve bir gün sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır Valiliği, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından iki polis memurunun açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.
3 Ocak 2023

Mersin'in Yenişehir ilçesinde 22 yaşındaki bir kadın çalışanı maket bıçağı ile tehdit ederek cinsel saldırıda bulunan 29 yaşındaki O.A., 13 yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Mersin 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık, 'cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından suçlu bulundu. Sanığın cezası, maket bıçağının 'silah' olarak değerlendirilmesiyle artırıldı. Ancak sanık, mahkeme kararına rağmen tutuksuz yargılandığı için ve 'mevcut halinin devamına' karar verildiği için cezaevine girmeyecek.
13 Temmuz 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanığı hükümet aleyhine ifade vermeye zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan polis müdürlerinden biri adli kontrolle serbest bırakıldı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediklerini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alındı ve evlerinde arama yapıldı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
16 Mayıs 2024

Boğaziçi Üniversitesi'nden emekli Prof. Nükhet Sirman, Dissensus Research adlı kuruluşun kurucu ortağı olarak yürüttüğü bir araştırma sırasında, görüştüğü bir kişinin 'teknik takipte' olması gerekçesiyle 23 Mart'ta İstanbul'da gözaltına alındı ve Mersin'e götürüldü. Sirman'ın jandarma sorgusu tamamlandı ve dosyada gizlilik kararı bulunuyor. İlerleyen süreçte başsavcının Sirman'ın ifadesini alması bekleniyor.
26 Mart 2024

Kozmetik firması sahibi iş insanı Ali Osman Akat ve diğer dört sanık, 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ithal etme' suçlamasıyla yargılandıkları davada yeterli delil bulunamadığı için beraat etti. Tutuklu sanık Süleyman Yekenkunrul da delil yetersizliğinden beraat edip tahliye edildi. Diğer sanık Tevfik Akan Atak ise suçlu bulunarak 25 yıl üç ay 22 gün hapis ve 262 bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ele geçirilen uyuşturucuların müsaderesine karar verdi.
30 Ocak 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde, dört yıl önce Aynur K. tarafından kiralanmış olan bir evin sahibi Emin Ç., bu yıl kira bedelini 800 liradan 5 bin liraya çıkarmak istedi. Kiracı Aynur K., ev sahibiyle fiyat konusunda anlaşamayınca polise başvurdu. Polis, yapılan şikayet üzerine ev sahibi Emin Ç.'yi gözaltına aldı.
18 Mart 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Geçit Mahallesi'nde kimyasal madde için kullanılan yaklaşık 80 varil bulundu. Zabıta ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye AFAD KBRN ekibi sevk edildi ve yapılan incelemede varillerin kapaklarının açık olması nedeniyle etil kloroformat maddesinin etkisini kaybettiği belirlendi. Varilleri bıraktığı tespit edilen ve geri dönüşüm işi yaptığı öğrenilen E.Y'ye 90 bin lira ceza kesildi.
19 Eylül 2024

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023
İşaretlediklerim