Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde 18 ilde düzenlenen 'Kıskaç-17' operasyonlarında 45 FETÖ üyesi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin örgütün sözde 'emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması' içerisinde faaliyette bulunduklarını ve ByLock kullanıcısı olduklarını belirtti. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ve dokümana da el konuldu.
24 Mayıs 2024

İstanbul'da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te üç depoda saklanan 120 milyon lira değerindeki 108 bin 70 cüzdana el koydu. Operasyonda ünlü markalara ait kaçak cüzdanlar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
14 Ağustos 2024

İstanbul Beylikdüzü'nde, gerçeğe aykırı reçeteler düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratan bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Olayla ilgili üç doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Soruşturma kapsamında, doktorlar ve bazı eczacıların, tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları reçete ettikleri ve bu reçetelerin SGK'ya faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu belirlendi. Operasyon sonucunda, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 39 zanlı gözaltına alındı.
24 Şubat 2024

Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

Antalya'da, bir kişinin yaklaşık 50 milyon lira değerindeki gayrimenkullerini dublör kullanarak devretmeye çalışan 11 şüpheli tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklanırken, dokuz şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12 Nisan 2023

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, 150 milyon lira değerinde kaçak kanser, diyabet ve böbrek hastalıkları tedavilerinde kullanılan ilaç ele geçirildi. Polis, bu ilaçların Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulup piyasaya sürüleceğini tespit etti. Fatih'te bir adrese yapılan baskında iki şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
3 Eylül 2024

Son beş gün içinde Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen 'Çember-22' operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 126 firari yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yakalanan firarilerin 21'inin beş ila 10 yıl, 12'sinin ise 10 yılı aşkın süredir arandığını belirtti. Yakalanan suçluların 561'i narkotik, 497'si hırsızlık, 281'i ise kaçakçılık ve organize suçlardan aranıyordu.
10 Eylül 2024

49 ilde düzenlenen operasyonlarda 2 ton 428 kilogram uyuşturucu ve 888 bin 923 uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlara 832 ekip, 2 bin 81 personel, 10 hava aracı ve 39 narkotik dedektör köpeği katıldı. İçişleri Bakanı, operasyonların Ankara ve İstanbul dahil 49 ilde yapıldığını duyurdu. Toplamda 336 kişi yakalandı.
27 Ağustos 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, 2024 yılının ilk yedi ayında İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarına ilişkin verileri açıkladı. Bu dönemde 5 bin 522 operasyonda 14 tondan fazla uyuşturucu maddeye el konuldu ve 9 bin 169 kişi yakalandı. Ayrıca, sosyal medya hesapları ve çevrimiçi suçlarla ilgili de önemli operasyonlar gerçekleştirildi. Bilişim ve yasadışı bahis operasyonlarında 1619 kişi yakalandı ve 482 kişi tutuklandı.
8 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes Operasyonu' ile 15 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah ve malzeme temini sağlayan 24 farklı suç grubunun çökertildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda 307 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, operasyonların halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacaklarını ve her an enselerinde olacaklarını ifade etti.
6 Ekim 2023

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 53 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-43' operasyonlarında toplam 1 ton 392 kilogram uyuşturucu madde ve 752 bin 261 uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlar, 838 ekip ve 2 bin 94 personelin yanı sıra 11 hava aracı ve 29 narkotik dedektör köpeği ile gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda 335 kişi yakalandı. Yerlikaya, uyuşturucu satıcılarına karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü vurguladı.
11 Ekim 2024

İstanbul'da gerçekleştirilen kaçak silah operasyonlarında satışa hazır 227 tabanca ele geçirildi ve 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Bağcılar, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece ve Zeytinburnu ilçelerinde düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden dokuzu tutuklanırken, bir kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerin silahları elektrikli davul fırının üst kısmındaki gizli bölmelerde sakladıkları tespit edildi.
17 Eylül 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024

İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

İstanbul'da yasa dışı bahse teşvik iddiasıyla başlatılan soruşturmada, yurt dışında oldukları belirlenen dört şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Eski futbolcu Batuhan Karadeniz'in de aralarında bulunduğu beş kişinin sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirildi. Soruşturma kapsamında, sosyal medya fenomenleri ve ünlü isimler de dahil olmak üzere toplam 23 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç gibi isimler ev hapsiyle serbest bırakılırken, bazı şüpheliler tutuklandı.
13 Kasım 2024

Antalya merkezli bir soruşturma kapsamında, kendilerini cumhurbaşkanı danışmanı ve MİT yetkilisi olarak tanıtarak beş kişiyi 1 milyon 800 bin lira dolandırdığı iddia edilen dört kişi tutuklandı. Şüpheliler, İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarla yakalandı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahte kimlik kartları, kuru sıkı tabanca ve çeşitli elektronik cihazlar ele geçirildi.
6 Kasım 2024

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerindeki iki depoda yaklaşık 406 bin hırdavat malzemesi ele geçirildi. Polis, yasadışı yollarla ülkeye sokulan matkap seti, elektrikli testere ve lokma seti gibi ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu belirtti. Operasyonda iki şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü.
22 Ağustos 2024
İşaretlediklerim