Cumhurbaşkanı seçimlerindeki yenilginin ardından CHP içinde değişim talepleri yükselirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi üyelerinin her seçim sonrasında olduğu gibi istifa dilekçelerini verdiklerini ve bu durumun partide geleneksel olduğunu belirtti. Ayrıca, olağan kurultayın yasalara uygun şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. Parti içindeki bu gelişmeler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında anılması ve 'değişim' mesajı vermesiyle dikkat çekiyor.
3 Haziran 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, eskiden 'Elim CHP'ye gitmiyor' denilen mahallelerde şimdi 'Elim AK Parti'ye gitmiyor' denildiğini ifade etti. Babacan, insanların yoksulluk, açlık, zulüm, yolsuzluk ve yüksek enflasyon nedeniyle AK Parti'ye oy vermek istemediklerini, adaletsizlik ve baskıya karşı olduklarını belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevresindeki çıkarcılara karşı tutumunu eleştirdi ve önümüzdeki seçimlerin bir referandum niteliğinde olduğunu, DEVA Partisi ve CHP'nin özgürlük, adalet ve zenginlik yanlısı olduğunu söyledi.
19 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin milletvekili adaylarını duyurdu ve listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Eski AKP'li adalet bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1'inci bölge dördüncü sıradan aday gösterildi. Gelecek Partisi adayları arasında ise Taha Ün'ün eşi Sema Silkin Ün bulunuyor.
9 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin Muğla Akbelen'deki ağaçların kesilmesi gündemiyle olağanüstü toplandı. CHP'nin genel görüşme önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Daha sonra CHP Grubu ve Saadet Partisi Grubu, TBMM'nin çalışmalarına devam etmesi için iki ayrı önerge verdi. Ancak bu önergeler de reddedildi ve TBMM Genel Kurulu, bir sonraki toplantı için tatile girdi.
8 Ağustos 2023

Halkların Demokratik Partisi (HDP), yaklaşan seçimlerin güvenliğine ilişkin endişeleri Meclis'te tartışmak için genel görüşme açılmasını önerdi. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, seçim güvenliği konusunda AKP döneminde yaşanan sorunlara dikkat çekti ve geçmişte yaşanan mühürsüz oy kullanımı, OHAL koşulları altında yapılan seçimler ve sandık birleştirme yöntemiyle seçmen iradesinin etkilendiğini iddia etti. CHP ve İYİ Parti'nin destek verdiği öneri, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
28 Mart 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantı öncesinde, vatandaşlar Saadet Partisi genel merkezi önünde bir araya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması ittifak içinde krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle bu kriz aşılmıştı. Toplantı öncesinde CHP ve İYİ Partililer partilerinin genel başkanları lehine sloganlar atarken, 'Birleşe birleşe kazanacağız' ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganları yükseldi.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs tarihini işaret ederek, muhalefetin oluşturduğu Altılı Masa'yı 'darbe şakşakçıları' ve 'kifayetsiz muhterisler' olarak nitelendirdi. Erdoğan, geçmişte Demokrat Parti'nin tek parti dönemini sona erdirdiği 14 Mayıs 1950 seçimlerine atıfta bulunarak, milletin aynı tarihte muhalefete 'Yeter' diyeceğini belirtti. Ayrıca, enflasyonun düşüşe geçtiğini ve muhalefetin siyasi deja-vu yaşattığını ifade etti. Erdoğan, savunma sanayii ve askeri personel hakkında yapılan eleştirilere de sert tepki gösterdi.
18 Ocak 2023

Türkiye'de Cumhurbaşkanı adaylarının netleşmesinin ardından milletvekili aday adaylığı başvurularına odaklanıldı. Habertürk'ten Çimen Çetin'in karşılaştırmasına göre, AKP hariç diğer dört partinin aday adaylığı başvuruları 2018 genel seçimlerine göre artış gösterdi. AKP'nin başvuruları 1304 kişi azalırken, HDP'nin başvuruları neredeyse iki katına çıktı. CHP, İYİ Parti ve MHP'nin başvuruları da arttı.
31 Mart 2023

Gelecek Partisi, 14 Mayıs seçimlerine doğru giderken, genel başkan yardımcıları da dahil olmak üzere bazı yöneticilerin görevlerini devretmeleri bekleniyor. Parti, CHP listeleri üzerinden ve Millet İttifakı ile seçimlere katılacak. Parti içindeki bazı gruplar, yasama ve yürütmede görev alacak isimlerin parti yönetimindeki görevlerini bırakmalarını talep ederken, başka bir grup bu değişikliklerin seçimler öncesinde dile getirilmesine karşı çıkıyor. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, her iki tarafı dinledikten sonra değişikliğin seçimlerden önce gerçekleşmeyeceğini belirtti ve seçim sonrası değerlendirme yapılacağını ifade etti.
14 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamada, CHP ile birlikte Meclis'te 301 milletvekili çoğunluğunu elde edeceklerini ve bu sayede başbakan olabileceğini belirtti. Millet İttifakı'nın altı partiden oluştuğunu ve DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin CHP listelerinden seçime gireceğini ifade etti. Akşener, 301 milletvekili sayısını geçtiklerinde iktidarın kazanılacağını ve AK Parti ile birlikte parlamenter sisteme hızla geçileceğini öne sürdü.
9 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'ndaki oturumlara katılmayan AKP'li milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu ve 'Aldığınız maaşlar haramdır' diyerek hakkını helal etmediğini söyledi. Bu vekillerin bir daha aday gösterilmeyeceği ifade edildi. AKP'de milletvekili listelerinin büyük ölçüde tamamlandığı ve Erdoğan'ın bayramdan sonra 40 ile ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.
6 Nisan 2023

