Cannes Film Festivali çalışanları, uzun süredir devam eden taleplerine dikkat çekmek amacıyla grev yapma kararı aldı. Ekranların Arkasındaki Yoksulluk adlı kolektif tarafından temsil edilen yaklaşık 100 işçi, festivalin açılışını riske atmayacak ancak aksamalara neden olabilecek bir grev planlıyor. Çalışanlar, festivalde sözleşmeli ve dönemsel olarak çalışıyorlar ve Fransa'nın kültür sektöründe serbest çalışan sanatçı ve teknisyenler gibi işsizlik sigortasından yararlanamıyorlar. Festival organizatörleri ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.
7 Mayıs 2024

Screen Actors Guild (SAG) 2024 ödülleri, Hollywood'un Oscar öncesi son büyük ödül töreni olarak kabul edilen bir etkinlikte Los Angeles'ta dağıtıldı. 'Oppenheimer' filmi gecenin en çok dikkat çeken yapımı oldu ve önemli kategorilerde ödüller kazanarak 10 Mart'taki Oscar töreni için de güçlü bir aday olduğunu gösterdi. Diğer dikkat çeken isimler arasında 'The Holdovers' filminden Da’Vine Joy Randolph ve 'Killers of the Flower Moon' filminden Lily Gladstone yer aldı. Televizyon kategorilerinde ise 'The Bear', 'The Last of Us' ve 'Succession' gibi yapımlar öne çıktı.
25 Şubat 2024

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'da işçiler tarafından başlatılan üç günlük grev, şirketin talepleri karşılamaması üzerine süresiz olarak uzatıldı. Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU), prim sistemi ve yıllık izin sürelerinde değişiklik talep ediyor. Şirket, grevin üretimi aksattığını kabul etmezken, sendika grevin etkili olduğunu savunuyor. Sendika başkanı Son Woo-mok, greve katılımın düşük olduğu eleştirilerini reddetti.
10 Temmuz 2024

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'da 6 bin 540 çalışan, daha iyi ücret ve prim sistemi değişikliği talepleriyle üç gün sürecek bir greve başladı. Ulusal Samsung Elektronik Sendikası'na üye işçiler, taleplerinin karşılanmaması halinde eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Uzmanlar, düşük katılım ve otomatik üretim sistemleri nedeniyle grevin şirketi fazla etkilemeyeceğini öngörüyor. Şirket, grev sonrası yaptığı açıklamada üretimde aksama olmadığını duyurdu.
8 Temmuz 2024

ABD’de Ulusal Basketbol Birliği (NBA), ligin yayın hakları için 76 milyar dolara 11 yıllık bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma, NBA tarihinde uzunluğu ve tutarı bakımından bir rekor niteliğinde. 2025-2026 sezonundan itibaren geçerli olacak anlaşmanın tarafları NBA, Disney, Amazon ve NBC. Anlaşmanın, NBA oyuncu maaşlarını artırması ve izleyicilerin maçlara erişim kanallarını değiştirmesi bekleniyor.
12 Temmuz 2024

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'da çalışanlar tarafından başlatılan üç günlük grev, şirketin talepleri karşılamaması üzerine süresiz olarak uzatıldı. Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU), prim sistemi ve yıllık izin sürelerinde değişiklik talep ediyor. Şirket, grevin üretimi aksatmadığını belirtirken, sendika aksini iddia ediyor. Sendika başkanı Son Woo-mok, greve katılımın düşük olduğu eleştirilerini reddetti.
10 Temmuz 2024
İşaretlediklerim