Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir evden ziynet eşyası ve tabanca çaldığı iddia edilen ve 53 suç kaydı bulunan Gamze U. tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameraları kayıtları sayesinde şüpheliyi İznik Gölü kıyısında piknik yaparken yakaladı. Şüphelinin üzerinde çalıntı tabanca ve ziynet eşyaları bulundu. Gamze U.'nun evinde yapılan aramada geçen yıl çalınan ruhsatlı tabanca da ele geçirildi ve sahiplerine teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
30 Ağustos 2024

Brezilya'nın Rio de Janeiro, Sao Paulo ve Bahia eyaletlerinde polis, uyuşturucu çetelerine karşı baskınlar düzenledi. Rio de Janeiro'da çıkan çatışmada 10 kişi öldü, aralarında bir çete liderinin de bulunduğu belirtildi. Sao Paulo'da beş gün süren Kalkan Operasyonu'nda 16 kişi, Bahia eyaletinde ise 19 şüpheli öldü. Operasyonlar sonucunda 58 kişi gözaltına alındı ve 385 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.
3 Ağustos 2023

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte dolar basıp Afrika ülkelerine çıkarmaya hazırlanan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Kağıthane'deki bir depoda yapılan baskında, İsveç, Britanya, Gana ve Türk vatandaşlarından oluşan altı kişi suçüstü yakalandı. Depoda, Afrika'ya gönderilmek üzere hazırlanmış 100'lük banknotlar halinde 1 milyar dolarlık sahte para bulundu. Ayrıca, şüphelilerin kiraladığı lüks villalarda yapılan aramalarda miktarı belirtilmeyen para ve ziynet eşyasına el konuldu.
9 Haziran 2023

Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen 'Mahzen-46' operasyonlarında, ülke genelinde faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda, örgüt liderleri Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un da aralarında bulunduğu 112 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', 'uyuşturucu madde ticareti', 'cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma', 'suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' ve 'göçmen kaçakçılığı' gibi suçlamalarla karşı karşıya. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.
15 Mayıs 2024

İstanbul'da gerçekleştirilen forex dolandırıcılığı operasyonunda, yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 62 şüpheli tutuklandı. Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, paravan şirketler aracılığıyla toplanan paraların kripto para borsalarına transfer edildiği ve bir kısmının nakit olarak çekildiği belirlendi. Operasyonda toplamda 125 şüpheliye ulaşıldı ve 99 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 64'ü adliyeye sevk edildi ve 42'si tutuklandı, önceki gün sevk edilen 28 şüpheliden 20'si de tutuklanarak toplam tutuklu sayısı 62'ye yükseldi.
14 Haziran 2024

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şarkıcı Kalben Sağdıç'ın Beyoğlu'ndaki evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 15 gram uyuşturucu, 2 bin avro, 730 dolar ve 1500 lira ele geçirildi. Sağdıç, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız olarak imal, ithal veya ihraç etme suçundan gözaltına alındı.
8 Mayıs 2024

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

MHP Bitlis Hizan İlçe Başkanı Eyüp Üste, Diyarbakır'da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda bir kilo uyuşturucu ile yakalandı ve tutuklandı. Bu olayın ardından MHP Genel Merkezi tarafından ilçe yönetiminin feshedildiği bildirildi.
4 Mayıs 2023

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

Kırşehir’de polis ekipleri, Kırşehir-Kırıkkale kara yolundaki uygulama noktasında şüpheli bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada sigara paketine gizlenmiş Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait olduğu değerlendirilen 34 tarihi obje ele geçirildi. Ayrıca, iki ruhsatsız tabanca, 152 fişek ve iki kesici alet bulundu. Gözaltına alınan şüpheli F.Y’nin emniyet müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.
18 Eylül 2024

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinde kaçak kazı yapan altı kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Erdemli'de iki ve Mezitli'de dört kişiyi kazı yaparken tespit etti. Olay yerinde jeneratör, kazma, kürek ve çekiç gibi kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler yasal işlemler için jandarmaya götürüldü.
1 Temmuz 2024

