Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP listesinden Erzincan'da yüzde 35,95 oy oranıyla milletvekili seçildi. Seçim sonuçlarının ardından Twitter üzerinden bir video paylaşarak, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayınladı. Sarıgül, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olana kadar gece gündüz çalışacağını ve Erzincan'ı kucaklayacağını belirtti.
15 Mayıs 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmesinin ardından yabancı finans kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geleceğini belirtti. İktidarın seçimlere 'heterodoks' ekonomi politikaları ve faiz söylemleriyle girdiği, ancak Şimşek'in göreve gelmesiyle kurların serbest bırakıldığı ve rekorların geldiği ifade edildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce muhalefeti 'dış güçlerden destek almak' ve 'Londra tefecileriyle görüşmek' ile suçladığı, ancak Şimşek'in bu görüşmeleri yapacak olmasının bu söylemlerin tersine düştüğü vurgulandı.
9 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya Havaalanı ihalesinden 1 milyar dolar kazandığı iddiasını ortaya attı. Bu iddia, Erdoğan'ın eski korumasının kardeşi Ali Yeşildağ tarafından dile getirilmiş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da gündeme taşınmıştı. İddianın yer aldığı video, Cevheri Güven'in YouTube kanalında yayınlanmış ancak kısa sürede bloke edilmişti.
8 Mayıs 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığını ve AK Parti hükümetleri döneminde asgari ücretin büyümenin üzerinde arttırıldığını savundu. Bu açıklamaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Haddinizi bilin' diyerek tepki gösterdi ve CHP iktidarında halkın alım gücünün 10 kat artırılacağı sözünü verdi. Özel, asgari ücrete enflasyon zammı yapılmasını, en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesini ve çiftçilerin desteklemelerinin artırılmasını talep etti.
1 Temmuz 2024

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen eski bakan Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminin başına geçmeyi kabul ettiğini bildirdi. Türkiye'nin ekonomik göstergeleri ve siyasi belirsizlik nedeniyle yabancı yatırımcıların ülkeyi terk ettiği bir dönemde, Erdoğan'ın faizleri düşürme konusundaki ısrarı devam ediyor. Erdoğan, seçim zaferinin ardından yaptığı balkon konuşmasında uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi hedeflediğini belirtmişti. Selvi'ye göre Şimşek, Merkez Bankası yönetimi ve faiz konusunda Erdoğan'dan güvence alarak görevi kabul etti.
2 Haziran 2023

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan'da gerçekleşen seçimlerde, sandık tutanaklarının yüzde 15'ine ıslak imza ile ulaşılamadığını ifade etti. Sarıgül, bu durumu bir özeleştiri olarak nitelendirerek, eksikliğin giderilmesi için çalışacaklarını söyledi. Ayrıca, seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini ve CHP listesinden Erzincan milletvekili adayı olduğunu belirtti.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP MKYK toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e müdahale etmediğini ifade etti. Mehmet Şimşek, Mayıs 2023 seçimlerinden sonra ekonomi politikalarında değişiklikler yapmış, faiz oranlarını artırmış ve döviz kuru üzerindeki kontrolleri gevşetmişti. Ayrıca yatırım bulmak için hem Körfez ülkelerini hem de Batı'yı ziyaret ediyor. Toplantıda narenciye sektörüne destek konusu gündeme geldiğinde Erdoğan, Şimşek'in bağımsız karar verdiğini söyleyerek konuyu ona bıraktı.
9 Kasım 2023

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, hükümetin sosyal medya platformlarını kapatmasını ve ekonomik sorunları eleştirdi. Kılıçdaroğlu, annelerin ve babaların ekonomik zorluklar yaşadığını, gençlerin yurtdışına gitmek istediğini ve ek vergilerin halkı zorladığını belirtti. Ayrıca, mülteci sayısının bilinmediğini ve uyuşturucu baronlarının gençleri zehirlediğini vurguladı.
6 Ağustos 2024

AKP'nin eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Fatih Altaylı aracılığıyla yaptığı açıklamada Ankara'da yaşadığını, iş seyahatleri nedeniyle zamanının çoğunu Londra ve Dubai gibi finans merkezlerinde geçirdiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi yönetimine dönmesi için yaptığı teklifi daha önce reddeden Şimşek, aktif siyaseti düşünmediğini tekrarladı. Altaylı, Şimşek'in sadece hafif bir mide ülseri dışında sağlık sorunu olmadığını belirtti.
26 Mayıs 2023

