AKP, sahipsiz sokak hayvanlarını 'uyutma' yöntemini içeren bir yasa teklifini Meclis'e getirmeyi planlıyor. AKP Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bu konuda mutlaka adım atacaklarını ve çalışmaların önümüzdeki günlerde de süreceğini belirtti. Yenişehirlioğlu, saldırgan sokak hayvanlarının mağdurlarının taleplerini karşılamak için bu düzenlemenin gerekli olduğunu savundu. Kanun teklifinin meclis kapanmadan önce sunulması bekleniyor.
23 Mayıs 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile imar düzenlemelerinde değişiklikler yapıldı. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği, bu değişikliklerin kentsel dönüşüm sürecini durdurabileceğini ve yapıların statik açıdan tercih edilmeyen şekillerde inşa edilmesine, plan ergonomisinin, mimari estetiğin ve mülkiyet paylaşımının zarar görmesine yol açabileceğini ifade etti. Dernek, önceliğin riskli yapı stoğunun yenilenmesi olması gerektiğini savunurken, iktidarın İstanbul'da 'rezerv alanlarda' yeni konutlar inşa edilerek riskli bölgelerdeki vatandaşların taşınacağını açıkladığı belirtildi.
13 Mayıs 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi ve rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.
17 Eylül 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinin tarihi merkezi, cumhurbaşkanlığı kararıyla 'riskli alan' olarak ilan edildi. Bu karar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na olağanüstü yetkiler tanıyor ve bölge sakinleri ile sivil toplum kuruluşları endişeli. Avukat Can Terbiyeli, kararın mülksüzleştirme riski taşıdığını ve bölgenin turistik bir müzeye dönüşebileceğini belirtiyor. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan benzer bir duruma atıfta bulunarak, tarihi yapılara TOKİ riski ve yerel mimarinin korunamayacağı konusunda kaygılarını dile getiriyor.
6 Nisan 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın, Salı günü saat 12.30 sıralarında başlamış ve rüzgarın etkisiyle 15 kilometrelik hatta yayılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 97 kişinin dumandan etkilendiğini ve 37 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yangın nedeniyle bazı köylerin tedbir amacıyla boşaltıldığı bildirildi.
24 Ağustos 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Çetibeli Mahallesi Balandağı mevkisinde ulaşımın zor olduğu bir alanda çıkan orman yangını, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara operasyonlarıyla söndürüldü. Yangın sonucunda bir dekar ormanlık alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 ili sarı kodla uyararak bu bölgelerde potansiyel tehlikeli hava koşulları beklediğini duyurdu. Hafta başından hafta ortasına kadar yurdun iç, kuzey ve güney kesimlerinde yağış bekleniyor. Ankara'da bu sabah yağış beklenirken, İstanbul'da sadece salı günü için sağanak yağış öngörülüyor. Hava sıcaklıkları pazartesi ve salı günleri mevsim normallerinin altında kalacak, ancak cuma gününden itibaren artış gösterecek.
27 Mayıs 2024

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylüler, jandarma tarafından engelleniyor. 2019'dan bu yana süren mücadelede, ağaç kesimi dördüncü gününde de devam ediyor. İkizköylüler, ağaç kesim alanına girmek istediklerinde jandarma tarafından engelleniyor. Ağaçların kesilmesi, YK Enerji'nin termik santrallere linyit sağlayacak açık maden ocağı yapma planının bir parçası.
27 Temmuz 2023

Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin tarafından HDP'nin kapatılması talebiyle açılan dava sürecinde, HDP'nin sözlü savunması yapması için 14 Mart tarihi belirlenmişti. Ancak HDP'nin talebi üzerine Anayasa Mahkemesi, savunma için ek süre vererek tarihi 11 Nisan'a erteledi. AYM, bu ertelemenin gerekçesi olarak Kahramanmaraş merkezli depremleri gösterdi. Ayrıca AYM, daha önce HDP'nin Hazine yardım hesabına koyduğu geçici blokeyi de oy çokluğuyla kaldırdı.
9 Mart 2023

