İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro ve metrobüslere yönelik sabotajları ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanmasını eleştirdi ile benzer, 5 olumlu, 55 olumsuz, ve 21 önemli olmak üzere, toplam 100 olay izlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Twitter'da Küçükçekmece Cennet Mahallesi'ndeki bir metro istasyonunda yürüyen merdivenin durdurulduğunu gösteren bir video paylaştı. Ongun, yürüyen merdivenleri durduran, bozan ve sabote eden kişiler hakkında rutin olarak suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. İBB daha önce de metroda yürüyen merdivenlerin durdurulduğuna dair görüntüler paylaşmıştı.
17 Ekim 2023

Babala TV'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İBB'den atıldığını iddia ederek soru soran bir katılımcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun tarafından yalanlandı. Ongun, kişinin İBB çalışanı olmadığını, özel bir şirket elemanı olduğunu ve şirketin ihaleyi kaybetmesi nedeniyle işinin sona erdiğini belirtti. Ayrıca, kişinin akrabalarının İBB'de çalıştığını ve liyakatin önemli olduğunu vurguladı.
24 Mayıs 2023

Erzurum'da, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'taki mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Saldırı sonrası emniyet güçleri 19 kişiyi tespit etti ve 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 14'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı İmamoğlu'nun 'provokasyonu' olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'millet buluşması' kapsamında cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Trabzon'da bir etkinlik düzenledi. İmamoğlu, buluşmada hemşehrilerinden Kılıçdaroğlu için oy istedi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun bir fotoğrafını 'İşte benim evladım' notuyla Twitter hesabından paylaştı.
4 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar Salacak sahilindeki kaçak yapıların yıkımı için işlem başlatmışken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan plan değişikliği ile bu yapılar koruma altına alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bakanlığın ve belediyenin bu tutumunu eleştirerek, 14 Mayıs seçimlerinde bu durumun değişeceğini ima etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, bakanlıkça yapılan düzenlemeye karşı yargı sürecinin başlatılacağını duyurdu.
17 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlediği miting sırasında bozkurt işareti yapan kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, polisin olaya müdahale etmediğini ve bunun bir talimat sonucu olduğunu iddia etti. Ayrıca, Erzurum Valisi ve diğer yetkilileri görevlerini yerine getirmemekle suçlayarak, Erzurum'a yakışmayan bir yönetim olduğunu belirtti ve yaralılarla ilgili bilgi almadan şehri terk etmeyeceğini söyledi.
7 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da düzenlemeyi planladığı miting, saldırganların taşlı saldırısı sonucu başlamadan sona erdi. Miting alanına AKP'li belediyenin otobüs yığmasıyla başlayan gerginlik, slogan atan bir grubun saldırısına dönüştü. İmamoğlu, polisin müdahale etmemesi üzerine vali ve emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Saldırıda birçok kişi yaralandı ve İmamoğlu'nun otobüsü meydandan ayrılırken polis TOMA'larla müdahale etti.
7 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, kamu görevlisine hakaretten dolayı verilen hapis ve siyaset yasağı cezasının ardından, Türkiye'nin deneyimli siyasetçileri tarafından destek ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaretçiler arasında eski bakanlar, milletvekilleri ve parti liderleri yer aldı. İmamoğlu ziyareti, Türkiye'nin demokrasisine verilen bir destek olarak nitelendirdi. Katılımcı siyasetçiler, İmamoğlu'nun durumunu Türkiye'nin genel siyasi durumuyla ilişkilendirerek, mevcut iktidarın muhalefeti zayıflatma çabalarına karşı durmanın önemini vurguladılar.
16 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Konya'daki mitinginde bir provokasyon girişimi oldu. Polis, provokatör olduğu düşünülen bir kişiyi olay yerinden uzaklaştırdı. Mitingin sonunda ise İmamoğlu'na destek gösterisi olarak seçim otobüsüne güller atıldı. Önceki gün Erzurum'da yapılan mitinginde ise ülkücü bir grubun taşlı saldırısına uğrayan İmamoğlu, en az 17 kişinin yaralandığı olaydan sonra Konya'da da benzer bir durumla karşılaştı.
8 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atanacağı duyuruldu. İmamoğlu, gelecek hafta Hatay'daki koordinasyon merkezinde Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayacağını ve Türkiye'nin deprem meselesine ilişkin çalışmalarını paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi ile belediye başkanlığını aynı anda yürütmesine ilişkin hukuki tartışmalara değinerek, altılı masanın en çalışkan neferi olacağını ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla yeniyor.
9 Mart 2023

