İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından işletilen bazı vapur seferleri iptal edildi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Maltepe-Adalar, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu ve Üsküdar-Aşiyan hatlarında seferler yapılamıyor. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
12 Mart 2023

İran'ın başkenti Tahran'dan Almanya'ya gelen bir uçağa yönelik saldırı tehdidi nedeniyle Hamburg Havalimanı'nda alarma geçildi. Alman polisi, uçağa ilişkin saldırı tehdidi içeren bir e-posta aldığını bildirdi. Uçağın Hamburg'a indiği ve özel bir alana çekildiği, uçaktan indirilen 198 yolcu ve 16 mürettebatın ayrı bir alanda güvenlik kontrolünden geçirildiği belirtildi. Havalimanına iniş ve kalkışların iki saat kapatıldığı, yapılan güvenlik aramalarında bir olumsuzluk olmadığı anlaşıldıktan sonra havalimanının tekrar uçuşlara açıldığı kaydedildi.
9 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 12 şirketin hisselerine daha önce uygulanan tedbirler bugün kaldırıldı. Tedbir kaldırılan şirketler arasında sağlık, gıda, turizm, otomotiv yedek parça, yatırım menkul değerler, gayrimenkul ve kağıt üretimi gibi çeşitli sektörlerden firmalar bulunuyor. Ancak Sasa Polyester ve Hektaş şirketlerinin hisselerine uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbirleri bir ay daha devam edecek.
23 Ocak 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelindeki havalimanlarında 8 milyon yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. 14-23 Haziran tarihleri arasında İstanbul Havalimanı'nda 2 milyon 434 bin 107 yolcuya hizmet verildi ve 23 Haziran'da 2024'ün en yüksek yolcu sayısına ulaşıldı. Diğer büyük havalimanları arasında Antalya, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Muğla Milas-Bodrum ve Muğla Dalaman Havalimanları da yer aldı.
25 Haziran 2024

Hindistan-Almanya seferini gerçekleştiren Vistara Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçaktaki 247 yolcu ve mürettebat tahliye edilirken, havaalanı uçuşa kapatıldı. AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri havalimanına sevk edildi ve uçakta detaylı arama başlatıldı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum hava sahasının uçuşa kapatıldığını duyurdu.
6 Eylül 2024

Metro İstanbul, T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda meydana gelen teknik arıza nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini ve iptal edilen duraklar arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle ulaşım sağlandığını duyurdu. Ayrıca, Galatasaray-Adana Demirspor maçı sebebiyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında ek seferlerin yapılacağı bildirildi. Bu ek seferler, maç günü 18.00-19.45 saatleri arasında 7.5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arasında aktarmasız olarak gerçekleştirilecek.
8 Aralık 2023

İstanbul Valiliği, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yapılması planlanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nü yasakladığını duyurdu. Valilik, çeşitli illegal grupların sosyal medya üzerinden izinsiz protesto çağrıları yaptığını belirterek, bu organizasyonun engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir kararı aldı. Bu kapsamda, Taksim Meydanı ve çevresindeki dokuz yol araç trafiğine kapatıldı ve yaya trafiği kontrollü şekilde sağlanacak. Alternatif güzergahlar belirlenerek, kapanan yolların trafiğe kapatılması kararlaştırıldı.
30 Haziran 2024

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirler sonucunda, Borsa İstanbul'da şirketlerin hisse geri alım programlarına yönelmesiyle geri alım hacmi 25 milyar lirayı aştı. Bu programlar, üç aydan üç yıla kadar değişen sürelerde uygulanıyor. En büyük hisse geri alım programını 9 milyar lira ile Türk Hava Yolları başlattı. Ayrıca, İş Bankası, Ereğli Demir Çelik, Halkbank ve Aksa Akrilik gibi büyük şirketler de milyarlarca liralık hisse geri alım programları duyurdu.
22 Şubat 2023

İsveç ve Danimarka'da Kuran yakılmasına verilen izinler Türkiye'de tepkilere neden oldu. Bu olayların ardından Almanya, Hollanda ve Britanya'nın İstanbul başkonsoloslukları güvenlik endişeleri sebebiyle geçici olarak hizmetlerini durdurdu. Almanya ve Hollanda konsolosluklarından yapılan açıklamalarda, Batı karşıtı duyguların ve protestoların olabileceği, saldırı tehdidinin arttığı belirtildi. Britanya Dışişleri Bakanlığı da benzer bir terör saldırısı tehdidi olduğunu ve başkonsolosluğun tedbir amaçlı kapalı olduğunu duyurdu.
1 Şubat 2023

