Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Al Nassr forması giyen Anderson Talisca ile transfer görüşmesi yaptığını iddia etmesinin ardından Talisca'dan yanıt geldi. Talisca, herhangi bir transfer görüşmesi yapmadığını ve Al-Nassr'dan ayrılmayı düşünmediğini belirtti. Ayrıca, kulübüyle üç yıllık sözleşme imzaladığını ve burada mutlu olduğunu ifade etti.
9 Ağustos 2023

Al Nassr teknik direktörü Rudi Garcia, Cristiano Ronaldo'nun Al Ettifaq'a karşı oynanan ve 1-0 kazanılan maçta gol atmamış olmasına rağmen takımın galibiyetinde etkili olduğunu ifade etti. Ronaldo, Suudi Arabistan ligi maçında takım kaptanı olarak sahaya çıktı ve teknik direktör Garcia, Ronaldo'nun rakip savunmayı bozma konusunda etkili olduğunu ve onun varlığının rakipler için mağlubiyeti zorlaştırdığını söyledi. Al Nassr bu galibiyetle ligde birinci sırada yer alıyor.
23 Ocak 2023

TFF 2'nci Lig'de Şanlıurfaspor'un şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından düzenlenen kutlamalarda, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, takımın başkanı Emin Yetim'den şampiyonluk kupasını alarak tartışma yarattı. Vali Ayhan'ın bu hareketi tepki toplarken, Yetim Twitter üzerinden yaşananları kamuoyu ile paylaştı ve valinin tutumunu saygısızlık olarak nitelendirdi. Şanlıurfaspor, Bucaspor 1928'i 3-0 yenerek TFF 1'inci Lig'e yükselmişti.
16 Haziran 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Braga'ya karşı oynanan maç sonrası Arda Güler'in oynamamasının sebebini açıkladı. Ancelotti, Arda'nın iki önemli sakatlıktan çıktığını ve henüz yüzde 100 hazır olmadığını, tam hazır olduğunda oynayacağını ifade etti. İspanyol basını ise, Real Madrid'in maçta 3-0 önde olmasına ve beş oyuncu değişikliği hakkı bulunmasına rağmen Arda'ya şans verilmemesini eleştirdi.
9 Kasım 2023

Süper Lig takımlarından Hatayspor'un Ganalı oyuncusu Christian Atsu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkılan bir binanın enkazı altında kalarak hayatını kaybetti. Oyuncunun menajeri Nana Sechere, Atsu'nun vefat haberini duyurdu. Hatayspor Kulübü de Atsu'nun cenazesinin Gana'ya gönderildiğini ve futbolcunun unutulmayacağını belirten bir açıklama yaptı.
18 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın programında transferlere dair konuştu. Koç, en zor transferlerinin Sebastian Szymanski olduğunu belirtti ve bu transferin fiyatının sürekli arttığını, Ruslarla çetin pazarlıklar yapıldığını ve sürecin uzun sürdüğünü ifade etti. Ayrıca Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic, Cengiz Ünder, Emre Mor, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
5 Ekim 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Norveç temsilcisi Molde'yi 2-1 yendi ve grup aşamasına yükseldi. Maçta Galatasaray'ın gollerini Mauro Icardi ve Angelino attı. Bu sonuçla Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17. kez grup aşamasında mücadele etme hakkı kazandı ve en az 25 milyon avro gelir elde etti.
30 Ağustos 2023

Eryaman Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Ankaragücü, Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıktan sonra maçı penaltı atışlarına taşıdı. Penaltı atışları sonucunda Ankaragücü, Beşiktaş'ı 4-3 mağlup ederek 22 yıl sonra kupada çeyrek finale yükseldi. Beşiktaş ise turnuvaya son 16 turunda veda etti.
18 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Hatayspor futbolcusu Christian Atsu, 26 saat enkaz altında kaldıktan sonra yaralı olarak kurtarıldı. Hatayspor sportif direktörü Taner Savut ise hala enkaz altında ve arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Hatayspor'dan daha önce bazı futbolcular ve teknik heyet üyeleri enkazdan sağ olarak çıkarılmıştı. Atsu, son oynanan Kasımpaşa maçında takımına galibiyeti getiren golü atmıştı.
7 Şubat 2023

Beşiktaş, Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza ile sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshettiğini açıkladı. Josef de Souza, Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan ile anlaşmaya varmıştır. Beşiktaş Kulübü, Josef de Souza'ya 2020-2021 sezonunda kazanılan Süper Lig, Türkiye Kupası ve 2021 Süper Kupa şampiyonluklarındaki katkıları için teşekkür etti ve gelecek kariyerinde başarılar diledi.
17 Şubat 2023

