AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bahçelievler'deki seçim irtibat bürosuna silahlı saldırı girişimi olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği, binanın üst katlarına dört mermi isabet ettiğini bildirdi. Saldırı, dün akşam saat 22:20 sıralarında gerçekleşti ve motosikletteki iki şahıstan birinin havaya beş el ateş ettiği belirlendi. Olay yerinde beş adet kovan bulunurken, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.
22 Nisan 2023

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul Valiliği, iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
23 Mayıs 2024

İstanbul Haliç Köprüsü'nde iki otomobil arasında çıkan silahlı kavgada C.A. isimli bir kişi hayatını kaybetti, D.K. isimli bir kişi bacağından yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olay yerinde bir tabanca ve uzun namlulu silah ele geçirdi ve kaçan zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Olay sonrası köprüdeki ulaşım normale döndü.
14 Ocak 2023

Üsküdar'da bir kafede iki grup arasında çıkan tartışmada üç kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak 12 şüpheli gözaltına alınmıştı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, ölenlerin İsrailli olabileceği iddiasını araştırıyor. The Jerusalem Post'a göre, İsrailli Arapların olaya karıştığı yönündeki iddialar da inceleniyor.
24 Mayıs 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, parti binasına silahlı saldırı yapıldığını açıkladı. Saldırının sabah 05.00 sularında gerçekleştiği ve 6-7 el ateş edildiği belirtildi. Olay yerinde boş kovanlar bulunurken, binaya mermi isabet etmediği ilk belirlemelere göre anlaşıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
6 Nisan 2023

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde çalışan temizlik görevlisi M.Y., iddia edilen husumetlisi Ö.F. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. M.Y., karnından ve kafasından aldığı bıçak darbeleri sonucu aynı hastanede ameliyat edilerek yoğun bakıma alındı. Şüpheli Ö.F. ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat devam ediyor.
7 Eylül 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bir markette kasiyere saldıran ve arkadaşını korumaya çalışan bir diğer çalışanı bıçaklayarak öldüren Y.C.T. isimli şüpheli tutuklandı. Alkollü olduğu belirtilen şüpheli, önce markette bir çalışanla tartıştı, sonra elinde bıçakla geri döndü ve A.K. isimli çalışanı bıçakladı. Ağır yaralanan A.K. hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, İsrail'in saldırılarına karşı yapılan protestolarda 65 yaşındaki Eshabil Tüfekçi'nin kalp krizi geçirerek öldüğünü duyurdu. Protestolara müdahalede 43'ü polis olmak üzere 65 kişi yaralandı ve beş kişi gözaltına alındı. İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önündeki protestolarda yaşanan bu olaylar sonucunda, Valilik vatandaşları telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmaları konusunda uyardı.
18 Ekim 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

İzmir'in Menemen ilçesinde bir düğünde çıkan tartışmanın ardından Metin S. ve Lütfi H. isimli şahıslar pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırı sonucu 16 yaşındaki bir çocuk öldü, yedi kişi yaralandı. Saldırganlardan biri olan ve 13 suç kaydı bulunan Lütfi H., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Metin S. ise tutuklandı.
17 Kasım 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde Altınşehir Mahallesi'ndeki Başakşehir Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği lokaline otomatik tabancalarla ateş açıldı. Saldırıda Ahmet G, Yakup A, Muhammet B, Furkan Ö. ve İsmail D. yaralandı; yaralılardan ikisinin durumu ağır. Kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Dün de Üsküdar'da benzer bir silahlı saldırı yaşanmış ve üç kişi hayatını kaybetmişti.
25 Mayıs 2024

İstanbul Sancaktepe'de, meslektaşları tarafından GPS sistemi üzerinden bulunan bir taksi içerisinde, taksi sürücüsü N.T silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde N.T'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma olay yerinde inceleme yaptıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Kasım 2023

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde üç kişinin öldüğü ve sekiz kişinin yaralandığı bıçaklı saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Saldırganın kayıplara karıştığı olayda, 15 yaşındaki bir çocuk saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklandı. IŞİD, saldırının Filistin'deki ve diğer yerlerdeki Müslümanların intikamını almak için yapıldığını belirtti. Ancak, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğine dair resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmedi.
24 Ağustos 2024

İstanbul Sancaktepe'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.R'ye saldırıp döven üç şüpheliden ikisi tutuklandı. A.R, araç tanıtım kartıyla plakası uyuşmayan bir otomobile yakıt veremeyince, daha sonra gelen üç şüpheli tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen saldırı sonrası şüpheliler M.A.T, R.T. ve Y.İ.A. polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından işlem yapıldı. M.A.T ve Y.İ.A. tutuklanırken, R.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

İsrail, Refah kentinin batısındaki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti. Saldırı, bölgede devam eden çatışmaların bir parçası olarak gerçekleşti. Olay, uluslararası toplumda tepki toplarken, Filistinliler arasında büyük bir üzüntü ve öfkeye neden oldu. Saldırının ardından bölgedeki gerginlik daha da arttı.
28 Mayıs 2024

Londra metrosunda anons sistemi üzerinden 'Özgür Filistin' sloganı atan makinist hakkında soruşturma başlatıldı ve görevden uzaklaştırıldı. Olay, 21 Ekim'de Londra'da düzenlenen Filistin'e destek gösterisine giden yolcuların bulunduğu bir trende gerçekleşti. Makinistin kimliği tespit edildi ve Londra Toplu Taşıma İdaresi (TfL) tarafından 'anons sistemini kötüye kullanmak' suçlamasıyla görevden alındı.
24 Ekim 2023

İstanbul Beyoğlu'nda, Gazze'deki saldırılar nedeniyle Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden bir grup genç, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne yürümek isterken polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. Olaya sosyal medyadan tepki gösteren ve gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılmasını isteyen 'Filistin İçin Bin Genç' adlı grup, Filistin halkının onur mücadelesinden ilham aldıklarını belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaşananlara tepki göstererek, gençlere yönelik muamelenin ifade ve toplanma özgürlüğüne aykırı olduğunu ve gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.
6 Nisan 2024

Kütahya Maltepe Mahallesi'nde bir vakaya müdahale etmek üzere giden 112 Acil Sağlık ekibi, adres sordukları sırada M.K. ve oğlu H.İ.K. tarafından demir sopalı saldırıya uğradı. Sağlık ekibinin 'Beyaz kod' ihbarı üzerine olay yerine polis sevk edildi ve saldırı sonrası kaçan baba ve oğlu gözaltına alındı. Yaralanan sağlık personeli, hastaneden aldıkları darp raporunun ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
28 Kasım 2023
İşaretlediklerim