HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin oy oranındaki düşüşü değerlendirdi. Demirtaş, devletin imkanlarının sınırsız kullanımı, AKP-MHP iktidarının mühendislik çalışmaları ve Türklük inşası gibi faktörlerin yanı sıra, HDP'nin seçim stratejilerindeki amatörlüğü ve kurumların işlememesini eleştirdi. Ayrıca, Kürt siyasi hareketinin toplumdaki değişimleri doğru analiz edemediğini ve sloganlarla ilerlemenin mümkün olmadığını belirtti. Demirtaş, partinin yeniden yapılanma süreci başlatması gerektiğini vurguladı.
31 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla halkı, iktidara ve iktidara yakın medya kuruluşlarını görmezden gelmeye çağırdı. Demirtaş, yandaş kanalları televizyondan silme, sosyal medya hesaplarını engelleme, sitelerine tıklamama ve iktidar yanlısı liderleri izlememe ve dinlememe gibi eylemleri önerdi. Mesajında, muhalefete odaklanılması gerektiğini ve 'RTE' olarak bilinen kişinin aslında var olmadığını ima eden bir ifade kullandı.
17 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararını savunarak, bu kararın AKP'ye seçim kazandırmak olarak yorumlanamayacağını belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın kendi adaylarıyla seçime gideceklerini açıklamasının ardından, Demirtaş partisinin resmi politikasının arkasında durduğunu ve eleştirilere karşı 'altılı masa'ya çağrı yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin hazine yardımı alan hesaplarını bloke etmesini siyasi bir karar olarak değerlendirdi ve muhalefetin HDP ve Kürtlere yönelik bakış açısını eleştirdi.
10 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamayla aktif politikayı bıraktığını duyurdu. Demirtaş, partisinin oy oranındaki düşüşe dair eleştirilerde bulunarak, partisinin sloganlarla ilerleyemeyeceğini ve toplumsal çöküşün kaçınılmaz olacağını ifade etti. Ayrıca, partisine kapsamlı bir yeniden yapılanma süreci başlatma çağrısında bulundu.
31 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Erdoğan'ın 'Selo' olarak bahsettiği Demirtaş, Erdoğan'ın kaybetme korkusuyla hareket ettiğini ve 'aslanları kafese kilitleyerek çakalların ormanın kralı olacağını' düşündüğünü ancak yanıldığını ifade etti. Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde halkın 'ormanın kralı' olacağını ve Yeşil Sol Parti'nin Meclis'te güçlü bir şekilde yer almasının önemine vurgu yaptı.
24 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, kendisinin suçsuz yere hapiste olmasının siyasi şantaj ve kirli hesaplar için kullanılmaması gerektiğini ifade etti. Demirtaş, halkın özgürlüğü olmadan kendi özgürlüğünün önemli olmadığını ve bin ömrü olsa hepsini halkı için feda edeceğini belirtti. Ayrıca taraftarlarına moral olmalarını, dik durmalarını ve direnmelerini söyledi.
19 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine karşı 'kindar, öfkeli ve düşmanca' davranışlarının sebebini açıklayacağını belirtti. Demirtaş, açıklamanın detaylarını yarın saat 19.00'da yapacağını ifade etti. Erdoğan'ın geçmişte muhalefete ve eleştirenlere yönelik kullandığı sert ifadeler ve hakaretler makalede hatırlatıldı.
30 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 14 Mayıs seçimlerinden sonra iktidar tarafından satın alınmış adaylar, muhalif görünümlü gazeteciler ve partilere sızdırılmış ajanların ortaya çıkacağını iddia etti. Demirtaş, ultra milliyetçi görünüp muhalefet edenlere itibar edilmemesi gerektiğini ve umutları satanlara ders verilmesi gerektiğini belirtti.
30 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 49,5 ve yüzde 44,88 alan adayların ikinci tura kaldığını belirterek, seçmenlere yeni bir mesaj yayınladı. Muhalefetin ikinci turda katılımın düşük olmasından endişe ettiği bir dönemde, Demirtaş Twitter hesabından 'Umudumuzu, hayallerimizi, geleceğimizi zorbalığa teslim etmeyeceğiz' diyerek seçmenleri harekete geçmeye çağırdı.
19 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davranışlarını eleştirdi. Erdoğan'ın muhalefetin 'diktatörlük' eleştirilerine itiraz etmediğini ve iktidarda kalma kaygıları taşıdığını öne sürdü. Demirtaş, Erdoğan'ın güçlü ve zorba bir lider imajı çizerek halkın bir kesimini yanında tutmaya çalıştığını, ancak bu tür liderlerin aslında korku içinde olduklarını iddia etti. Ayrıca, halka korkmamaları ve değişim için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.
30 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, emek ve özgürlük ittifakının seçimlere katılım şeklinin netleştiğini ve bundan sonrasının ortak karara saygı duymak ve destek olmak olduğunu belirtti. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kendi amblemleriyle seçimlere katılacağını ve Yeşil Sol Parti'nin de desteklenmesi gerektiğini ifade etti. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve TİP'in belli şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden gireceği açıklanmıştı.
5 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim tarihinin yaklaşmasıyla sosyal medya üzerinden mesajlarını artırdı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin 81 şehrini ve 84 milyon insanını sevdiğini ifade etti. Sorunların kavga veya ayrılık nedeni olamayacağını, bunun yerine el ele verilerek geleceğin kazanılması için bir gerekçe olabileceğini vurguladı. Gençlere kışkırtıcılara değil, değişime oy vermeleri çağrısında bulundu.
19 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için 'gönülden destek' kararı almasını umduğunu ifade etti. HDP daha önce kendi adayını çıkaracağını duyurmuş, ancak Millet İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi üzerine bu karardan vazgeçmişti. Demirtaş, 2019 yerel seçimlerinde de HDP seçmenine CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na destek çağrısında bulunmuştu. Şimdi ise Kılıçdaroğlu'na destek isteğini dile getirirken, bu desteğin samimi olmasını arzuladığını söyledi.
19 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla, Muharrem İnce'ye yönelik sahte video kumpasını kınadı ve siyasetin bu tür operasyonlarla dizayn edilmemesi gerektiğini belirtti. Seçmenlere sandığa gidip, oylarını kullanmaları ve değişime inanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, seçim sonuçlarını tanımayan herhangi bir kişinin darbecilik suçlamasından kurtulamayacağını ifade etti. Türkiye'nin 14 Mayıs'ta seçime gittiği bir dönemde, iktidar kanadının tehlikeli açıklamalarla muhalefet zaferini hedef aldığı ve bu bağlamda çeşitli siyasi figürlerin sert demeçler verdiği belirtildi.
12 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş depremleri sonrası iktidarı eleştirdi ve 'Derhal seçime gidip bu çetelerden kurtulmalıyız, yürü bay Kemal!' ifadesini kullandı. Bu sözler, Demirtaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olarak yorumlandı. Ancak Demirtaş, yaptığı açıklamada, mesajının Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil, muhalefet ittifaklarının diyalog, dayanışma, müzakere ve iş birliği konularında birleştirici rol oynaması çağrısı olduğunu belirtti.
23 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur sonuçlarına Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Demirtaş, seçim sürecinin eşitsizlikler, baskılar ve manipülasyonlarla geçtiğini belirtti ve halkın değişimi onayladığını ancak sürecin manipüle edildiğini ifade etti. Ayrıca, herkesin umutsuz olmaması gerektiğini ve mücadeleye devam etme çağrısında bulundu.
28 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki seçimlerin yıllardır hileyle kazanıldığını iddia etti ve bu durumu nasıl tespit edebileceğimizi ve önleyebileceğimizi anlattı. Demirtaş, sandık kurullarının AKP-MHP taraftarlarından oluştuğunu, sayım tutanaklarının manipüle edildiğini ve Anadolu Ajansı'nın Erdoğan lehine algı yaratmak için veri akışını yönettiğini öne sürdü. Ayrıca, seçim hilelerini önlemek için üç önlem önerdi: sandık görevlilerinin dikkatli seçilmesi, her sandıkta en az iki gözlemcinin bulunması ve sayım sürecinin şeffaf bir şekilde kaydedilmesi.
16 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) ayrı listeyle seçime girmesini eleştirdi. TİP, yüzde 3 oy hedefiyle seçimlere kendi listesiyle girmiş ve yüzde 1,73 oy alarak dört milletvekili çıkarmıştı. Demirtaş, TİP'in bu kararının yanlış olduğunu ve devrimci siyasetin kitlesini değiştirmekte ısrar etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Kürt sorununun önemini vurgulayarak, bu sorunu göz ardı ederek Türkiye'nin diğer sorunlarına kalıcı çözümler üretilemeyeceğini ifade etti.
1 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, üç yıldır demokrasi ittifakı kurulması için çaba gösterildiğini ancak muhalefet dahil herkesin buna engel olduğunu ifade etti. Halkın yoksullaşarak demokrasi ittifakını kurduğunu, ancak partilerin bunu başaramadığını belirtti. Demirtaş, tüm liderlere yakında bir araya geleceklerini, ister içeride ister dışarıda olsun, bu seçimi halkın kazanacağını ve tam demokrasi ya da mutlak diktatörlük arasında bir tercih yapılacağını söyledi.
23 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sürecinde karşılaşılabilecek manipülasyon ve algı operasyonlarına karşı Twitter hesabı üzerinden uyarılarda bulundu. Güvenilir olmayan hesaplar ve iktidar çevrelerinin hesaplarından yayılan bilgilere itibar edilmemesi, karalama amaçlı videoların izlenmemesi ve yayılmaması, tanınmış kişilerin hesapları üzerinden yapılacak provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da seçime kısa bir süre kala 'pis işler' yapılacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.
2 Mayıs 2023
İşaretlediklerim