Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni düzenleme kapsamında kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcuların uçağa kabul edilmeyeceğini açıkladı. Sivil Havacılık Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenlemeye göre, havalimanı girişlerinde tüm yolcular cihazla aranacak ve cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Ayrıca, özel güvenlik personeli genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek.
21 Mayıs 2024

İtalya'nın tarihi kenti Venedik, turist sayısının kent sakinleri sayısını aşması üzerine, günübirlik turistlerden şehir merkezine giriş için 5 avro ücret almaya başladı. Bu uygulama, yılın belirli günlerinde ve belirli saatlerde geçerli olacak. Giriş ücreti ödemeyenler için 50-300 avro arasında para cezaları uygulanacak. Venedik yönetimi, aşırı turizmin etkilerini azaltmak için daha önce de büyük yolcu gemilerinin şehre girişini yasaklamış ve tur gruplarına sınırlamalar getirmişti.
26 Nisan 2024

Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai'nin 2026 yılına kadar uçan taksi hizmeti sunmaya başlayacağını duyurdu. Bu hizmet, pilot ve dört yolcu taşıyabilen, sıfır emisyonlu araçlar kullanacak. Uçan taksiler, Dubai Uluslararası Havaalanı, Downtown, Dubai Marina ve Palm Jumeirah olmak üzere dört istasyonda hizmet verecek. Bu yeni ulaşım şekli, bazı yolculuk sürelerini 45 dakikadan 10 dakikaya indirecek.
12 Şubat 2024
İşaretlediklerim