İsmail Saymaz, Mehmet Şimşek'in tasarruf tedbirlerinin Beştepe ve iktidara yakın aileler için geçerli olmadığını belirtiyor. Saymaz, devletin üst kademelerinde lüks harcamaların devam ettiğini, ancak işçi, memur ve emeklilerden tasarruf beklenildiğini vurguluyor. Ayrıca, AK Parti Genel Merkezi'nde çalışanların ikramiyelerinin kesildiğini ve bu durumun adaletsiz olduğunu ifade ediyor.
30 Mayıs 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı kutlamak için paylaştığı fotoğrafta Ebrar Karakurt yer almadı. Ebrar Karakurt, daha önce homofobik saldırıların hedefi olmuş ve siyasal İslamcıların eleştirilerine maruz kalmıştı. Şimşek'in bu tutumu Twitter'da eleştiri konusu oldu ve birçok kullanıcı durumu eleştiren mesajlar paylaştı.
4 Eylül 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile yapılan dört saatlik görüşmenin ardından, Karatepe'nin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verildiğini belirtti. Karatepe, görüşme sonrasında hükümetin ekonomik politikalarında bir değişim iradesi görmediklerini ifade etmişti. Şimşek, görüşmede tüm konuların şeffaf bir şekilde ele alındığını ve önerilerin not edildiğini söyledi.
25 Haziran 2024

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın seçim otobüsünden AFAD'a ait yardım kolilerinin çıktığını gösteren bir video yayınladı. Taşçıer, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Bakan Yanık'tan bu duruma açıklama yapmasını istedi. Taşçıer, devlet imkanlarının şahsi adaylık için kullanılmasını eleştirdi.
26 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, NOW TV sunucusu Gülbin Tosun'un zorunlu izne çıkarılmasını eleştirdi. Tosun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştiren bir paylaşım yapmış ve bu paylaşımın ardından işine son verildiği iddia edilmişti. Tosun, bu iddiayı yalanlayarak zorunlu izne çıkarıldığını duyurdu. Saral, Tosun'un daha önce bir anneyle yaşadığı tartışmaya atıfta bulunarak, ifade özgürlüğü konusunda çifte standart uygulandığını savundu.
27 Ağustos 2024

MIT'den Prof. Dr. Daron Acemoğlu, İstanbul'da düzenlenen bir panelde Türkiye'nin yüksek kaliteli büyüme sağlaması için verimlilik, kurumlar, yabancı sermaye, teknoloji yatırımı ve eğitim alanlarında atması gereken beş temel adımı sıraladı. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu sorunları kısa vadede çözmesinin mümkün olmadığını belirtti. Acemoğlu, Şimşek'in kalifikasyonunun yüksek olduğunu ancak bu beş maddeyi uygulayıp uygulayamayacağı veya uygulamaya gücünün yetip yetmeyeceği konusunda emin olmadığını ifade etti.
6 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyguladığı yeni ekonomi modeli nedeniyle Türkiye'de ekonomik kriz derinleşirken, iktidar eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ekonomideki sıkıntılı dönemi aşmak için ikna etmeye çalışıyor. Şimşek, Erdoğan'ın daveti üzerine AKP genel merkezini ziyaret etti ve ekonomi politikaları konusunda katkı vermeye hazır olduğunu belirtti. Numan Kurtulmuş ise neoliberalizmin çöktüğünü ve dünyanın yeni bir ekonomik sistem arayışında olduğunu ifade etti, ancak Türkiye'nin serbest pazar ekonomisi koşullarında büyümeye devam edeceğini söyledi.
17 Nisan 2023

CHP'nin eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in altılı masa toplantılarındaki tutumunu eleştiren bir tweet attı. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Yarkadaş'a 'trol' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan krizin çözülmesi sürecinde gerçekleşti. Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurdu ve ortak mutabakat metnine göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı 'uygun gördüğünde' yardımcısı olarak atayacak.
7 Mart 2023

Seyhan'ın CHP'den seçilen Belediye Başkanı Oya Tekin'e yönelik montajlı bir kumpas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Görüntünün montaj olduğunun anlaşılması üzerine Saral, paylaşımını sildi ve görevinden istifa etti. Bu olay, bazı AKP yandaşlarının seçimlerde propaganda amacıyla montaj, kumpas ve asparagas yöntemlerine başvurduklarını gösteriyor. Oya Tekin'in ziyaret ettiği yerde Abdullah Öcalan'ın posteri montajlanarak yanlış bir izlenim yaratılmaya çalışıldı.
25 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesinde yer alması için eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğü ve Şimşek'in ekonominin başına geçmesi durumunda tam koordinasyon yetkisi talep ettiği bildirildi. Şimşek, Merkez Bankası'na sürekli müdahale edilmemesini ve yabancı yatırımcılara güven verecek adımların atılmasını istiyor. Erdoğan ve Şimşek arasında faiz politikası ve Merkez Bankası'nın yapısı konusunda fikir ayrılıkları bulunuyor ve Şimşek'in göreve dönüşü için kesin bir karar vermediği ifade ediliyor.
30 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunu Twitter üzerinden alıntılayarak destek mesajı yayınladı. Demirtaş, videonun herkes tarafından gönül gözüyle izlenmesi ve kalbiyle hissedilerek dinlenmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun mesajlarını kutlayarak, ayrımcılık olmadan eşit ve huzurlu bir yaşamın mümkün olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu ise videoda kimliklerin önemini ve kişisel seçimlerin toplumu değiştirebileceğini vurgulamıştı.
20 Nisan 2023
İşaretlediklerim