Saadet Partisi'nin Malatya'da kurduğu ve valiliğin kapatılmasını istediği aşevine destek için bölgeye giden CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, bir kişinin yumruklu saldırısına maruz kaldı. Valilik, aşevinin kapatılmayacağını, sadece taşınacağını açıkladı. Saldırı anı sosyal medyada paylaşıldı ve Yıldız'ın provokasyonlara karşı uyarıda bulunduğu ve olayların büyümesini engellemeye çalıştığı görüldü. Yıldız ve beraberindeki heyet saldırgan hakkında şikayetçi oldu.
14 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın çadırları satması nedeniyle eleştirilen ve istifa eden eski başkan Kerem Kınık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür talebinde bulundu. Kınık, Kılıçdaroğlu'nun kampanyasında Kızılay'ın afetzedelere kan ve çadır sattığı yönündeki iddiaların gerçekleri çarpıttığını belirtti ve Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürlüğü dönemindeki uygulamaları hatırlatarak, Kızılay'ın afetzedelere hiçbir şey satmadığını ifade etti. Ayrıca, Kınık Kılıçdaroğlu'nu Kızılay camiasından özür dilemeye çağırdı.
31 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla İzmir'de düzenlenen mitingde Gündoğdu Meydanı doldu. Diken tarafından yapılan röportajlarda, vatandaşların çoğunluğu yeni hükümetten demokrasi ve ekonominin düzeltilmesini ilk beklenti olarak dile getirdi. Ayrıca, mitingde eski CHP milletvekili Muharrem İnce hakkında da görüşler soruldu ve bazı vatandaşlar İnce'ye yönelik eleştirilerini ifade etti.
30 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkanları ve divan kuruluna, Millet İttifakı'ndaki son gelişmelere rağmen sükunetli olmaları ve ittifak devam ediyormuş gibi davranmaları konusunda uyarılarda bulundu. Bu çağrı, Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp altılı masadan ayrılmasının ardından geldi. Kılıçdaroğlu da benzer bir yaklaşım sergileyerek, partililerden olumsuz tavır almamalarını ve mevcut durumu korumalarını istedi.
5 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatma iddiasına karşılık vererek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı CHP'nin kurduğunu ve kapatılmasının mümkün olmadığını belirtti. Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada muhalefetin Diyanet'i kaldırma planları olduğunu iddia etmiş ve bu iddia üzerine yuhalamalar olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı, Erdoğan'ın iddialarını reddetme ve CHP'nin pozisyonunu netleştirme amacı taşıyor.
21 Nisan 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır eski emniyet müdürü Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret ederek, devletin Okkan ile helalleşmesi gerektiğini belirtti. Ziyaret, HÜDA-PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılmasının ardından gerçekleşti. HÜDA-PAR, 1990'larda faili meçhul cinayetlerde rolü olduğu iddia edilen ve Gaffar Okkan cinayetiyle yeniden gündeme gelen Hizbullah örgütünün siyasi uzantısı olarak biliniyor. Kılıçdaroğlu'nun ziyareti, HÜDA-PAR'ın geçmişi ve Cumhur İttifakı ile ilişkisi bağlamında dikkat çekici bulundu.
25 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması fezlekelerini görüşecek olmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, iktidarın iki bine yakın fezleke içinden sadece bu iki vekilin dosyalarını seçmesini muhalefeti sindirme operasyonu olarak nitelendirdi. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Türkkan ise hakaret suçlarından fezleke ile karşı karşıya.
11 Ocak 2023

Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak duyurdu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden ittifakın genel başkanlarına güvenleri için teşekkür etti ve birlikte yürüyecekleri uzun bir yol olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaklarını ve bu sürecin başladığını ifade etti.
7 Mart 2023

