İstanbul Modern, dijital kültüre odaklanan ve deneysel bakış açılarıyla yenilikçi üretimler sergileyen sanatçıları bir araya getiren 'Zamansız Meraklar' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 11 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek ve küratörlüğünü Ümit Mesci ile Nilay Dursun yapıyor. Sergide, 16 sanatçı, sanatçı ikilisi ve sanatçı kolektifinin ödüllü projeleri yer alıyor. Ayrıca, sergi Nescafé sponsorluğunda genç sanatçılara destek olmayı amaçlıyor ve yedi sanatçıya ait sekiz yeni çalışma ilk kez izleyiciyle buluşuyor.
15 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve FOTON Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Sevgilim İstanbul' fotoğraf yarışmasının seçkileri, Mecidiyeköy Sanat'ta sergilenmeye açıldı. Sergide, binlerce fotoğrafçının katılımıyla oluşan ve jüri tarafından değerlendirilen 52 fotoğraf yer alıyor. Coşkun Aral, Mustafa Seven, Ebru Ceylan, Mehmet Turgut ve Tolga Volkan Aslan gibi isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmada ödül kazanan altı fotoğraf da sergide bulunuyor. Sergi, ağustos sonuna kadar ziyaret edilebilecek ve İBB'nin kültür-sanat etkinlikleri hakkında bilgi almak için İBB Kültür sosyal medya hesapları ve web sitesi kullanılabilir.
18 Temmuz 2023

Antalya'da doğada bitkin halde bulunan üç baykuş yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından tedaviye alındı. Tedavi sürecinin ardından bu baykuşlar doğaya bırakılacak. Doğal Yaşam Parkı şube müdürü Aygül Arsun, parkın Batı Akdeniz havzasının önemli kurtarma hayvan bahçelerinden biri olduğunu belirtti. Ayrıca, parkta yaralı diğer hayvanların da tedavi edildiği ve doğal ortamlarına kavuşturulmaya çalışıldığı ifade edildi.
23 Mayıs 2024

İstanbul Modern, 'Hep Buradayız' adlı yeni sergiyle Türkiye'den 11 kadın sanatçının eserlerini sergiliyor. 2016 yılında kurulan İstanbul Modern Kadın Sanatçılar Fonu'nun desteklediği bu sergi, beden politikaları, bellek ve tarih yazımı gibi temaları içeren çalışmaları içeriyor. Resim, heykel, desen ve video gibi farklı ifade araçları kullanılarak üretilen eserler, Mehtap Baydu, Hera Büyüktaşcıyan, İnci Eviner ve diğer sanatçıların farklı dönemlerdeki işlerini kapsıyor. Sergi, aynı zamanda İstanbul Modern'in koleksiyon sergisinde de yer alıyor.
17 Temmuz 2023

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde düzenlenen bir operasyonda 135 parça tarihi eser bulundu. Jandarma ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı tespit etti. Şüphelinin aracında yapılan aramada, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 102 sikke ve Roma ve Bizans dönemine ait 33 obje bulundu.
5 Kasım 2023

Bu hafta sinemalarda yedi yeni film vizyona giriyor. Bunlar arasında Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel hazırlanan 'Son Akşam Yemeği' ve yılın en çok beklenen animasyon filmi 'Çocuk ve Balıkçıl' bulunuyor. Diğer filmler ise 'Çok Aşk', 'Oyun Bitti', 'Bas Gaza Bas', 'Sır Şeytanın Kurbanları' ve 'Mavka: Ormanın Şarkısı' olarak sıralanıyor.
27 Ekim 2023

Rock müziğin ölümsüz isimlerinden Freddie Mercury'nin daha önce görülmemiş fotoğrafları, Sotheby's müzayedesinde satışa sunuldu. 'Freddie Mercury: Kendine Ait Bir Dünya' adlı koleksiyon, çoğunlukla 80'lerden kalma polaroidlerden oluşan 265 fotoğrafı içeriyor. Bu fotoğraflar, Queen'in efsanevi solistinin sahne dışındaki yaşamına ışık tutuyor. Koleksiyon, Mercury'nin doğum gününden bir gün sonra, 6 Eylül'de tamamlandı.
24 Eylül 2023

Japonya'da hayvan kafelerinde yapılan bir araştırmada, 419 farklı türe ait 3.793 hayvan bulunduğu ve bunların 52'sinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirlendi. Uluslararası ticareti yasak olan dokuz tür de bu kafelerde tespit edildi. Araştırmayı yürüten Marie Sigaud, bazı türlerin kökenlerinin şüpheli olduğunu ve insanlara hastalık bulaştırma riski taşıdıklarını ifade etti.
28 Mart 2023

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte dolar basıp Afrika ülkelerine çıkarmaya hazırlanan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Kağıthane'deki bir depoda yapılan baskında, İsveç, Britanya, Gana ve Türk vatandaşlarından oluşan altı kişi suçüstü yakalandı. Depoda, Afrika'ya gönderilmek üzere hazırlanmış 100'lük banknotlar halinde 1 milyar dolarlık sahte para bulundu. Ayrıca, şüphelilerin kiraladığı lüks villalarda yapılan aramalarda miktarı belirtilmeyen para ve ziynet eşyasına el konuldu.
9 Haziran 2023

20. yüzyılın en tanınmış şahsiyetlerinin imzalarını içeren bir koleksiyon, açık artırmada yaklaşık 78 bin sterline (3,3 milyon liraya) satıldı. En yüksek fiyat, Mao Zedong’un imzasını taşıyan banknot için verildi. The Doors grubunun solisti Jim Morrison’ın imzalı şiir kitabı ve eski Çin lideri Deng Şiaoping’in imzaladığı eser de yüksek fiyatlara alıcı buldu. Satış geliri, koleksiyoncunun memleketindeki hayır kurumlarına dağıtılacak.
25 Temmuz 2024

