İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yat yarışları nedeniyle çift yönlü olarak askıya alındı. Yarışlar, Çırağan Sarayı-Beykoz/Fenerbahçe-Moda parkurunda gerçekleştirilecek ve akşam 6'ya kadar sürecek. Bu etkinlik, TAYK Trofesi 3’üncü Ayak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı – İDO Kupası İstanbul Boğazı Yat Yarışları adı altında düzenleniyor.
19 Mayıs 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su kanalı açma çalışması yapılırken meydana gelen göçük sonucu üç işçi toprak altında kaldı. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kendi imkanlarıyla kurtulan bir işçi hastaneye kaldırılırken, arama kurtarma ekipleri diğer iki işçiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Nisan 2024

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda, Galata Köprüsü üzerindeki katener (enerji) teline bir afiş dolanması sonucu tramvay seferleri yaklaşık 20 dakika süreyle durduruldu. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlı olarak gerçekleştirildi. Sorunun giderilmesinin ardından seferler normale döndü.
13 Mart 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan uğraksız geçiş yapan gemilerden alınan ücretin 1 Temmuz'dan itibaren 5,07 dolar olacağını duyurdu. Bu güncelleme ile ücretler 2022 öncesine göre 6,3 katına çıkmış olacak. Bakan Uraloğlu, bu artışın devlet hazinesine döviz girişini artıracağını belirtti.
13 Haziran 2024

Çanakkale'nin Ayvacık ve Balıkesir'in Ayvalık ilçeleri açıklarında durdurulan iki lastik botta 19'u çocuk 54 düzensiz göçmen yakalandı. Ayvacık açıklarında durdurulan lastik botta altısı çocuk 24 kişi kıyıya getirildi. Ayvalık'ta radara takılan lastik bottaki 13'ü çocuk 30 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı. Yakalananlar hakkında yasal işlem başlatıldı.
30 Haziran 2024

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan 'Batuhan A' adlı altı kişilik mürettebatı bulunan kargo gemisinin enkazına su altı robotuyla ulaşıldı ve 3 boyutlu modellemesi çıkarıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, batığın deniz tabanına normal bir şekilde oturduğunu ve dalış için hazırlıkların yapıldığını belirtti. Gemi, Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkmış ve Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında boş can salı bulundu.
16 Şubat 2024

Çanakkale'nin Biga ilçesinden yaralı olarak getirilen bir güvercin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü'nde tedavi altına alındı. Güvercinin sol bacağında doku ölümü (nekroz) teşhisi konuldu ve bacağının ampute edilmesine karar verildi. Yaklaşık bir saat süren operasyonun ardından güvercinin bacağı ampute edildi ve iyileşme sürecinin ardından doğal ortamına bırakılması planlanıyor.
1 Mart 2024

Mersin'in Anamur ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne limanına feribot seferleri haziran ayında başlayacak. Seferler 1,5 saat sürecek ve 450 kişilik bir yolcu feribotu kullanılacak. Mersin Valisi Hamza Pehlivan, iskelede gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve gümrüklü bir alan oluşturulduğunu belirtti. İskele işletmesi bir anonim şirkete verildi ve seferlerin başlamasıyla Türkiye ile KKTC arasındaki ulaşım kolaylaşacak.
31 Mayıs 2024

Çin Ulusal Göç İdaresi, Çinli acentelerin organizasyonundaki turist gruplarının büyük yolcu gemileriyle ülkeye girişlerinde vize talep edilmeyeceğini açıkladı. Bu muafiyet, geminin limandan ayrılış süresiyle sınırlı olacak ve 15 günü aşmayacak. Vizesiz giriş yapılabilecek liman şehirleri arasında Tiencin, Dalian, Çingdao, Şanghay, Lienyungang, Vıncou, Couşan, Şiamın, Guangcou, Şıncın, Beyhay, Haykou ve Sanya bulunuyor.
15 Mayıs 2024

İtalya'nın tarihi kenti Venedik, turist sayısının kent sakinleri sayısını aşması üzerine, günübirlik turistlerden şehir merkezine giriş için 5 avro ücret almaya başladı. Bu uygulama, yılın belirli günlerinde ve belirli saatlerde geçerli olacak. Giriş ücreti ödemeyenler için 50-300 avro arasında para cezaları uygulanacak. Venedik yönetimi, aşırı turizmin etkilerini azaltmak için daha önce de büyük yolcu gemilerinin şehre girişini yasaklamış ve tur gruplarına sınırlamalar getirmişti.
26 Nisan 2024

AKP'li milletvekilleri tarafından TBMM'ye sunulan 16 maddelik yeni torba yasa, Maden Kanunu'ndan Enerji Kanunu'na, nükleer düzenlemelerden yenilenebilir enerji mevzuatına kadar birçok alanda değişiklikler içeriyor. Değişikliklerin gerekçeleri arasında enerji arz güvenliğinin sağlanması ve enerji mevzuatının güncellenmesi gibi maddeler bulunuyor. Ancak, bu değişikliklerin ulusal ve uluslararası sermayeye yeni imtiyazlar sağlama çabası olarak değerlendiriliyor. Torba yasa, maliyetlerin azaltılması, kamusal denetimin aşılması ve stratejik ortaklıkların altyapısının hazırlanması gibi üç ana hat üzerinde yoğunlaşıyor.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim