Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan ilk kampanya afişinde, Türkiye'de yaşanan bazı toplumsal olaylar ve bu olaylarda hayatını kaybeden veya mağdur olan kişilere yer verildi. Afişte, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara, öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, öldürülüp yakılan trans kadın aktivist Hande Kader ve bacakları kesilerek öldürülen yavru köpek gibi figürlerin yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli sorunlarına da dikkat çekildi.
7 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, geçmişteki 'çözüm süreci'ne atıfta bulunarak, Kürt vatandaşların haklarını savunmanın silah bırakmak olduğunu ifade etti. HDP'yi hedef alarak, partinin geçmişteki şiddet olaylarına karıştığını ve terörist olduğunu iddia etti. Erdoğan, PKK'nın gerçek amacının Diyarbakır ve Kürt vatandaşların çıkarları olmadığını, onların kiralık katiller olduğunu söyledi ve Kürt vatandaşlardan 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde teröristlere gerekli dersi vermelerini istedi.
14 Nisan 2023

Selahattin Demirtaş, Twitter'da kullandığı bir ifade nedeniyle hayvan özgürlüğü aktivisti ve gazeteci Zülal Kalkandelen tarafından türcü dil kullanmakla eleştirildi. Kalkandelen, bu eleştirisi sonrasında sosyal medyada çeşitli saldırılara maruz kaldı. Bazı kullanıcılar tarafından HDP düşmanı ve cahil ulusalcı olarak nitelendirildi. Demirtaş, basın danışmanı aracılığıyla Kalkandelen'e özür mesajı göndererek daha dikkatli olacağını belirtti.
2 Ocak 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorular yöneltti. Akşener, Erdoğan'ın bu konuda sessiz kalamayacağını ve katillerin nerede olduğunu sormaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın 'tek söz sahibi' olduğunu iddia ederek, bu durumda katillerin kim tarafından saklandığını açıklaması gerektiğini ifade etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmıştı.
1 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, altılı masanın bir parçası olarak Türkiye'nin geleceği için çalışacağını ifade etti. Kendi çocuklarını ve Türkiye'nin çocuklarını özgür bir düşünce yapısına emanet etmek istediğini belirten İmamoğlu, adaletin önemine ve hukuksuzluklara karşı durmanın gerekliliğine vurgu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise, karşılarındaki akıl hakkında eleştirilerde bulunarak, yargı üzerinden oyunlar oynandığını ve İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardındaki korkulara değindi.
28 Ocak 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, futbol maçlarında hükümet karşıtı sloganlar atan taraftarlara müdahale edilmemesi gerektiğini ifade etti. Yavaş, protesto hakkının anayasal bir hak olduğunu ve politikacıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre bu tür protestolara katlanmak zorunda olduğunu belirtti. Ayrıca, olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda altılı masanın kararına saygı duyacağını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ortak iradesine karşı hareket etmeyeceğini söyledi.
27 Şubat 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine yanıt verdi. Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ümit Özlale'yi açıklamasını İstanbul ve Ankara'ya yönelik bir hamle olarak değerlendiren Soyer, Özlale'nin 'akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday olmadığını' belirtti. Ayrıca Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yerel seçimlere gidilmesi gerektiğini ifade etti.
22 Eylül 2023