Erzurum'da düzenlenen miting sırasında Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı gerçekleşti ve bu saldırıda birçok kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'nu 'provokatör' olarak nitelendirdi. AKP'li bazı siyasetçiler saldırıyı övücü ifadeler kullanarak İmamoğlu'nu suçladı ve saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. AKP Erzurum Belediye Başkanı ve milletvekilleri de benzer suçlamalarda bulundu.
7 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de katıldığı bir programda, İstanbul'daki mülteci nüfusunun artışına ve bunun siyasi sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, eğer denetlenmezse 2050 yılında İstanbul'un beşte birinin mültecilerin oylarıyla yönetilebileceğini belirtti. Ayrıca, seçim süreçlerinde yaşanan bazı sorunlara ve Sinan Oğan'ın seçim kararlarına değindi. Muharrem İnce'nin seçim matematiğindeki etkisine ve Kılıçdaroğlu için destek iddialarına da yorum yaptı.
22 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanlığı dönemindeki bir ihaleyle ilgili 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yargılanıyor ve bu dava kapsamında hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor. Mart 2024'teki yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul adayının İmamoğlu olması beklenirken, Büyükçekmece 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması, dosyanın Sayıştay denetçileri tarafından incelenmesi için ve seçim sonrasına, 24 Nisan 2024 tarihine ertelendi.
30 Kasım 2023

Erzurum'da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Erzurum Valisi Okay Memiş'in başlangıçta sadece su şişesi atıldığını savunmasına rağmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı AKP'li politikacılar İmamoğlu'nu suçladı. Emniyet güçleri saldırıya karıştığı tespit edilen 19 kişiden 15'ini gözaltına aldı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Salacak sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen ve mahkeme kararıyla yıkımına karar verilen bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye ekiplerini gönderdi. Yıkım sırasında İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten'in de aralarında bulunduğu üç personel, mekan sahipleri tarafından önce sözlü sonra fiziki saldırıya maruz kaldı. Yaralanan Gülten hastaneye kaldırıldı ve İBB hukuki girişim başlattı. Yıkımın devamı için ilçe kaymakamlığıyla görüşmeler sürüyor.
30 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret ettiğini duyurdu. İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, bakanlarla İstanbul'u ilgilendiren konularda bilgi paylaşımı yaptıklarını belirtti.
17 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'de yeni bir spor tesisi açılışında konuştu. İmamoğlu, açılışta Sultanbeyli Belediye Başkanı AKP'li Hüseyin Keskin'e, ortak kararların oluşmasında gösterdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti. İmamoğlu'nun bu teşekkürü, yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine işaret ediyor.
1 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa İnegöl'de düzenlediği mitingde, öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş için adalet sözü verdi. İmamoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını ileterek, Ateş'i öldüren 'kirli odakların' adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Mitingde ayrıca, ülkenin sorunlarına değinilerek, Millet İttifakı'nın çözüm odaklı yaklaşımı ve gelecek vizyonu anlatıldı. İmamoğlu, iktidara gelmeleri halinde adalet, eşitlik ve hizmette ayrım yapmayacaklarını vurguladı.
27 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin siyasetinin artık bir ittifak siyaseti olduğunu belirtti. İmamoğlu, ittifakların seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebileceğini, bazen ittifakların etkili olacağını, bazen ittifakları bozmak veya ittifaklara yanlış yaptırmanın etkili olabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesi üzerine, Akşener'le yüz yüze konuşmak istediğini belirtti.
11 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir iftar buluşmasında çekilen ve seccade üzerine ayakkabıyla basarken görülen Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun bu durum için üzgün olduğunu belirtmesine rağmen, Erdoğan'ın eleştirileri devam etti. Erdoğan ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da İstanbul'a hizmet getiremediği gerekçesiyle eleştirdi ve 2024 seçimlerinde İstanbul'un ders vereceğini söyledi.
8 Nisan 2023
İşaretlediklerim