CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yumuşama' olarak nitelendirdiği süreci 'normalleşme' olarak adlandırmayı tercih ettiğini açıkladı. Özel, siyasetin küslük üzerine kurulamayacağını, gerçek demokrasilerde liderler arasında sürekli bir küslüğün olmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, devletin siyasete alet edilmesinin yanlış olduğunu, devlet ve millet arasında bir yarış olursa milletin kazanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede dış temasları hakkında bilgi verdiğini de paylaştı.
8 Mayıs 2024

Mehmet Y. Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarının durumunun kötüleştiğini ve bu durumun siyasi tercihler sonucu olduğunu belirtiyor. Kamu kurumlarında önemli pozisyonların, işi bilen ve layıkıyla yerine getirecek kişilere değil, siyasi olarak uygun görülenlere verildiğini ifade ediyor. Yılmaz, bu durumun Türkiye'yi totaliter ve faşist bir rejime doğru sürüklediğini iddia ediyor.
27 Şubat 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'nın ortak politikalar mutabakat metnini eleştirdi. Demirtaş, metnin devletçi bir bakış açısıyla kaleme alındığını ve halkı değil devleti öne çıkardığını belirtti. Ayrıca, metnin özgürlükçü değil güvenlikçi bir devlet anlayışını yansıttığını ve kolektif haklar ile toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konulara yeterince yer vermediğini ifade etti. Demirtaş, Millet İttifakı'nın sağ bir ittifak olduğunu ve metnin de bu doğrultuda hazırlandığını söyledi.
1 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli'nde yaptığı konuşmada, seçimler için birleşme mesajı verdi ve iktidarı eleştirdi. İmamoğlu, gençlerin özgürlüğü, üniversitelerin durumu ve İstanbul seçimlerinde yaşananları gündeme getirerek, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, deprem konusunda siyaset yapılmasını eleştirerek, insanların ihtiyaçlarının öncelikli olduğunu vurguladı ve Hatay'daki depremzedelerin durumuna dikkat çekti.
30 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de HDP eş başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile bir araya geldi. Görüşmede, sorunların çözümünün TBMM'de olduğu vurgulandı ve Millet İttifakı'nın beyannamesi, yerel yönetimler ve parti kapatma arayışları gibi konular ele alındı. Kılıçdaroğlu, toplumun ayrıştırılmaması gerektiğini ve her sorunun çözüm adresinin TBMM olduğunu belirtti. Buldan ve Sancar da görüşmenin yapıcı olduğunu ve çözümün Meclis'te aranması gerektiğini ifade ettiler.
20 Mart 2023

Rap sanatçısı Ezhel, bir Twitter sohbet odasında 'Kürdistan'ın başkenti Ankara ve İstanbul'dur' ifadesini kullanarak Kürt halkını savunduğunu belirtti. Bu sözler üzerine iktidara yakın gazeteler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından hedef gösterildi ve tepkiler aldı. Ezhel, tepkilere Twitter üzerinden yanıt vererek, sözlerinin arkasında durduğunu ve ülkeyi birleştirmek, terörü bitirmek istediğini ifade etti. Ayrıca, Türk halkının rahatça konuşabilme yeteneğini geliştirmesi gerektiğini ve toplum olmayı unuttuğumuzu vurguladı.
22 Ocak 2023

İstanbul Maltepe'de düzenlenen Millet İttifakı mitingine binlerce kişi katıldı. Katılımcılar adalet talebinde bulunurken, ekonomik krizden şikayetçi olduklarını ve 'Patates, soğan, güle güle Erdoğan' sloganları attılar. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mitingde yolsuzlukla mücadele edeceğine dair vaatlerde bulundu ve KHK'lıların durumuna değindi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iddiaları gündeme getirdi ve mitingde 'Hırsız Tayyip' sloganları yükseldi. Vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk'ün kazanımlarını geri getirmesini ve adaleti sağlamasını talep etti.
7 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere hitaben paylaştığı ve Alevi kimliğini vurguladığı videoya tepki gösterdi. Erdoğan, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Sünnilik, Alevilik veya Şiilik gibi ayrı bir din olmadığını, sadece İslam dininin olduğunu ve herkesin Müslüman kimliği altında birleştiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun neden bu yaşta mezhebi kimliği ile kamuoyu önüne çıktığını sorguladı. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi toplumu başta olmak üzere birçok kişi ve siyasetçi tarafından desteklenmişti.
23 Nisan 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Fırat Üniversitesi'nde düzenlenen 'Din Eğitimi ve Hizmetleri Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin evrensel laiklik anlayışıyla bağdaşır bir noktaya geldiğini ve dini inanç ve ibadet hürriyetlerinin özgürce sağlandığını belirtti. Tekin, imam hatip lisesi mezunlarının geçmişte yaşadığı zorluklara değinerek, bugün bu tür sorunların aşıldığını vurguladı. Ayrıca, ilahiyat fakültelerinin bölümleşmesi ve uzmanlaşması gerektiğini ifade etti.
19 Eylül 2024

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndaki Bayraktepe Cami'nin temel atma töreninde camilerin şehirlerin medenileşmesindeki önemine vurgu yaptı. Erbaş, camilerin çocuklara Kur'an ve Peygamber Efendimizin ahlakını öğretmede, vatan ve bayrak sevgisini aşılamada önemli bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, şehitlik ve gazilik kavramlarının da bu camilerde anlatılacağını ifade etti.
27 Ağustos 2024
İşaretlediklerim