Diyanet Başkanı Ali Erbaş, Yaşamkent Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Çukurambar Diyanet Gençlik Merkezi'nin açılışlarında yaptığı konuşmada, çocuklara milletine ve devletine hainlik yapanlara karşı kin ve nefret beslemeleri gerektiğini söyledi. Erbaş, kötülüğe karşı mücadelenin önemini vurgulayarak, bu mücadelenin eller, diller ve kalplerle yapılması gerektiğini belirtti. Akif Beki ise yazısında, Diyanet'in bu tür mesajlarla çocuklara nefret tohumları ektiğini ve toplumda zaten var olan kin ve düşmanlık duygularını daha da körüklediğini eleştirdi.
24 Şubat 2024

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bir Kuran kursunda çocuğu dövdüğü görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından gözaltına alınan imam, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İmama yurt dışına çıkış yasağı ve belirli aralıklarla imza atma zorunluluğu getirildi. Olay, sosyal medyada geniş çapta tepki topladı.
19 Nisan 2024

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boyayla hakaret içerikli yazı yazdığı iddia edilen 16 yaşındaki bir çocuk tutuklandı. Olay, 9 Eylül Cumartesi gecesi meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.
11 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

İstanbul Bağcılar'da, okuldan eve dönmeyen 12 yaşındaki M.Y. isimli çocuğun babası polise başvurdu. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çocuğun okuluna yakın bir yerde beyaz bir minibüse bindiğini belirledi. Minibüsün sahibi ve çocuğun ailesi tarafından tanınan Metin Şenay olduğu anlaşıldı. Şenay, iş yerinde polis tarafından yakalandı ve çocuk, iş yerindeki gizli bir bölmede bulundu. Odaya ses yalıtımı yapıldığı ve çocuğun istismar edildiği tespit edildi.
25 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde yaralı olarak kurtarılan altı yaşındaki Neval Akgöl, ambulansa bindirildikten sonra kayboldu. Ailesi ve yakınları tarafından yapılan aramalarda Neval'e dair bir iz bulunamadı. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İçişleri Bakanı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'na deprem sonrası kayıp çocuklar hakkında soru önergeleri verdi. Sosyal medya üzerinden Neval'in bulunması için çağrılar yapılıyor.
22 Şubat 2023

İzmir'in Menemen ilçesinde bir düğünde çıkan tartışmanın ardından Metin S. ve Lütfi H. isimli şahıslar pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırı sonucu 16 yaşındaki bir çocuk öldü, yedi kişi yaralandı. Saldırganlardan biri olan ve 13 suç kaydı bulunan Lütfi H., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Metin S. ise tutuklandı.
17 Kasım 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu yedi yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine, olayın duyulmasının ardından bazı Suriyelilerin evleri ve iş yerleri yakıldı. Kayseri Valiliği, şüphelinin gözaltına alındığını ve çıkan olaylarda 14 emniyet mensubu ile bir itfaiye erinin yaralandığını açıkladı. Kayseri 2’nci Sulh Ceza Hakimliği, mağdur ve ailenin sağlığını korumak ve toplumsal olayların önüne geçmek amacıyla yayın yasağı getirdi.
1 Temmuz 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kızının elini tutarken çekilen fotoğrafla tanınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızı Irmak Leyla'nın mezarını ziyaret etti. Baba Hançer, yaşadığı acının tarif edilemez olduğunu belirterek, kızının yanı sıra birçok aile ferdini kaybettiğini ancak evlat acısının çok daha ağır olduğunu ifade etti. Ayrıca, felaket sonrası Ankara'ya taşınan ve yeni bir hayat kurmaya çalışan Hançer, her ay kızının mezarını ziyaret ettiğini ve dava süreçlerinin başladığını söyledi.
6 Şubat 2024

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Furkan Sevinç isimli şahıs tarafından cinsel saldırıya uğrayan iki yaşındaki Nisanur Ö., tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olay, 18 Mayıs'ta, annesi ve sekiz yaşındaki ablası markete gittikleri sırada gerçekleşti. Sevinç, 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklandı. Anne ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir erkeğin ifadeleri alınırken, sekiz yaşındaki abla devlet korumasına alındı.
21 Mayıs 2023