Millet İttifakı'nı oluşturan altı partinin genel başkanları, CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelerek 14 Mayıs seçim sonuçlarını ve 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yürütülecek kampanya çalışmalarını görüşecekler. Toplantı, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek ve İYİ Parti, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi liderleri katılacak.
17 Mayıs 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim ve yenilenme tartışmaları Eskişehir'de devam ediyor. Eskişehir'de CHP'nin kurultay süreci ve değişim tartışmaları üzerine yapılan görüşmelerde, Büyükerşen ve Kurt arasındaki rekabet, delege dağılımı ve parti meclisinin belirleyici olacağı konuları öne çıkıyor. Kentte 'değişim' söylemi Kurt etkisiyle delegeye de yansırken, büyükşehir başkanlığının kimde olacağı, genel merkez yönetiminde genel delege dağılımı sonucu kimin güçleneceği, parti meclisi ağırlığının kimde kalacağı gibi faktörlerle alınacak pozisyonların değişmesi mümkün görünüyor.
25 Temmuz 2023

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekeleri görüşecek. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından; Türkkan ise bir vatandaşa hakaret suçundan fezleke konusu oldu. CHP ve İYİ Parti'nin katılmayacağı toplantıya HDP de katılmama kararı aldı. Bu durumda toplantıda AKP ve MHP'li milletvekilleri muhalefet milletvekillerinin dokunulmazlıklarını ele alacak.
10 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamasını 'sivil darbe girişimi' olarak nitelendirdi ve halkı bu duruma karşı düzenlenecek mitinge katılmaya çağırdı. CHP, TBMM'yi 9 Ocak'ta olağanüstü toplantıya çağırma ve 14 Ocak'ta Ankara Tandoğan Meydanı'nda 'Sahip çıkıyoruz' sloganıyla miting düzenleme kararı aldı. Özel, bu durumun Türkiye'nin anayasal düzenine yönelik bir tehdit olduğunu ve herkesi anayasaya sahip çıkmaya davet etti.
4 Ocak 2024

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) mevcut milletvekilleri ve bazı yöneticiler, gelecek dönem için milletvekili adaylığına başvurmadı. Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ve diğer bazı yöneticiler, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları durumunda kabinede görev almayı tercih ettikleri için aday olmadıklarını belirttiler. Ahmet Akın'ın ise kabinede yer alamazsa 2024 yerel seçimlerinde Balıkesir büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilmesi bekleniyor. Ayrıca, Gürsel Tekin ve Candan Yüceer gibi isimler de adaylık için başvurmayan milletvekilleri arasında.
24 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partisine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle 13 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuru süresinin iki gün daha uzatıldığını açıkladı. Yeni son başvuru tarihi 22 Mart Çarşamba günü olarak belirlendi. Bu karar, CHP Genel Merkezi önünde aday adaylığı için yaşanan yoğun trafikten kaynaklandı.
20 Mart 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Irak'ın kuzeyinde PKK ile yaşanan çatışmada 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından, AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin ortak imzasıyla hazırlanan 'teröre karşı bildiri' konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi, Dem Partisi dışındaki tüm siyasi partilerin oylarıyla kabul edildi. CHP, AKP'nin politikalarına katılmadığı gerekçesiyle bildiriye imza atmadı. Tezkerede, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı ve terör örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceği belirtildi.
16 Ocak 2024

14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesinde, Türkiye'de birçok ünlü isim çeşitli partilerden milletvekili adaylığı için başvuruda bulundu. Şarkıcı Candan Erçetin ve Onur Akın CHP'den, oyuncu Filiz Taçbaş CHP'den, oyuncu Kerem Fırtına Yeşil Sol Parti'den, oyuncu Mehmet Aslantuğ ve Serhat Özcan TİP'ten, oyuncu İlyas Salman TKP'den, eski futbolcular Gökhan Zan ve Ünal Karaman İYİ Parti'den, şarkıcı İbrahim Tatlıses AKP'den ve şarkıcı Davut Güloğlu Yeniden Refah Partisi'nden adaylık için başvurdu.
2 Nisan 2023
İşaretlediklerim