Arjantin'in Buenos Aires şehrine bağlı Necochea kasabasında futbolseverler tarafından 'Fernebahce' ismiyle yeni bir futbol takımı kuruldu. Takımın formaları, Türkiye'nin Fenerbahçe takımının sarı-lacivert çubuklu formalarından esinlenerek tasarlandı. 'Fernebahce' takımı, amatör ligden yerel lige geçiş yapmayı hedefliyor ve oyuncuları düzenli antrenmanlar yaparak çeşitli turnuvalarda yer alıyor.
7 Şubat 2024

İngiltere Premier Lig ekibi Bournemouth, milli futbolcu Enes Ünal ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Geçen sezon İspanya'nın Getafe takımından kiralanan Ünal'ın zorunlu satın alma opsiyonu kullanıldı. 27 yaşındaki forvet, Bournemouth formasıyla bu sezon 16 maçta iki gol attı. Ünal, daha önce 'yoklama kaçağı' olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
29 Mayıs 2024

Yağız Kaan Erdoğmuş, 12 yaşında Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda elde ettiği başarıyla büyük usta (GM) ünvanını kazanarak satranç tarihinde bu başarıya ulaşan dördüncü en genç isim oldu. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğmuş aynı zamanda Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) sıralamasında aktif satranç sporcuları arasında dünyanın en genç GM'si unvanına sahip oldu. Bu başarıyla birlikte, Türkiye'deki büyük usta sayısı 16'ya yükseldi.
2 Nisan 2024

Grandmaster (GM) Ediz Gürel, Sharjah Ustalar Uluslararası Satranç Şampiyonası'ndaki performansıyla Türkiye'den canlı rating sisteminde 2600 Elo barajına ulaşan en genç sporcu oldu. Dünya 20 yaş altı sıralamasında en kuvvetli 20 sporcu listesinde yer alan Gürel, bu başarıyı Sharjah Masters turnuvasında gösterdiği performansla elde etti. Türkiye Satranç Federasyonu, Gürel'in güncel Elo puanının 2597 olduğunu belirtti.
23 Mayıs 2024

Suudi Arabistan'ın Al Hilal takımı, Jorge Jesus yönetiminde AFC Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Al Ittihad'ı 2-0 yenerek üst üste 28. galibiyetini elde etti ve futbolda en uzun galibiyet serisine ulaşan takım oldu. Bu başarıyla birlikte, Al Hilal turnuvada yarı finale yükseldi ve Al Ain ile eşleşti. Daha önce bu rekor, Galler ekibi The New Saints tarafından 2016-2017 sezonunda 27 üst üste galibiyetle kırılmıştı. Jorge Jesus, 2022-2023 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştırdıktan sonra geçen temmuz ayında Al Hilal'in başına geçmişti.
13 Mart 2024

NBA'in en büyük efsanelerinden biri olarak kabul edilen ve 'Mr. Logo' lakabıyla tanınan Jerry West, 86 yaşında hayatını kaybetti. Los Angeles Clippers, West'in vefatını duyurdu. West, kariyerinde bir NBA şampiyonluğu yaşadı ve bir kez de finallerin en değerli oyuncusu seçildi. NBA logosundaki siluetin kendisine benzetilmesi nedeniyle 'Mr. Logo' olarak bilinen West'in figürünün resmi olarak kendisine ait olmadığı savunuluyordu.
12 Haziran 2024
İşaretlediklerim