ABD'nin orta kesimindeki eyaletlerde meydana gelen şiddetli hava olayları ve hortumlar, özellikle Iowa'nın Greenfield kasabasında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Iowa eyalet polisi, ölü ve yaralı sayısının fazla olduğunu doğruladı ancak kesin rakam vermedi. Iowa Valisi Kim Reynolds, 15 ilçe için acil durum ilan etti ve Başkan Joe Biden'dan federal afet yardımı talep edeceğini belirtti. ABD Ulusal Meteoroloji yetkilileri, Texas'tan Michigan'a kadar en az 329 şiddetli fırtına kaydedildiğini ve bu hava şartlarının hafta sonuna kadar sürebileceğini bildirdi.
22 Mayıs 2024

Uluslararası bir araştırma, Amazon Yağmur Ormanları'nın neredeyse yarısının 2050'ye kadar kuraklık, ormansızlaşma ve yangınlar nedeniyle yok olabileceğini ortaya koydu. Bilim insanları, Amazonlar'ın %38'inin zaten bozulduğunu ve yağmur ormanlarının %10 ila %47'sinin tahrip olabileceğini belirtiyor. Araştırma sonuçları, ekosistemin büyük ölçüde yağışa bağlı olduğu ve 'Dünyanın akciğeri' olarak adlandırılan Amazon Ormanları'nın, nem seviyeleri düşmeye devam ederse kurak bir alana dönüşebileceğini gösteriyor.
14 Şubat 2024

Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın (UNEP) 2022 raporuna göre, dünya genelinde 780 milyondan fazla insan açlıkla mücadele ederken, her gün bir milyardan fazla öğün israf ediliyor. Gıda israfının büyük bir kısmı evlerde gerçekleşirken, gastronomi sektörü ve perakende satış yerleri de önemli oranda israfa katkıda bulunuyor. Dünya genelinde kişi başına yıllık ortalama 132 kilogram gıda israf edilirken, bu israfın toplam değeri 1 trilyon doları aşıyor.
27 Mart 2024
İşaretlediklerim