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

Hatay'ın Belen ilçesinde ve Çanakkale'nin Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Hatay'daki yangında yedi ev ve dört araç zarar gördü, yangına sebep olduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. Mersin'in Gülnar ilçesindeki yangın ise kontrol altına alındı ve bölgedeki beş ev yanmış durumda. Çanakkale'deki yangın için ise çok sayıda ekip müdahaleye devam ediyor.
17 Temmuz 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetini artırarak bazı cadde, sokak ve alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Trafikte aksamalar yaşanırken, vatandaşlar yağıştan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Belediye ekipleri su tahliyesi için çalışma başlattı. Kırıkkale-Ankara Yolu'nda sağanak nedeniyle kapanan yol, ekiplerin müdahalesiyle yeniden açıldı. AFAD, sel ve dolu tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.
3 Haziran 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Gündoğdu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, mahalle sakinlerinin iddiası üzerine A.Ö. isimli 35 yaşındaki şüpheli jandarma tarafından gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere karakola götürüldü.
12 Temmuz 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara müdahale devam ediyor. Hatay'da etkilenen alanın 230 hektardan 100 hektara düştüğü belirtilirken, Çanakkale'de başlayan yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın etkilendiği ifade edildi. Mersin Gülnar'daki yangına ise 12 hava aracı yönlendirildi.
17 Temmuz 2023

Kamuoyunda 'Airbnb düzenlemesi' olarak bilinen yasa Resmi Gazete'de yayınlandı. Düzenlemeye göre, izin belgesi olmadan turizm amaçlı konutlarını kiraya verenlere 100 bin lira para cezası kesilecek ve 15 gün içinde izin belgesi alarak faaliyete dönmeleri gerekecek. İzin belgesi almadan turizm amaçlı kiralamaya devam edenlere 500 bin Türk Lirası, faaliyetlerin devam etmesi durumunda ise 1 milyon Türk Lirası ceza verilecek. Kiraladığı konutu başkasına kiraya verenler ve izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenler hakkında da cezalar uygulanacak.
2 Kasım 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm sezonu boyunca bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatlerini uzattı. Aspendos, Side, Patara, Hierapolis, Efes gibi ören yerleri gece 00.00'a kadar, İstanbul Havalimanı Müzesi ve Galata Kulesi saat 23.00'e kadar, Ayasofya Tarihi Müzesi, Van Akdamar Anıt Müzesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ise saat 22.00'ye kadar ziyarete açık olacak. Bu değişiklik, turizm sezonunda ziyaretçilere daha esnek saatler sunmayı amaçlıyor.
9 Nisan 2024

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönü, bölgede etkili olan yağışlar sonucu heyelan riski tespit edilmesi üzerine trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri tarafından alınan kararla, tünel girişinde trafik Ankara yönüne yönlendirildi ve D-100 kara yoluna ışıklı tabelalarla bilgi verildi. Güvenlik önlemleri alınan bölgede araç geçişine izin verilmiyor ve Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri incelemelerini sürdürüyor.
16 Kasım 2023

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçradı. Orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucunda yangın sabah saatlerinde kısmen kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ilerleyen saatlerde yangının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.
18 Eylül 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle alevler Gümüşkavak Mahallesi'ne sıçradı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının yaklaşık 190 hektarlık bir alanı etkilediğini belirtti ve herhangi bir can kaybının olmadığını, sadece bir evde hasar meydana geldiğini ve tedbiren 17 evin boşaltıldığını ifade etti.
17 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında 31 bin 643 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bakan Murat Kurum, 10 ilde 41 bin 791 binanın yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğunu belirtti ve ağır hasarlı binaların yıkılacağını ifade etti. Vatandaşların AFAD'ın koordinasyonu dışında evlerinden eşya almamaları konusunda uyarıda bulundu. Hasar tespitlerinin bir hafta içinde tamamlanması planlanıyor ve ay sonuna kadar inşaat faaliyetlerinin başlatılması hedefleniyor.
14 Şubat 2023
İşaretlediklerim