Karaman'ın merkezine bağlı Aybastı Köyü yakınlarında bir cipin kontrolden çıkarak takla atması sonucunda, içerisinde bulunan mermer ocağı çalışanlarından beş kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı, yaralı ise tedavi altına alındı.
3 Nisan 2023

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışan Hikmet Şen ve Salim Demir, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayı gören Hakkı Şen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Şen ve Demir, Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
26 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen şiddetli depremler sonrasında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, ekiplerin ses algılaması üzerine yoğunlaştığı bir bölgeden Yazgül Çaçan isimli kadın 72 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Yaralı olarak kurtarılan kadın, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
9 Şubat 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta meydana gelen bir maden faciasında, yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın saniyede 10 metre hızla kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kaldı. Olayın ardından işçilerin aileleri ve mesai arkadaşları, kayıp işçilere ulaşılması umuduyla bölgede bekleyişlerini sürdürüyor. Olay anını deprem zannederek dışarı çıkan bir işçi, yaşadıklarını ve arkadaşlarına ulaşamamanın acısını ifade etti. Facia ile ilgili gözaltı sayısının sekize çıktığı bilgisi de verildi.
15 Şubat 2024

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Aylar süren arama çalışmalarında dört işçinin cansız bedenine ulaşılırken, beş işçi hala kayıp. Olayla ilgili olarak sekiz zanlı tutuklanmış, iki zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bilirkişi raporuna göre, 32 kişi kusurlu bulunmuş ve raporda proje yönetim mekanizmasının doğru işlemediği, uyarı sisteminin yetersiz olduğu belirtilmiştir.
24 Mayıs 2024

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde meydana gelen sel felaketinde beş kişi hayatını kaybetti. AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birlikler, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanda kaybolanları aramayı sürdürüyor. Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.
6 Eylül 2023

Afyonkarahisar-Denizli karayolunun Devrent mevkisinde sağanak yağışın neden olduğu bir heyelan meydana geldi. Heyelan sonucunda iki araç toprak altında kaldı. Olay yerine gelen ekipler, araçlardan birinde bir kişinin cesedine ulaştı, diğer araçta ise bir yaralıyı kurtardı. Karayolunun heyelanın etkilediği şeridi trafiğe kapandı.
13 Haziran 2023

Nevşehir'de bir konut inşaatında iskelenin çökmesi sonucu iki işçi hayatını kaybetti, bir işçi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak 18 yaşındaki A.K. ve 47 yaşındaki A.İ. hayatını kaybetti.
22 Ağustos 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde, 13 Şubat'ta siyanürlü toprağın kayması sonucu meydana gelen büyük bir maden faciası sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, saha sorumlusu dahil olmak üzere sekiz kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı ve bu olay sonucunda dokuz işçi toprak altında kaldı. Gözaltına alınanlar arasında yabancı uyruklu bir kişi de bulunuyor. Olayın ardından çeşitli yetkililer ve şirketin tutumu eleştirilere konu oldu.
15 Şubat 2024

Aksaray'da 3 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde kaybolan üç aylık Asel Balcan için arama kurtarma çalışmaları beşinci gününde de sürüyor. AFAD, jandarma, polis, UMKE ve gönüllü ekipler, bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmalarına eğitimli köpekler de destek veriyor. Bölgedeki iki köprüde biriken ağaç kütleleri ve selin sürdüğü atıklar, iş makineleriyle kaldırıldı.
7 Eylül 2023

Mısır'dan Bulgaristan'a giden 'AK DISCOVERY' adlı Barbados bandıralı kuru yük gemisinin makine dairesinde Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında yangın çıktı. Yangın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Bu süreçte boğazdaki gemi trafiği geçici olarak durduruldu ve yangında bir mürettebat üyesi yaralandı. Şu anda gemide soğutma çalışmaları devam etmektedir.
25 Nisan 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da yıkılan bir binanın enkazından 37 yaşındaki Sabit Babacan isimli kişi, 87 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz kaldırma işlemleri sırasında bir gönüllü kepçe operatörünün dikkati sayesinde fark edilen Babacan, ANDA Arama Kurtarma Derneği ekiplerinin iki saatlik çalışması sonucu çıkarıldı ve hastaneye sevk edildi.
9 Şubat 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkisinde başlayan orman yangını devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle alevler yeniden yükselmeye başladı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle alevleri söndürmeye çalışıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgedeki dokuz köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.
23 Ağustos 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde 13 Şubat'ta meydana gelen ve dokuz işçinin toprak altında kalmasına neden olan toprak kayması olayına ilişkin soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda, maden ocağında sismik radar sisteminden sorumlu jeoteknik mühendis A.R.K. tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce de altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi I.R.G'nin de aralarında bulunduğu sekiz zanlı tutuklanmış, üç zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
20 Mart 2024

Balıkesir'in Bandırma ilçesi açıklarındaki Rus bandıralı 'Navis 2' adlı gemide çalışan iki işçi, açığa çıkan gazdan zehirlendikleri değerlendirildikten sonra hayatını kaybetti. Olay yerine Sahil Güvenlik, Acil Sağlık ve AFAD KBRN ekipleri sevk edildi. İşçilerin cesetleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
24 Ağustos 2024

Samsun'un Canik ilçesinde, mesajına cevap vermeyen erkek arkadaşına kızan genç bir kız, yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki bir yüksek gerilim hattı direğine çıktı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Genç kız, erkek arkadaşının getirilmesini talep etti ve erkek arkadaşı getirildikten sonra inmeye çalıştı ancak başaramadı. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından genç kız, itfaiye aracı merdiveniyle indirildi.
28 Eylül 2023

Erzincan İliç'te 13 Şubat'ta meydana gelen ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldığı toprak kaymasının ardından yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda, maden sahasındaki çatlaklarla ilgili yapılan uyarıların dikkate alınmadığı ve birçok kişinin ihmali olduğu belirlendi. Ön raporda, aralarında operasyon direktörü vekili, proses oksit müdürü gibi üst düzey yöneticilerin de bulunduğu beş kişi asli kusurlu, diğer birçok kişi ise tali kusurlu bulundu. Raporda, çatlakların oluşmasının nedeninin ihmal olduğu ve bu durumun işçilerin hayatlarını tehlikeye attığı vurgulandı.
17 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu İskenderun'da yıkılan üç binanın enkazından bir çocuk dahil dört kişi yaralı olarak kurtarıldı. Sahil Güvenlik ve AFAD koordinasyonunda çalışan GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekipleri, gece saatlerinde Mehmet ve Hakan Yılmaz Çağan kardeşler ile Kubilay Özer ve Nejla Baygül'ü enkaz altından çıkardı. Kurtarılan depremzedeler, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.
7 Şubat 2023

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde İstanbul'dan kalkan ve motor arızası yaşayan bir sivil eğitim uçağı, Bozkır ve Sarıkaraman köyleri arasındaki bir arsaya düştü. Uçakta bulunan iki pilot Hakan Zengin ve Hakan Göktürk kazayı hafif yaralı olarak atlattı. Pilot Göktürk, motorun güç kaybı yaşaması üzerine planlı bir iniş yapmaya çalıştıklarını ancak ön tekerin bir çukura girerek takla atmalarına neden olduğunu belirtti.
7 Haziran 2023
İşaretlediklerim