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Beşiktaş'a 4-2 mağlup oldu. Fenerbahçe, maçın ilk yarısını Valencia'nın penaltı golüyle 1-0 önde kapattı ancak ikinci yarıda 10 kişi kalan Beşiktaş'ın gollerine engel olamadı. Beşiktaş'ın gollerine tepki gösteren Fenerbahçe taraftarları, yönetimi istifaya davet etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın dokuz puan gerisine düştü.
2 Nisan 2023

Beşiktaşlı futbolcu Josef de Souza, Hatay Antakya'da yıkılan bir apartmanın enkazından 128 saat sonra kurtarılan ve tedavisi Adana'da devam eden 13 yaşındaki Arda Can Övün'ü hastanede ziyaret etti. Souza, Arda'ya imzalı formasını hediye ederek onu Türk halkının kahramanı olarak nitelendirdi. Ayrıca, Adana Beşiktaşlı İşadamları Derneği Başkanı Sitemkar Bolsoy, Arda'nın Beşiktaş Koleji'nde eğitim göreceğini ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin bizzat takibini yapacağını belirtti.
13 Şubat 2023

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 3 Aralık'taki olağanüstü genel kurulda aday olup olmayacağına kararını önümüzdeki hafta vereceğini belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kendisine parmak sallamadığını, tribünleri gösterdiğini ifade etti. Çebi, teknik direktör Şenol Güneş'in ayrılığı ve transferler konusunda da açıklamalarda bulundu.
3 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, son dönemdeki hakem hataları üzerine Gaziantepspor-Beşiktaş ve Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını inceledi ve hakem hataları tespit etti. TFF, şeffaflık ilkesi gereği bu kayıtları kamuoyu ile paylaştı. Sivasspor'un Galatasaray'a karşı attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilmiş, bu karar ve diğer tartışmalı pozisyonlar nedeniyle ilgili hakemlerin üstü çizilmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuştu.
3 Ocak 2023

Amedspor futbolcuları, Bursaspor taraftarları tarafından ırkçı saldırıya uğradı. Maç sırasında sahaya pet şişe, kurşun, bıçak ve patlayıcı madde atıldı ve Amedspor kalecisi Cantuğ Temel iki kez sert cisimle yaralandı. Maçın devam etmesi ve saldırıların sürmesi üzerine, sosyal medyada ve siyasetçiler arasında Türkiye Futbol Federasyonu'na maçın iptali için çağrılar yapıldı. Bursaspor'un 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası da saldırılar devam etti.
5 Mart 2023

Süper Lig'in 15'inci haftasında gerçekleşen derbi maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki puanını artırarak sıralamadaki yerini güçlendirdi. Maçın detayları ve takımların performansları futbolseverler tarafından merak ediliyor ve tartışılıyor.
9 Aralık 2023

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamalar, cinsiyetçi ifadeler içeriyordu. Kartal, maçın ardından erkek oyuncuların 'erkek gibi' oynadığını belirterek, dolaylı yoldan kadınlığı aşağıladı. Bu ifadeler, futbol medyası tarafından eleştirilmedi ve cinsiyetçilik futbol camiasında bir kez daha olağanlaştırıldı. Faruk Bildirici, bu durumu eleştiren bir yazı kaleme aldı.
26 Şubat 2024

Türkiye'deki deprem felaketinden 113 saat sonra kurtarılan Mesut isimli bir kişi, sedyede yatarken Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'e sevgilerini iletti ve teknik direktör Jorge Jesus'a daha fazla oynatılması yönünde mesaj gönderdi. Arama kurtarma uzmanının aracılığıyla iletilen bu mesajın ardından Arda Güler, Mesut'a bir video ile yanıt vererek onun mücadelesinin umut verici olduğunu ve onu sevdiklerini ifade etti.
10 Şubat 2023

Inter'in yıldız oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, Serie A'da sezonun en iyi orta saha oyuncusu seçildi. Bu sezon 31 maçta 13 gol ve 3 asistle oynayan Çalhanoğlu, takımının şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı. Ayrıca, A Milli Takım Kaptanı olan Çalhanoğlu, İtalya'daki başarısına rağmen Türkiye'de dışlanmış gibi hissettiğini belirtti.
24 Mayıs 2024
İşaretlediklerim