Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve 3-2 kazanılan maç sonrası yaşanan olayların planlı olduğunu ve amacın Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmek olduğunu ifade etti. Koç, güvenlik zafiyetlerine ve emniyetin tutumuna dikkat çekerek, yaşananların organize bir kötülük örneği olduğunu vurguladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin olası tepkileri ve alınacak kararlar hakkında divan kurulu üyeleriyle istişarelerde bulunduğunu, sponsorlar ve takım ile görüşmeler yapılacağını belirtti.
29 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan maç sonrası futbolcularını övdü ve onlara yönelik ceza verilmesi için yapılan baskılara dikkat çekti. Koç, maçın ve sonrasında yaşananların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluktan edilmeye çalışıldığını belirtti. Ayrıca, Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyetlerine ve maç sırasında alınmayan önlemlere işaret etti. Fenerbahçe yönetimi, yaşananlar nedeniyle Süper Lig'den çekilme gündemiyle toplandı.
2 Nisan 2024

Galatasaray, Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur’un istifasını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na duyurdu. Kulüp, Timur’un ayrılığıyla ilgili yaptığı açıklamada, onun Galatasaray’a verdiği emeklerden dolayı teşekkür etti. Erden Timur, taraftarın kalmasını istemesine rağmen, tutunacak dalı kalmadığını belirtti.
4 Haziran 2024

Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u iterek düşüren Fatih Özkan’a ev hapsi cezası verildi. Maç sırasında Fenerbahçe taraftarlarının stada alınmaması ve polisin biber gazı kullanması sosyal medyada tepki çekmişti. Ali Koç, olayın ardından kendisini iten kişi ve ihmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Özkan’ı gözaltına alarak adliyeye sevk etti ve ev hapsi cezası verildi.
18 Ağustos 2024

Faruk Bildirici, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Fenerbahçe'ye yönelik küfürlü tezahürata katılmasını ve futbol medyasının bu tür tezahüratları görmezden gelmesini eleştirdi. Bildirici, küfürlü tezahüratların taraftarları birbirine düşman ettiğini ve medyanın bu tür davranışları eleştirmesi gerektiğini vurguladı. Okan Buruk, eleştirilerden ders çıkararak özür diledi. Bildirici ayrıca futbol medyasının eleştirel yaklaşım sergileyememesini ve gazetecilerin basın toplantılarında soru sormak yerine söylev çekmelerini de eleştirdi.
10 Haziran 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Maçın ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, beklenmedik bir yenilgi aldıklarını ve taraftarlardan özür dilediğini belirtti. Koç, takımın sezon başında iyi bir performans sergilediğini ancak son dört haftada düşüş yaşadığını ifade etti ve taraftarlara umutlarını kaybetmemeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını ve takımın inişli çıkışlı dönemlerden geçebileceğini söyledi.
9 Ocak 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istememekle suçladı. Koç, kulübün finansal durumunu iyileştirdiklerini ve geçmişteki hatalardan ders aldıklarını belirtti. Ayrıca, Aziz Yıldırım'ın özgüveninin yüksek olduğunu ve Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak güçlerin kim olduğunu merak ediyorsa aynaya bakması gerektiğini söyledi. Koç, Fenerbahçe'nin bu sezon rekor puanla ligi tamamlayabileceğini ve gelecek sezon için iddialı bir takım kuracaklarını ifade etti.
23 Mayıs 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, Vole kanalında futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in hakaret içerikli sözleri sonrası RTÜK'ün gösterdiği tepkiyi takdir ederek, kendilerine yönelik saldırılarda da aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti. Çelikler, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik ağır ifadeler kullanmış ve sonrasında özür dilemişti. Trendyol, Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı ve RTÜK, kanala erişim engeli tehdidinde bulundu. Fenerbahçe, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yaptığı açıklamada, spor alanında ve diğer alanlarda hakaret içeren yayınlara karşı aynı duruşun sergilenmesini istedi.
27 Şubat 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemde tribünlerde dile getirilen 'hükümet istifa' sloganları ve bunun sonucunda taraftarlara uygulanan deplasman yasağına tepki gösterdi. Koç, hükümet lehine tezahürat olsaydı aynı kararların alınıp alınmayacağını sorguladı ve kulüpleri ses çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, Kayserispor deplasmanına taraftarların girişinin yasaklanmasına ilişkin yaşanan süreci anlattı ve bu durumun Fenerbahçe'ye karşı bir tavır olduğunu ifade etti. Koç, Fenerbahçe'nin devlete karşı olmadığını, ancak herkesin hükümeti desteklemek zorunda olmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin beş yıldızlı formayla Türkiye Kupası törenine çıkmasına Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ceza vermesini beklediklerini belirtti. Fenerbahçe'nin bu hareketi, yönetmeliklere meydan okuma olarak değerlendirildi. Özbek, TFF'nin bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini ve yönetmeliklere herkesin uyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Galatasaray'ın hukuksuzluklarla mücadele edeceğini belirtildi.
21 Temmuz 2023

