Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kamuoyuna açık özeleştiri yapmamalarının bir eksiklik olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası üzerlerinde ağır bir baskı oluştuğunu ve bu durumun hala devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, kararsız muhafazakârların 'ulusalcılar iktidara gelirse yeniden eski günlere dönebiliriz korkusu'yla oylarını Erdoğan'a verdiklerini söyledi.
30 Ağustos 2023

HDP/Yeşil Sol Parti, TİP, EMEP, TÖP, EHP ve SMF'nin oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs 2023'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı. İttifak, seçmenlere milletvekili seçimlerinde kendilerine, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Kılıçdaroğlu'na oy vermeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, Türkiye'nin önemli bir seçime gittiği ve faşizme karşı zaferin sadece cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmakla olmayacağı, TBMM'de çoğunluğu sağlamanın da önemli olduğu vurgulandı.
28 Nisan 2023

14 Mayıs seçimleri öncesinde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de bir miting gerçekleştirdi. Mitinge, Kılıçdaroğlu'nun askerlik arkadaşı da dahil olmak üzere çok sayıda destekçi katıldı. Mersin'de 111 bin yeni genç seçmenin oy kullanacağı ve CHP Mersin milletvekili adayı Emre Yılmaz'ın bu genç seçmenlerin en az yüzde 70'ine talip olduklarını belirtti. Ayrıca, depremde yedi yakınını kaybeden bir yurttaşın yaşadıklarını anlatarak Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade ettiği ve Kılıçdaroğlu'nun askerlik arkadaşının onun hakkında olumlu düşüncelerini paylaştığı belirtildi.
5 Mayıs 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nden oluşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı toplantı sonuçsuz kaldı ve karar 6 Mart'a ertelendi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ele alındı, ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti organlarıyla görüşmek istemesi nedeniyle nihai karar verilemedi. Altı liderin imzaladığı sonuç metninde ortak bir anlayışa varıldığı ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı belirtildi.
2 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter üzerinden bir video paylaşarak, 1974'te MSP-CHP koalisyonunu örnek gösterdi ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini belirtti. Karamollaoğlu, Milli Görüş'ün millet için birliktelik kurduğunu ve hayırlı hizmetler yaptığını ifade etti. Kılıçdaroğlu ise Karamollaoğlu'nun mesajını alıntılayarak, Türkiye için birlikte güzel işler yapacaklarına dair inancını dile getirdi.
24 Mart 2023

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken, TİP'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyip desteklemeyeceği ve HDP'nin desteğinin olmaması durumunda alacakları tutum hakkında konuştu. Baş, TİP'in 'emek ve özgürlük ittifakı' çerçevesinde ortak bir tutum alınması için çaba göstereceğini, ancak seçimde ayrı taktikler geliştirebileceklerini ve farklı tavırlar alabileceklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sorunlarına ve geleceğine dair görüşlerini paylaştı ve AKP'nin iktidardan düşeceğine dair bir hissiyat olduğunu ifade etti.
8 Mart 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın toplantısında 'ortak cumhurbaşkanı adayında ortak bir anlayışa ulaşılması' konusu ele alındı. CHP'liler bu durumu Twitter üzerinden olumlu mesajlarla karşılarken, İYİ Partililerin tepkileri ve endişeleri de sosyal medyada kendini gösterdi. İYİ Parti'nin başından beri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mesafeli durduğu bilinmekteydi. 6 Mart'ta yapılacak olan nihai açıklama öncesinde, diğer dört parti CHP liderinin adaylığına daha yakın bir duruş sergiliyor. İYİ Parti'den farklı sesler yükselirken, partinin Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır'ın yaptığı ve daha sonra sildiği bir paylaşım dikkat çekti.
2 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

Eski CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, partisinin genel başkanlık koltuğuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oturması gerektiğini belirtti. CHP'de yaşanan başarısızlık sonrası değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması gerektiğini ifade etti. Kaya, Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerini başarısızlığın baş aktörleri olarak gördüğünü ve İmamoğlu ile siyasi yolculuğa devam edeceklerini söyledi.
14 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçim kampanyasında milliyetçi seçmenlere hitap eden açıklamalarda bulundu. İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kalan Kılıçdaroğlu, sığınmacılar ve Hizbullah konuları üzerinden iktidarı eleştirdi ve seçmenin değişim talebini vurguladı. Seçim sürecinin Erdoğan'ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, seçmenin mesajını aldıklarını ve daha fazla vatandaşa ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, iktidara gelmesi durumunda mültecileri ülkelerine göndereceğini ve terör örgütleriyle masaya oturmayacağını söyledi.
18 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmiş ve İmamoğlu ile Yavaş'ı adaylığa çağırmıştı. Bu durum Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Ancak kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşılmıştı. Saadet Partisi genel merkezinde toplanan Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nu aday olarak duyurdu ve Akşener bu duyuruyu destekleyerek olumlu bir mesaj paylaştı.
6 Mart 2023

Diken haber sitesi, Millet İttifakı'nın İzmir'de düzenlediği ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı mitingde, 2018 yılında CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan ve şu anda Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'ye oy vermiş seçmenlere, onun hakkındaki mevcut düşüncelerini sordu. Mitingin yoğun katılımla gerçekleştiği belirtilirken, Muharrem İnce'nin şimdiki durumu ve eski destekçilerinin ona bakış açısı merak konusu oldu.
30 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinden bir video yayınlayarak Türkiye'nin dış politikasının ve savunma sanayii politikasının devlet politikaları olduğunu ve partilerden bağımsız olması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, mevcut hükümetin parti ile devleti birleştirdiğini ve dış politikayı kişiselleştirdiğini eleştirdi. Ayrıca, kendi yönetiminde devletin ciddiyetini koruyacağını ve Türkiye'nin artık 'kapı kapı dolaşıp para dilenen bir ülke' olmayacağını belirtti.
15 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak aday çıkarması gerektiğini ve bu sayede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yüzde 60-70 gibi yüksek bir oy oranıyla zafer elde edilebileceğini belirtti. TİP, Hatay'da toplanan parti meclisinde bazı şehirlerde seçimlere ittifak çatısı altında kendi amblemiyle katılma kararı aldı. Ayrıca, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenmesi yönünde değerlendirmeler yapıldı.
13 Mart 2023
İşaretlediklerim