Kilis'te 4 Nisan'da kaybolan ve su kuyusunda ölü olarak bulunan 9 yaşındaki Suriyeli Gina Mercimek'in cesedinin bulunduğu evde yangın çıktı. Yangın, evde kimsenin olmadığı bir sırada alt katta başladı ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olayla ilgili polis soruşturma başlattı.
8 Nisan 2023

Antalya'nın Finike ilçesinde bir istinat duvarının çökmesi sonucu altında kalan Mihriban Kaftanlı (6) isimli çocuk hayatını kaybetti. Jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine giderek, göçük altında kalan ve ağır yaralı olan Mihriban'ı kurtardı. Aynı olayda yaralanan Serkan Can Burul (6) da hastaneye kaldırıldı. Mihriban Kaftanlı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
1 Aralık 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahıyla 'evlendirildiği' ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığı iddiası üzerine Gümüşel ve İstekli tutuklandı. AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, konu hakkında yaptığı açıklamada, normal koşullarda hiçbir anne-babanın altı yaşındaki çocuğunu evlendirmeyeceğini ve çocuğu kimseye emanet etmeyeceğini belirtti. Atçı'nın bu yorumu tepki çekti.
1 Ocak 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde beş yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından kentte toplanan kalabalık, araçları ters çevirip yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini yaktı. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarıyla müdahale etti. Kayseri Valiliği, çocuğun koruma altına alındığını ve olayın titizlikle takip edildiğini duyurdu.
1 Temmuz 2024

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında bir çocuğun ölümüne neden olduktan sonra serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dosyada bir hata varsa itiraz yoluyla düzeltileceğini belirtti. Tunç, yargının vereceği kararla ilgili yorum yapmanın doğru olmadığını ifade etti.
13 Temmuz 2024

İstanbul Bayrampaşa'da, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ın cesedi, polisin yaptığı araştırmalar sonucunda bir evin dondurucusunda bulundu. Kasadar'ın son görüştüğü kişi olan H.Ö., polis tarafından gözaltına alındı. H.Ö.'nün ifadesinde, Kasadar'ı bir tartışma sonucu boğarak öldürdüğünü ve cesedini dondurucuya sakladığını iddia ettiği öğrenildi. Polis, yapılan inceleme sonucunda Kasadar'ın cesedini buldu ve olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
12 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferini kutlamak için sokağa çıkanlar, silahla havaya ateş ederek kutlama yaptı. Bu kutlamalar sırasında Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde Emirhan Gelgir isimli 14 yaşındaki çocuk, eve dönerken başına isabet eden yorgun mermi ile ağır yaralandı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Benzer olaylar sonucunda Ordu'da bir İYİ Parti üyesi bıçaklanarak öldürüldü ve Mersin'de de 15 yaşındaki bir çocuk başına isabet eden mermi ile yaşamını yitirdi.
1 Haziran 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş-Pazarcık depreminde oğlu, gelini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, cenazelerini defnettikten sonra yıkımın nedenlerini ve sorumlularını araştırmaya başladı. Göksu, dört aydır iddianamenin hazırlanmasını bekliyor ve adalet sağlanana kadar mücadele edeceğini belirtiyor. Oğlu ve ailesinin yaşadığı Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına yol açan sorumluların bulunmasını isteyen Göksu, apartmanın yıkılmasında yapılan tadilatlar ve belediyenin rolüne dikkat çekiyor. Göksu, hukuki süreçte ilerleme olmamasından şikayetçi ve adaletin yerini bulması için mücadelesini sürdüreceğini ifade ediyor.
11 Haziran 2023

Şanlıurfa Valiliği, sosyal medyada paylaşılan ve Atatürk heykeline saygısızlık içeren bir olayla ilgili olarak Suriye uyruklu 13 yaşındaki M.E'nin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Valilik, olayın şüphelisinin Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildiğini ve ilde bu tür provokatif eylemlere izin verilmeyeceğini belirtti.
2 Temmuz 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde iki yaşındaki Murat Aslan Kılıç isimli çocuk, evde ölü olarak bulundu. Çocuğun vücudunda sigara yanıkları ve dayak izleri tespit edildi. Olayın ardından çocuğun annesi gözaltına alındı. Evde bulunan diğer iki çocuk ise sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Çocuğun kesin ölüm nedeni için örnekler Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
27 Ocak 2023
İşaretlediklerim