AK Parti İstanbul Başkanı Kabaktepe'nin, Kanal İstanbul Projesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminden çıkarıldığını ancak projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından devam ettirildiğini belirtmesi üzerine, Akif Beki bu durumu eleştirdi. Beki, projenin İstanbulluların öncelikleri arasında olmadığını ve halkın tercihlerine rağmen ilerletilmesini sorguladı. Ayrıca, bu durumun İstanbul halkının seçimlerdeki tercihlerinin önemsizleştirilmesi anlamına gelip gelmediğini dile getirdi.
21 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirerek altılı masayı terk etmesi, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Berrak Tüzünataç, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Cem Adrian gibi sanatçılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Akşener'in kararını eleştirdiler ve Kılıçdaroğlu'na desteklerini dile getirdiler. Sanatçılar, ülkenin ekonomik ve adalet sistemi sorunlarına da değinerek değişim taleplerini ve umutlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sultanahmet Camii'nin açılışında yaptığı konuşmayı eleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasında siyasi propaganda yaptığını ve muhalefeti hedef aldığını belirten Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın din ve imanı oy için kenara bıraktığını iddia etti ve karanlık zihniyetin geleceği karartmasına izin verilmemesi çağrısında bulundu.
22 Nisan 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlık döneminde 'terör örgütü kurucularının' yararlanacağı bir 'pişmanlık yasası' teklifinde bulunduğunu belirtti. Yavaş, iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme iddialarına ve HDP'li Ahmet Türk'ün bu konudaki açıklamalarına atıfta bulundu. Ayrıca, İYİ Parti ve CHP'nin cumhuriyetin kurucu değerlerine bağlı olduğunu ve terörle işbirliği yapmadıklarını ifade etti. Yavaş, Erdoğan'ın geçmişte Meclis'e üç kez 'pişmanlık yasası' teklif ettiğini ve milletvekillerinin tepkisi üzerine bu maddenin geri çekildiğini söyledi.
10 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, seçim dönemlerinde Kürt vatandaşlara yönelik toplu yaftalama ve terörist muamelesi yapıldığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi ve milyonlarca liranın sosyal medya trollerine harcandığını, bu trollerin insanları devlete yabancılaştırdığını ifade etti. Ayrıca, Türk ve Kürt halkının kardeşliğine vurgu yaparak, bu tür propagandalara karşı halkı uyardı ve kardeşlik hukukunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
17 Nisan 2023

Zülal Kalkandelen, Türkiye'de laiklik ilkesini savunan gruplara anında müdahale edilirken, şeriatçı grupların rahatça toplanıp açıklama yapabilmesine dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeriatın İslam olduğunu söylemesi ve şeriat taleplerinin artışı, AKP yönetimine bağlanıyor. Ayrıca, cumhuriyet savcılarının bu konularda sessiz kalması ve görevlerini yerine getirmemeleri, Türkiye'de hukuk devletinin sona erdiğine dair kanıtlar olarak sunuluyor.
28 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın sosyal medyada kendisini eleştirenlere ve özellikle komedyen Şahan Gökbakar ile girdiği polemikler gündem oldu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kınık'ın sosyal medya üslubunu eleştirerek, işine odaklanması gerektiğini belirtti ve Kınık'ın avukatı veya basın danışmanının açıklama yapması gerektiğini ifade etti.
2 Nisan 2023

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

İstanbul Bahçeşehir'de İbrahim Keloğlan isimli kişi, Eros isimli kediyi tekmeleyerek öldürdüğü için üç yıl hapis cezası almıştı. Ceza, iyi hal indirimiyle iki yıl altı aya düşürülmüştü. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32’nci Ceza Dairesi, hukukçuların ve sivil toplum örgütlerinin cezanın artırılması taleplerini reddetti. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nden avukat Hafize Hilal Koçak, kararı eleştirerek, hayvan hakları savunucularının mücadeleye devam edeceğini belirtti.
4 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli'nde yaptığı konuşmada, seçimler için birleşme mesajı verdi ve iktidarı eleştirdi. İmamoğlu, gençlerin özgürlüğü, üniversitelerin durumu ve İstanbul seçimlerinde yaşananları gündeme getirerek, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, deprem konusunda siyaset yapılmasını eleştirerek, insanların ihtiyaçlarının öncelikli olduğunu vurguladı ve Hatay'daki depremzedelerin durumuna dikkat çekti.
30 Mart 2023

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, il binasının kurşunlanmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehditlerini gündeme getirerek, elindeki mermileri gösterdi ve ardından yere attı. Bu hareketi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından eleştirildi. Şentop, Akşener'in hareketini millet iradesine saygısızlık olarak nitelendirirken, Çelik ise bu davranışı Cumhurbaşkanına saldırı ve diğer konuları örtbas etme çabası olarak değerlendirdi ve Meclis'in üslup konusunda daha hassas olması gerektiğini belirtti.
5 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik 'bukalemun siyaseti' eleştirisine, Soylu'nun geçmişte Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz'e övgülerde bulunduğu bir videoyu paylaşarak yanıt verdi. Soylu, bir televizyon programında Kaftancıoğlu'nu hedef alırken, Kaftancıoğlu ise Soylu'nun geçmişteki ifadelerini gündeme getirerek CHP'nin tutarlı politikasını ve hukukun üstünlüğünü savunduğunu belirtti. Soylu'nun programda cemaat hakkında kullandığı ifadeler de makalede yer aldı.
19 Mayıs 2023
İşaretlediklerim