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bitkin halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki balaban kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Kuşu bulan Kadir Tekin, durumu yetkililere bildirdi ve kuş, tedavi edilmek üzere teslim alındı. Kuşun, hava şartları nedeniyle bitkin düştüğü belirtildi ve tedavi sonrası doğal ortamına salınacağı öğrenildi.
17 Ağustos 2023

Bu hafta dördü yerli olmak üzere yedi film vizyona girdi. Bunlardan biri, Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri'. Diğer filmler arasında 'Testere X', 'Çözümler Kitabı', 'Serçenin Gözyaşı', 'Öğretmen', 'Her Şey Aşk İçin' ve 'İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi' bulunuyor. Filmler, farklı türlerde ve konularda olup, hem yerli hem de yabancı yapımları içeriyor.
20 Ekim 2023

Tarihçi ve romancı Reşad Ekrem Koçu'nun üzerinde çalıştığı ancak tamamlanamamış 'İstanbul Ansiklopedisi'nin yayımlanmamış bölümleri, 'Başka Kayda Rastlanmadı' adlı sergi ile Salt Galata'da ziyaretçilere sunuldu. Sergi, Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen bir projenin parçası olarak, ansiklopedinin tasarım aşamasında kalan maddelerini ve arşiv malzemelerini içeriyor. Sergi ayrıca, İstanbul Ansiklopedisi'nin dijitalleştirilmiş belgelerini ve bir e-yayını da içerecek şekilde düzenlendi. Sergi, 29 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
25 Mayıs 2023

Twitter, San Francisco merkez ofisindeki fazla eşyalarını açık artırma yoluyla satışa çıkardı. Açık artırmada mavi kuş heykeli, toplantı masası, kahve makinesi ve @ işareti şeklinde bir saksı gibi çeşitli eşyalar satıldı. En yüksek fiyatı 100 bin dolar ile platformun ünlü kuş logosunun heykeli aldı. Açık artırmayı Heritage Global Partners şirketi yönetti.
19 Ocak 2023

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Rijksmuseum'da, Johannes Vermeer'in 37 eserinden 28'inin yer aldığı en kapsamlı sergi açıldı. Sergi, 4 Haziran'a kadar açık olacak ancak biletler şimdiden tükendi. The Guardian gazetesi sergiyi 'ıskalanmayacak bir şölen' olarak tanımladı. BBC, sergi vesilesiyle Vermeer'in beş ünlü tablosundaki gizemleri ve simgesel mesajları inceledi. Vermeer'in yaşadığı dönemde eserlerinin değeri anlaşılmamış olmasına rağmen, günümüzde sanatı büyük değer görüyor.
25 Şubat 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, sekizinci kez kazandığı Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü simgeleyen sekiz yüzük aldı. Yüzükler, Adidas tarafından hediye edildi ve her birinde Messi'nin Ballon d'Or'u kazandığı yıllardaki başarılarına ilişkin ayrıntılar yer aldı. Messi, bu ödülü 1956'dan beri dağıtılan ve dünyanın en iyi futbolcusunu belirleyen ödülü en çok kazanan futbolcu oldu.
1 Kasım 2023

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 'Filistin İçin Bin Genç' inisiyatifi tarafından düzenlenen ve İsrail ile ticari ilişkilerin kesilmesini talep eden eyleme polis tarafından sert müdahalede bulunuldu. İktidarın Filistin davasını iç politikada kullanırken, iktidara yakın sermaye gruplarının İsrail ile ticari ilişkilerini sürdürdüğü belgelerle ortaya konuldu. İktidar ve medyası, eylemi 'beşinci kol faaliyeti' olarak nitelendirerek, eylemcilerin iktidarın İsrail ile olan ikiyüzlü politikasını gözler önüne sermesinden rahatsızlık duydu. Erdoğan iktidarının Filistin sorununa ve İsrail ile ilişkilerine yaklaşımı, iç politikada ve bölgesel emellerde bir pazarlık aracı olarak kullanıldığı eleştirildi.
9 Nisan 2024

Londra'da 31 Ocak'ta bir anne ve iki kızına asitle saldıran 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi'nin Thames Nehri'ne atlayarak intihar etmiş olabileceği belirtiliyor. Saldırganın son olarak Chelsea Köprüsü'nden aşağı eğilirken güvenlik kamerası görüntülerinde görüldüğü, ancak henüz nehirde bir ceset bulunamadığı bildirildi. Saldırıda ağır yaralanan kadın hala hastanede tedavi görüyor ve konuşamıyor, iki çocuk ise hafif yaralarla taburcu edildi. Saldırganın daha önce cinsel saldırı suçundan mahkum edildiği ve Afganistan'dan sığınma statüsü aldığı kaydedildi.
9 Şubat 2024

Avustralya Merkez Bankası, Kraliçe 2. Elizabeth'in vefatının ardından tahta çıkan Kral 3. Charles'ın portresinin yeni beş dolarlık banknotlarda yer almayacağını açıkladı. Yeni banknotlar, yerli Avustralyalıların kültür ve tarihini onurlandıracak şekilde tasarlanacak ve birkaç yıl içinde basılacak. Mevcut banknotlar ise bu süreçte kullanılmaya devam edecek. Karar, muhalefet lideri Peter Dutton tarafından eleştirilirken, Yeşiller partisi senatörü Lydia Thorpe tarafından olumlu karşılandı.
2 Şubat 2023
İşaretlediklerim