Nijer'de yaşanan askeri darbenin ardından hava sahasının kapanması nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşları, Türk Hava Yolları'nın (THY) özel seferleriyle İstanbul'a getirildi. İstisnai uçuş izniyle Niamey'deki Uluslararası Diori Hamani Havalimanı'ndan havalanan uçak, İstanbul Havalimanı'na ulaştı.
9 Ağustos 2023

Gribal enfeksiyon kaptığı bildirilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılması planlanan programlar iptal edildi. Bu programlar arasında 5 Ekim'de İspanya'da düzenlenecek Avrupa Siyasi Topluluğu'nun 3'üncü Zirvesi ve Türkiye'deki etkinlikler bulunuyordu. Erdoğan'ın İspanya seyahatini ertelemek istememesine karşın, doktorların tavsiyesi ile program ertelendi.
4 Ekim 2023

Marmara Denizi'nde yaşanan fırtına sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu ve Armutlu-Bursa (Mudanya) seferleri de iptal olanlar arasında yer alıyor.
10 Mayıs 2024

Trabzon-Bursa seferini yapan AJet uçağı, iniş takımlarının açılmaması nedeniyle Bursa Yenişehir Havalimanı'na inemedi. Pilotlar, İstanbul Havalimanı'na yönelerek iniş izni istedi ve ikinci denemede sorunsuzca iniş yaptı. Uçağın indiği bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi, yolcular tahliye edildi ve uçak bakım için hangara çekildi.
2 Ağustos 2024

Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattında seferler geçici olarak durdurulmuştur. Bu durum, teleferik hattını kullanacak olan yolcuları etkilemektedir.
29 Kasım 2023

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İsrail'e verilen jet yakıtının sadece yolcu uçakları için kullanıldığını savunarak, savaş uçaklarıyla ilgili iddiaları reddetti. Gazze'deki saldırılar nedeniyle Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurması yönünde baskılar artarken, Ticaret Bakanlığı İsrail'e ihraç edilen 54 ürüne kısıtlama getirdi. Bu kısıtlamalar arasında jet yakıtının da bulunması, yakıtın savaş uçakları için kullanıldığına dair tartışmaları alevlendirdi. Ancak İletişim Başkanlığı, yapılan satışın sivil havacılık için olduğunu ve savaş uçaklarıyla bir ilgisinin olmadığını belirtti.
9 Nisan 2024

ABD ve bazı Avrupa ülkeleri, Kuran yakma olayları sonrasında vatandaşlarını Türkiye'deki olası terörist saldırılara karşı uyardı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise Avrupa'daki İslam karşıtı eylemler ve ABD'deki protestolar nedeniyle Türk vatandaşlarına seyahat uyarılarında bulundu. Avrupa'daki Türk vatandaşlarına konsolosluk çağrı merkezine başvurmaları tavsiye edilirken, ABD'deki vatandaşlara gösterilerden uzak durmaları ve yerel güvenlik güçlerine başvurmaları önerildi.
29 Ocak 2023

Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'nde beklenen fırtına sebebiyle, GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılacak olan tüm feribot seferleri iptal edilmiştir. Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada güzergahlarında seferler yapılamayacakken, diğer hatlardaki seferler planlandığı saatlere göre gerçekleştirilecektir.
24 Kasım 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre bazı metro hatlarının sefer saatleri gece 02.00'ye kadar uzatıldı. Uzatılan hatlar arasında M1A, M1B, M2, M3, M4, M5, M6, M7 ve M9 hatları bulunmaktadır. Bu değişiklik, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmeleri için yapılmıştır.
6 Şubat 2023

Borsa İstanbul, açılış seansının işleyişiyle ilgili yeni kararları bugün devreye sokuyor. Bu kapsamda, pay piyasasında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi. Ayrıca, sermaye piyasası araçlarında da benzer düzenlemeler yapıldı. Yıldız Pazar, Ana Pazar ve diğer sermaye piyasası araçlarında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine karar verildi. VİOP tarafında da tüm sözleşmelerde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı.
25 Eylül 2023

Irak hükümeti, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Türk vatandaşlarının Irak’a vizesiz seyahat edebileceğini açıkladı. Bu karar, Türkiye'nin 1 Eylül'den itibaren 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı vatandaşlara vize serbestisi uygulamasının ardından geldi. Türk vatandaşları, Irak'taki havalimanları ve sınır kapılarında giriş mührü alarak 30 gün boyunca Irak'ta ikamet edebilecek. Bu gelişme, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin ve iş birliğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
10 Eylül 2024
İşaretlediklerim