Erden Timur, Galatasaray yönetiminden ayrılmasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Şampiyonluk yarışının ortasında bu kararı açıklamanın zor olduğunu belirten Timur, Florya'daki iddiaların kendisini bu noktaya getirdiğini ifade etti. Galatasaray'ın büyük bir camia olduğunu ve kendisinin bu süreçte elinden geleni yaptığını vurgulayan Timur, artık yapabileceği bir şey kalmadığını ve ayrılma kararı aldığını söyledi.
4 Haziran 2024

Rahmi Turan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a hitaben yazdığı yazıda, geçmişte Fenerbahçe'yi yıkmaya çalışan adayları protesto etmesini talep etti. Turan, Ali Koç'un genel kurula katılmasını ve Fenerbahçe karşıtı adaylara oy vermeyerek onları protesto etmesini beklediğini belirtti. Ayrıca, Koç'un kürsüye çıkarak Fenerbahçe'nin tutumunu açıklamasının ve bu adaylara neden oy vermeyeceğini duyurmasının Fenerbahçe'ye yakışan bir tepki olacağını ifade etti.
16 Temmuz 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bir basın toplantısında Galatasaray'ın Türk futbolu için bir beka sorunu olduğunu belirtti. Koç, Galatasaray yönetiminin futbol dışında da olumsuz davranışlar sergilediğini, hakemleri ve kurulları baskı altına aldığını ve adaletsizlikler yaptığını iddia etti. Ayrıca, Galatasaray'ın kazanmak için her şeyi mubah gören bir kültürü benimsediğini ve bu durumun Türk futbolunun marka değerine zarar verdiğini ifade etti. Koç, Galatasaray'ın bu tutumunun sadece Fenerbahçe için değil, tüm Türk futbolu için bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.
13 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe futbolcularının küfür ettiğini iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şikayette bulundu. Derbi maçında yaşanan arbedeler ve soyunma odasında futbolcuların küfürleştiği görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Fenerbahçe de Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu TFF'ye şikayet etti. Her iki kulüp de TFF'den disiplin cezaları talep etti.
24 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin lira para cezası verdi. Cezanın sebebi, Timur'un bir programda yaptığı, 'sportmenliğe aykırı hareket' ve 'hakem ile diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar' olarak belirtildi. Timur, daha önce bir spor programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti.
26 Ekim 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübünün sürekli zirvede olduğunu ancak şampiyonluğunun engellendiğini vurguladı. Koç, adaylık süreciyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, geçmişte yapılan hatalardan ders aldıklarını ve kulübü finansal olarak zor durumdan kurtardıklarını belirtti. Ayrıca, Aziz Yıldırım'ın eleştirilerine yanıt vererek, Fenerbahçe'nin şampiyonluk hedefini yineledi. Koç'un yönetim kurulu listesinde Acun Ilıcalı da yer alıyor.
23 Mayıs 2024
İşaretlediklerim