Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakaları sonucunda MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük yarı finale yükseldi. Yarı finalde Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile; Trabzonspor ise Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Çeyrek finalde elenen takımlar arasında Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray bulunuyor. Yarı final maçları çift maç eleme usulüne göre oynanacak.
1 Mart 2024

Fenerbahçe, 29 Ekim'deki Pendikspor maçına Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir formayla çıkacak. Forma, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini ve 1923 yılında kullanılan formadan ilham alınarak tasarlandı. Formanın yakasındaki ipler, bağımsızlık mücadelesi veren halkı temsil ediyor. Formanın arkasında ise Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm fertleri için 'imza' bir fotoğraf bulunuyor.
28 Ekim 2023

61'inci Türkiye Kupası'nın final maçı, Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir takımları arasında İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda gerçekleştirilecek. Maç, saat 20:45'te başlayacak ve ATV'den canlı olarak yayınlanacak. Fenerbahçe, kupada en çok final kaybeden takım olurken, Medipol Başakşehir ise daha önceki iki finalinde de kupayı kazanamadı. Türkiye Kupası tarihinde en çok şampiyon olan takım ise 18 kez ile Galatasaray.
11 Haziran 2023

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e kaybederek, gümüş madalya elde etti. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, maçın son anlarına kadar üstün bir oyun sergiledi. Ancak son saniyede Mirzazadeh, Kayaalp'i minderin dışına taşıyarak skoru 2-2 yaptı ve son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaştı.
22 Eylül 2023

Adana'da düzenlenen 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde 'Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü'nü alan usta oyuncular Kadir İnanır ve Türkan Şoray oldu. İnanır, ödül konuşmasında barış vurgusu yaparken, Şoray ise Atatürk'ün kadınlara verdiği haklara dikkat çekti.
23 Eylül 2023

İstinaf mahkemesi, Gezi Parkı protestoları sırasında Berkin Elvan'ın ölümüne sebep olan gaz fişeği atışını gerçekleştiren polis memuru Fatih Dalgalı'ya verilen 16 yıl sekiz ay hapis cezasını onadı. Sanık avukatlarının usul ve yasaya aykırılık iddiaları reddedildi. Eğer Yargıtay da cezayı onarsa, Dalgalı AKP ve MHP'nin hazırladığı ceza infaz düzenlemesi kapsamında beş yıl dört ay hapis yatacak. Elvan ailesinin avukatlarının 'nitelikli kasten öldürme' suçundan cezalandırılması talebi de reddedildi.
4 Nisan 2023

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli olan 100 bin imza sayısına ulaştıklarını duyurdu. Oğan, hedeflerinin 120 bin imza olduğunu belirterek, imza toplama sürecinin devam edeceğini ifade etti. Bu başarıyla Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce'den sonra cumhurbaşkanı adayı olmaya resmen hak kazanan dördüncü isim oldu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise 23 bin 60 imzada kaldı.
26 Mart 2023

Türkiye Milli Voleybol Takımı oyuncusu Zehra Güneş, Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında 200 bin liralık soruda takıldı. Soru, 2008'deki Fenerbahçe-Sevilla maçıyla ilgiliydi. Güneş, telefon jokerini kullanarak o maçta Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Volkan Demirel'i aradı. Demirel, soruyu 'Fenerbahçe kalecisi yani ben üç penaltı kurtarmışımdır' diyerek yanıtladı. Güneş, kazandığı ödülü Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden ve hayali 'Zehra Güneş olmak' olan Ceren Topal'ın takımı Hatayspor’a bağışlayacak.
30 Ekim 2023

Ahmet Çakar, Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında 10 kişiyle oynayarak kazandığı maçı değerlendirdi. Fenerbahçe'nin eksik oyuncularına rağmen üstün bir performans sergilediğini ve Galatasaray'a fazla pozisyon vermediğini belirtti. Çakar, Fenerbahçe taraftarının, takımın bu performansı diğer maçlarda neden gösteremediğini sorgulayacağını ifade etti. Bu galibiyetle şampiyonluk yarışı son maça kaldı.
20 Mayıs 2024

Afife Tiyatro Ödülleri adayları ve jüri özel ödülleri Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü Prof. Dr. Ayşegül Yüksel'e, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü Müge Oskay'a, Haldun Dormen Özel Ödülü Duru Tiyatro'ya ve Yapı Kredi Özel Ödülü Murat Ovalı'ya verildi. En başarılı oyun, yönetmen, kadın oyuncu ve erkek oyuncu kategorilerinde adaylar belirlendi. Ödül töreni 11 Haziran'da Haliç Kongre Merkezi'nde Özge Borak ve Mert Fırat'ın sunuculuğunda gerçekleştirilecek.
14 Mayıs 2024

Trendyol Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, İstanbul'a döndü. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık iki bin taraftar tarafından karşılanan takım, geniş güvenlik önlemleri altında Trabzon'dan ayrılmıştı. Takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, taraftarlara teşekkür ederek Fenerbahçe'nin büyüklüğünün şampiyonluklarla ölçülemeyeceğini belirtti. Futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler, taraftarları selamladıktan sonra alandan ayrıldı.
18 Mart 2024