Kayseri'de, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SİHA üretimini durduracağını iddia eden sahte broşürler paylaşıldı. Gazeteci İsmail Saymaz tarafından paylaşılan görüntülerde, araçlara bırakılan bu broşürlerin provokatif içerik taşıdığı görülüyor. Daha önce İstanbul'da da CHP logosuyla benzer sahte broşürler hazırlanmış ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu broşürleri hazırlayanların AKP il ve ilçe örgütlerinde görevli iki yönetici olduğunu duyurmuştu.
10 Mayıs 2023

Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği iddiasıyla eleştiriliyor. Anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde topladı. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede İnce, oyları bölmeyeceğini savunarak adaylıktan çekilmeyeceğini ifade etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi uğurlarken kullandığı ifadeler yeni bir tartışma başlattı.
29 Mart 2023

Türk medyası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesini geniş bir şekilde işledi. İktidara yakın gazeteler bu durumu 'kirli uzlaşma' olarak nitelendirirken, muhalif gazeteler farklı bakış açıları sundu. Ayrıca, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi.
7 Mart 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinin ardından Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılma kararı aldığını duyurdu. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek ittifak toplantısını terk eden Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırmıştı. Bu durum ittifakta krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle kriz aşılmıştır.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik 'Alevi' başlıklı videosunu eleştirerek, seçim öncesi başlatılan istismar siyasetinin Türkiye'de zemin tutmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi kimliğini ve inancını dile getirmesiyle dikkat çekmiş ve çeşitli kesimlerden destek almıştı. Erdoğan, mezhep ve etnik köken tartışmalarını karanlık pazarlıkları gizlemek için açıldığını ve eski Türkiye'nin hastalıklarını kaşıyanların başarılı olamayacağını ifade etti.
22 Nisan 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masadan ayrıldı. Bu durum Twitter'da geniş yankı buldu ve çoğunlukla Akşener'e yönelik eleştiriler ve Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaşıldı. Kullanıcılar, Akşener'in bu hareketiyle tarihe geçemediğini ve tarih olduğunu ifade ettiler. Ayrıca, Akşener'in bu kararıyla CHP içinde bölünme yaratmaya çalıştığı ve seçimlere kısa bir süre kala ülkenin kaderiyle oynadığı yorumları yapıldı.
3 Mart 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan ve Hatay'dan TİP milletvekili seçilen Can Atalay, mazbatasını almasına rağmen serbest bırakılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atalay'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti ve Atalay'ın serbest bırakılması gerektiğini, TBMM'nin iradesinin dışlanamayacağını belirtti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise daha önce Kılıçdaroğlu'nun çağrısına, Atalay'ı serbest bırakma gücü ve sorumluluğunun olmadığını belirterek yanıt vermişti.
12 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararı sonrası CHP'de yaşanan yoğun trafik üzerine yapılan toplantılarda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partililere sükunet çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, deprem bölgesindeki sorunların öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini belirtti ve belediye başkanlarından bu konuya odaklanmalarını istedi. Ayrıca, millet ittifakındaki son gelişmeler hakkında sosyal medya ve televizyon programlarında kırıcı olunmaması konusunda uyarılarda bulundu.
4 Mart 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun taraftarları tehdit etmesi gündemdeyken, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı bu sloganları 'ihanet' olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çakıcı'ya üstü kapalı bir mesaj vererek, illegal oluşumların tehditlerine izin vermeyeceklerini ve herkesin olması gereken yere gideceğini belirtti.
27 Şubat 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, CHP genel merkezinde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında Oğan, seçim güvenliği konusunu ele aldıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun basın açıklamasına katılmaması ve Oğan'ın tek başına kameralar karşısına geçmesi dikkat çekti. Ayrıca, Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı için gerekli olan 100 bin imzaya ulaştığı bilgisi verildi.
12 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir iftar buluşmasında yanlışlıkla seccadeye bastı ve bu durum AKP'li siyasetçiler tarafından eleştirildi. Kılıçdaroğlu, bu durum için üzgün olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ise Kılıçdaroğlu'na destek vererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişteki davranışlarını örnek gösterdi ve insan olmanın doğruyu bilmek için yeterli olduğunu ifade etti.
1 Nisan 2023
İşaretlediklerim