Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Güllüce Mahallesi'nde bir araç sele kapılıp dere yatağına devrildi ve bir kişi kayboldu. Jandarma, sağlık ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilerek mahsur kalan vatandaşları kurtardı ve kayıp kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas'ın Gürün ilçesinde de sağanak yağış sonrası yolların kapandığını ve sel felaketinin yaşandığını duyurdu.
25 Ağustos 2024

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, dolu yağışına dönüştü. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli dolu yağışı yaşanırken, Çeşme'de dolu etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan hava olaylarını iklim kriziyle ilişkilendirerek sosyal medyada fotoğraflar paylaştı ve itfaiyenin olumsuzluklara anında müdahale ettiğini belirtti.
6 Nisan 2023

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat'taki büyük depremlerin ardından 8 bin 550 artçı sarsıntının kaydedildiğini belirtti. Bu sarsıntıların çoğunun hissedilir büyüklükte olduğunu ve önümüzdeki günlerde 5'in üzerinde büyüklüklerde artçı sarsıntılar yaşanabileceğini ifade etti. Vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu ve ağır hasarlı binalardan eşya alımının yasaklandığını hatırlattı. Ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinin 'genel hayata etkili afet bölgesi' olarak değerlendirildiğini açıkladı.
23 Şubat 2023

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Devlet Su İşleri'nin içme suyu hattı kazı çalışmasında göçük meydana geldi. Göçük sonucu toprak altında kalan dört işçiden üçü hayatını kaybetti, bir işçi ise kurtarıldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, boru patlaması sonucu göçüğün meydana geldiğini belirtti.
14 Temmuz 2024

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı etkileyen sel felaketinde can kaybı 17'ye yükseldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, felaketi küresel ısınmaya bağladı ve kuraklık riskinin ortadan kalkması nedeniyle bir memnuniyet ifade etti. Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, Atatürk Barajı'nda su seviyesinin 300 bin metreküp arttığını belirtti ve yağışların düzensizliğine rağmen toprağın suya kavuşmasının önemli olduğunu vurguladı.
17 Mart 2023

İliç'te meydana gelen maden felaketinin ardından, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ve diğer bürokratlar ile şirketin üst yönetiminin sorumluluğu olduğuna dair belgeler ortaya çıktı. Madenin neredeyse hiç denetlenmediği, daha önce yaşanan liç yığını kayması ve zehirli atık sızıntısı üzerine yapılan denetimin ise Anagold için taşeron işler yapan özel bir şirkete yaptırıldığı belirlendi. Bu durum, dönemin bakanı Murat Kurum'un sorumluluğunu daha da artırıyor.
6 Mart 2024

Ankara'da Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihalelerle Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki araziler madencilik faaliyetleri için açılmaktadır. Özellikle Erdoğan'ın sınırlarını üç yıl önce değiştirdiği Araklı Pazarcık Yaylası ve Araklı Yeşilyurt Yılantaş Yaylası'ndaki altın ruhsatları satılmıştır. Bu durum, potansiyel ekolojik yıkıma ve altın madenciliğinin doğal alanlar üzerindeki etkilerine dikkat çekmektedir. Bahadır Özgür, altın lobisinin bu tür faaliyetlerle nasıl bir ekolojik yıkıma yol açabileceğini ve halkı nasıl etkileyebileceğini ele alıyor.
2 Mart 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Sazlıdere Barajı kenarına kimliği belirsiz kişilerce dökülen alüminyum demir cüruf malzemenin baraj suyuna karışmadığını bildirdi. İSKİ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda inceleme ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Atık malzeme, İSTAÇ ekipleri tarafından bertaraf edilecek. İSKİ, suyun arıtıldıktan sonra şebekeye verildiğini ve güvenle kullanılabileceğini belirtti.
5 Nisan 2023

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda çok sayıda bina yıkıldı ve can kaybı ile yaralı sayısı artmaya devam ediyor. Hükümetin resmi açıklamalarına göre durum kontrol altında, ancak deprem bölgesinden yardım çağrıları devam ediyor ve bazı bölgelere henüz kurtarma ekipleri ulaşamamış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da yaptığı incelemeler sonrası durumun kontrol altında olduğunu ve asıl sorunun sosyal medyada yayılan yanlış haberler olduğunu ifade etti.
7 Şubat 2023