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde bu yıl cumhuriyetin 100'üncü yılına özel verilen 'Sinemamızın Yüzü' ödülü Türkan Şoray ve Kadir İnanır'a takdim edilecek. Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında düzenlenen festivalin Yürütme Kurulu, Türkiye sinemasına katkılarından dolayı iki usta isme ödül verme kararı aldı. Ödüller, 23 Eylül'de festivalin kapanış gecesinde takdim edilecek.
11 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarını yönetecek hakemleri duyurdu. 7 Mayıs'ta Beşiktaş ile Ankaragücü arasındaki maçı Zorbay Küçük, 8 Mayıs'ta ise Fatih Karagümrük ile Trabzonspor arasındaki maçı Cihan Aydın yönetecek. Her iki maç da saat 20.30'da başlayacak. İlk maçlarda Beşiktaş ve Ankaragücü 0-0 berabere kalmış, Trabzonspor ise sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-2 yenmişti.
6 Mayıs 2024

Türkiye Halter Federasyonu, milli halterci Batu Han Yüksel'e dopingle mücadele kapsamında 8 yıl hak mahrumiyeti cezası verildiğini açıkladı. Yüksel, bu yıl Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda erkekler 81 kiloda ikinci olmuştu.
20 Eylül 2023

2024 Dubai Açık Satranç Turnuvası'nda Türkiye'yi beş sporcu temsil ediyor. Turnuvada 29 ülkeden 71 sporcu yarışıyor ve Türkiye'den GM Vahap Şanal, IM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Emre Can, IM Can Durak ve IM Hasan Hüseyin Çelik mücadele ediyor. IM Yağız Kaan Erdoğmuş, turnuvaya üç galibiyetle başladı ve dördüncü turda IM Ghosh Aronyak ile karşılaşacak. Diğer Türk sporcuların üç tur sonundaki puanları ise GM Emre Can 2,5, GM Vahap Şanal 2, GM Can Durak 2 ve IM Hasan Hüseyin Çelik 1 puan olarak kaydedildi.
28 Mayıs 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, takımın 28 Türkiye şampiyonluğunu temsil eden beş yıldızlı armayı kullanmaya başlayacağını açıkladı. Kulübün genel sekreteri Burak Kızılhan, armalarının resmi olarak tescillendiğini ve Türkiye Futbol Federasyonu'na yapılan sürecin devam ettiğini belirtti. Fenerbahçe, 1959'dan önce kazanılan şampiyonlukların da resmi lig şampiyonluklarına dahil edilmesini istiyor. Daha önce beş yıldızlı forma ile Türkiye Kupası kutlaması yapmaları nedeniyle PFDK'ye sevk edilmişlerdi.
17 Haziran 2023

Antalya'da Atatürk Kültür Merkezi açık alanında Yeşilçam Festivali gerçekleştirildi. Festivalde Yeşilçam dekorları, klasik arabalar, panayır ve masa oyunları gibi nostaljik unsurlar yer aldı. Yeşilçam oyuncuları Coşkun Göğen, Bülent İğdiroğlu, Tuncay Akça, Ahmet Arıman ve Teoman Ayık'ın katılımıyla müzik dinletileri, sahne performansları ve gösteriler sunuldu. Oyuncular, festival kapsamında düzenlenen söyleşide Yeşilçam anılarını paylaştı ve sanatseverlerin sorularını yanıtladı.
2 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Kahramanmaraş Güreş Kulübü'nün kaldığı bina çöktü. Milli güreşçi Taha Akgül, sosyal medya üzerinden 30-40 sporcunun enkaz altında kaldığını duyurarak Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve AFAD'ı etiketleyip yardım çağrısında bulundu. Akgül, güreş kulübünün adresini paylaşarak acil yardım istedi.
6 Şubat 2023

Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın yönetiminde ikinci yarıya iki değişiklikle başladı ve maç boyunca stresli anlar yaşadı. Mert Hakan'ın uzaktan attığı golle öne geçen sarı lacivertliler, Weilton'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ancak Batshuayi'nin girmesi ve VAR'dan gelen penaltı kararı sonucu kazanılan golle maçı kazanmayı başardılar. Bu galibiyetle Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Gökhan Aktürk, eğer tüm maçlar deplasmanda oynansaydı Fenerbahçe'nin lider olabileceğini belirtti.
11 Mart 2024

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında İstanbul Boğazı'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gün boyu süren etkinliklerde Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları gökyüzüne 'ay-yıldız' ve '100' yazdı. Ayrıca, 100 geminin Boğaz'dan geçişi donanma tarihindeki en büyük geçit töreni olarak kaydedildi. Akşam saatlerinde ise havai fişek, ışık ve drone gösterileri gerçekleştirildi.
29 Ekim 2023
İşaretlediklerim