Türkiye'de ACM Havayolları'na ait jette 1,3 ton kokain yakalanmasıyla ilgili olayda Brezilya'da yürütülen soruşturmanın 3 bin 600 sayfalık evrakı Türkiye'deki mahkemeye ulaştı. Mahkeme, evrakların tercümesinin yapılmamış olması nedeniyle tüm delillerin toplanmadığını belirtti ve şirketin patronu Şeyhmus Özkan ve pilot Veli Demir'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 28 Şubat 2024'te yapılacak.
2 Kasım 2023

Son beş günde Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen 'Çember-21' operasyonlarında, arama kaydı bulunan 4 bin 491 şüpheli yakalandı. Jandarma, emniyet ve sahil güvenlik ekiplerinin koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, yıllardır aranan şahıslar adalete teslim edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yakalanan şüphelilerin çeşitli suçlardan arandığını belirtti.
19 Ağustos 2024

Jandarma ekipleri, İstanbul Kağıthane'deki bir imalathanede yasadışı yollarla Afrika ülkelerinden getirilmiş yabani hayvan derilerinin işlendiğini belirledi. Baskın düzenleyen ekipler, 1514 timsah derisi, 159 deve kuşu derisi, 42 yılan derisi ve bu malzemelerden imal edilmiş 245 kadın çantası ve 190 cüzdana el koydu. Gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.
24 Eylül 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde zabıta ekipleri, merdiven altı üretilen ve halk sağlığını tehdit etme riski taşıyan 7 bin 857 şişe sahte parfüme el koydu. Alanya Belediyesi zabıta ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda ele geçirilen sahte parfümler, silindirle ezilerek imha edildi. Denetimlerin devam edeceği belirtildi.
7 Ağustos 2024

Panama'da Pasifik ve Karayip kıyılarında yapılan üç ayrı operasyonda toplam 2,3 ton kokain ele geçirildi. Bu uyuşturucuların İspanya'nın Valencia limanına gönderilmesi planlanıyordu. Kokainin bir kısmının Ekvador'un Guayaquil kentinden konteynerlerle Panama'ya getirildiği belirlendi. Daha önce de Kolombiya, Panama ve ABD güvenlik güçlerinin iş birliğiyle Karayip Denizi'nde yapılan bir operasyonda 5,5 ton kokain yakalanmıştı.
15 Temmuz 2023

Hatay merkezli yedi ilde düzenlenen 'Mahzen-47' operasyonunda, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işleyen bir organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda örgüt liderleri İsmail Azar ve Hamza Mutlu dahil 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin medikal firmalar üzerinden usulsüz rapor çıkardıkları ve sahte reçeteler düzenleyerek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Yapılan incelemelerde, örgütün kamuyu yaklaşık 1 milyar lira zarara uğrattığı belirlendi.
16 Mayıs 2024

Brezilya'nın Fortaleza Havalimanı'nda Türk jetinde 1,3 ton kokainle yakalanan iki Türk vatandaşı hakkındaki dava devam ediyor. Küçükçekmece 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada, tutuklu sanıklar Şeyhmus Özkan ve pilot Veli Demir'in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşmada tanıklar dinlendi ve Brezilya'daki yargı süreci hakkında bilgi verildi. Mahkeme, Brezilya'daki soruşturmanın akıbetinin sorulmasına ve bir sonraki duruşmanın 7 Temmuz'da yapılmasına hükmetti.
12 Nisan 2023

İstanbul'da gerçekleştirilen sahte para operasyonunda, Irak'ta basılan ve Türkiye'de piyasaya sürülmesi planlanan 1,5 milyon dolar değerinde sahte paraya el konuldu. Operasyonda yabancı uyruklu şüpheliler gözaltına alındı ve şüphelilere ait evlerde 28 bin dolar sahte para ile suçlardan elde edildiği tahmin edilen 5 bin 500 dolar bulundu. Emniyetteki işlemlerin ardından iki şüpheli tutuklanırken, bir zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
28 Mayıs 2024
İşaretlediklerim