Erzincan'da İnönü Mahallesi'nde bir apartmanın çatı katında dolapların arkasına sıkışan bir tilki, bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen Erzincan Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarılan tilki, hayvan barınağında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra doğaya bırakılacak.
6 Kasım 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetini artırarak bazı cadde, sokak ve alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Trafikte aksamalar yaşanırken, vatandaşlar yağıştan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Belediye ekipleri su tahliyesi için çalışma başlattı. Kırıkkale-Ankara Yolu'nda sağanak nedeniyle kapanan yol, ekiplerin müdahalesiyle yeniden açıldı. AFAD, sel ve dolu tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.
3 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli çifte depremlerin ardından artçı sarsıntıların devam ettiği Şanlıurfa'da, Haliliye ilçesinde altı katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. CHP Şanlıurfa İl Sekreteri Avukat Ronayi Paydaş, binanın daha önce boşaltıldığını ve CHP İl Örgütü üyelerinin binada olmadığını açıkladı. Enkazda yaralıların çıkarılması ve arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
5 Mart 2023

Sivas'ın Zara ilçesinde öğle saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, Ahmet Başyurt Mahallesi Kanlıçayır mevkisinde hortuma dönüştü. Hortum, bölgedeki bazı evlerin, ahırların ve samanlıkların çatılarına hasar verdi. Vatandaşlar hortumun çatılardaki parçaları savurduğu anları cep telefonlarıyla kaydetti. Aynı zamanda Sivas merkezde de etkili olan sağanak yağış nedeniyle sürücüler su birikintileriyle mücadele etti ve hasarlı kazalar yaşandı.
21 Mayıs 2023

Yunanistan'ın Teselya Bölgesi'nde 5 Eylül'den bu yana devam eden şiddetli yağış ve sel nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, Pinio nehrinin taşması sonucu birçok köyün sular altında kaldığını ve dört kişinin hala kayıp olduğunu belirtti. Doğal Afetlerle Mücadele ve Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Efthimios Lekkas, selin ülkedeki tarımsal üretime vereceği hasarın 1 milyar avroyu aşabileceğini ifade etti.
8 Eylül 2023

Giresun'da şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu ve yol bir süre ulaşıma kapandı. Sazbeyi mevkisinde bazı iş yerlerini su bastı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, çevre belediyelerin itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangının yerleşim bölgeleri için tehdit oluşturmadığı bildirildi.
23 Ağustos 2023

Kuraklık nedeniyle Edirne'deki Tunca Nehri'nde su seviyesi dip seviyeyi gördü ve bazı yerlerde su akışı tamamen durdu. Nehrin Bayezid Köprüsü ve Tunca Köprüsü altındaki bölümlerde su akışı durmuş, yüzey yosun ve su mercimekleriyle kaplanmış durumda. Tarımsal sulamada da kullanılan nehrin debisi Devlet Su İşleri’nin Suakacağı İstasyonu’nda saniyede 2 metreküp olarak ölçüldü. Su seviyesinin düşmesiyle birlikte nehir yatağı ortaya çıktı ve nehirdeki çöpler su yüzüne çıktı.
22 Ağustos 2024

Anagold maden şirketi, İliç bölgesinde köylüleri taşeron ve işçi olarak kullanarak ciddi bir ekonomik rant elde ediyor. Şirket, aynı zamanda Erzincanspor'a sponsor olmakta ve kamu kurumlarına bağışlarda bulunmaktadır. Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk, yerel basının şirket hakkında olumsuz haber yapmaktan çekindiğini belirtiyor. Bu durum, Anagold'a karşı bölgede ciddi bir muhalefetin oluşmasını engelliyor.
22 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarının bitmek üzere olduğunu ve vatandaşların e-Devlet üzerinden hasar durum raporlarına ulaşabileceğini belirtti. Enkaz altından 114 bin 834 kişinin kurtarıldığını ve 1 milyon 684 bin vatandaşın barınma ihtiyacının giderildiğini ifade etti. Yeni yerleşim yerlerini zemin sıvılaşmasını önlemek amacıyla ovalardan dağlara doğru kaydırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, depremden etkilenen 11 ildeki TOKİ taksit ödemelerinin üç ay süreyle ertelendiğini ve çeşitli ekonomik destek paketlerinin devreye alındığını açıkladı.
20 Şubat 2023
İşaretlediklerim