Spotify'ın 2019'da açtığı dava sonucunda, Avrupa Birliği Apple'a 'hakim konumunu kötüye kullanma' suçlamasıyla 2 milyar dolar ceza verdi. Avrupa Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager, Apple'ın 10 yıldır Apple Store aracılığıyla müzik hizmetlerinin dağıtımında pazardaki hakim konumunu kötüye kullandığını belirtti. Apple, cezaya itiraz ettiğini açıkladı.
4 Mart 2024

Avrupa Parlamentosu seçimlerine günler kala, bir parlamento çalışanının evinde ve ofisinde arama yapıldı. Çalışanın, 6-9 Haziran'da yapılacak seçimler için Rusya lehine propaganda yürüttüğü iddia ediliyor. Federal savcılar ve AP müfettişleri, Brüksel'deki konut ve AP'deki ofisinde arama yaparken, Fransız adli makamları da Strazburg'daki Avrupa Birliği Meclisi'ndeki ofisini aradı. Savcılar, Avrupa'nın Sesi haber sitesi aracılığıyla AP üyelerine ulaşıldığını ve Rus propagandası yapmaları karşılığında para ödendiği iddialarını soruşturuyor.
29 Mayıs 2024

Uçak yolculuklarında bazı yolcu davranışları, hem diğer yolcuların hem de mürettebatın güvenliğini ve huzurunu tehdit edebilir. Rahatsız edici ve şiddet içeren davranışlar, skiplagging (aktarma yapmadan ucuza uçmak) ve evcil hayvanlarla ilgili kurallara uymamak, uçuş yasağına neden olabilecek başlıca davranışlar arasında yer alıyor. Bu tür davranışlar, yolcuların uçuş yasağı listesine girmesine ve havayolu şirketleri tarafından cezalandırılmasına yol açabilir.
22 Haziran 2024

Rekabet Kurulu, Türkiye'deki cips ve şekerleme pazarlarında faaliyet gösteren Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. üzerinde rekabeti engelleyici faaliyetlerde bulunduğu şüphesiyle soruşturma açtı. Şirketin, Türkiye genelinde rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve pazar hakimiyeti kurmaya çalıştığı iddiaları üzerine yapılan ön araştırmada çok sayıda delil toplandı. Soruşturma açılması, şirketin kesin olarak yasa dışı hareket ettiği anlamına gelmiyor, ancak ciddi bulgular nedeniyle soruşturma süreci başlatıldı.
13 Mayıs 2024
İşaretlediklerim