Samsun’un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde şiddetli yağışlar su baskınlarına yol açtı. Bağsaray Mahallesi’nden geçen Kocaman Irmağı taştı ve Evci ile Sakarlı ırmaklarının debileri yükseldi. Tarım arazileri su altında kalırken, sekiz büyükbaş hayvan suya kapıldı ancak sağ olarak bulundu. Yetkililer, vatandaşları dere kenarlarından uzak durmaları konusunda uyardı ve Sakarya ile Samsun’da denize girilmemesi için uyarılar yapıldı.
7 Temmuz 2024

İstanbul'da yaşanan kuraklık sonrası barajlardaki su seviyeleri Kasım ayında yüzde 16'ya kadar düşmüştü. Ancak son yağışlarla birlikte İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İSKİ) verilerine göre barajlardaki doluluk oranı yüzde 39,62'ye ulaştı. Ömerli, Elmalı ve Darlık barajlarındaki doluluk oranları sırasıyla yüzde 64,4, 88,38 ve 56,86 olarak ölçüldü. Diğer barajlarda ise doluluk oranları değişkenlik gösteriyor.
11 Aralık 2023

Düzce'de etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle birçok bölgede sel oluştu ve köy yolları kapandı. Özellikle Yığılca ilçesinde yoğun yağışlar görüldü. AFAD ve diğer ilgili ekipler, su baskınlarına ve taşkınlara karşı müdahale ediyor. Hasanlar Barajı'ndaki su seviyesinin yüzde 130'a ulaşması üzerine, baraj bölgesinde ve dere yataklarına yakın yerlerde yaşayan vatandaşların tahliyesi için çalışmalar yapılıyor.
9 Temmuz 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son 10 günde yüzde 2,41 azalarak yüzde 34,54 olarak ölçüldü. Bu yıl mayıs ortalamasında yüzde 48,58'le en yüksek seviyeye ulaşan doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 35'in altına düştü. İstanbul'da günlük su tüketimi, dün itibarıyla 3 milyon 229 bin metreküp olarak kaydedildi. Kente su sağlayan baraj ve göletler, 868 milyon 683 bin metreküp biriktirme hacmine sahipken su miktarı bugün itibariyle 300,02 milyon metreküp seviyesinde kaydedildi.
11 Ağustos 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki barajların doluluk oranı %18.88'e düştü. Bu durum, kentin su kaynaklarının azaldığını gösteriyor. Yetkililer, İstanbulluların su kullanımı konusunda tasarruflu olmalarını istedi.
30 Ekim 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya Valiliği, Malatya merkezde Pınarbaşı Kaptaş'tan içme suyu alan vatandaşlara şebeke suyunu içmemeleri yönünde uyarıda bulundu. Valilik, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, vatandaşların ikinci bir duyuruya kadar şebeke suyunu içmemeleri gerektiğini belirtti.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesiyle bazı caddeler sular altında kaldı. Çay Mahallesi Mete Aslan Bulvarı'nda yaklaşık 200 metrelik alanda su birikintileri oluştu ve su seviyesi araçların tekerlek hizasına ulaştı. Trafik yoğunluğu yaşanırken, trafik polisi araçları alternatif yollara yönlendirdi. Evlere su ulaşmadığı gözlemlendi.
7 Şubat 2023

Ordu'da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağışlar nedeniyle Bülbül Deresi'nin debisi yükseldi ve bazı noktalardan taştı. Altınordu ilçesindeki Süleymanfelek ve Zübeyde Hanım caddeleri su altında kaldı, esnaf iş yerlerindeki su ve çamuru temizlemeye çalıştı. Bölgedeki kara yolu güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı ve Altınordu Belediyesi ekipleri tıkanan rögar ve su kanallarını açma çalışmalarına başladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde dere taşkınının yarattığı tahribat gözlemlendi.
9 Temmuz 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, dolu yağışına dönüştü. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli dolu yağışı yaşanırken, Çeşme'de dolu etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan hava olaylarını iklim kriziyle ilişkilendirerek sosyal medyada fotoğraflar paylaştı ve itfaiyenin olumsuzluklara anında müdahale ettiğini belirtti.
6 Nisan 2023

İstanbul'da son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle, şehre su sağlayan barajların doluluk oranlarında artış gözlendi. İSKİ verilerine göre, 11 Kasım'da %16,18'e kadar düşen doluluk oranları, yağışlarla birlikte %20,54 seviyesine yükseldi. En yüksek doluluk oranı %40,14 ile Ömerli Barajı'nda kaydedilirken, en düşük oran %5,7 ile Sazlıdere Barajı'nda görüldü.
19 Kasım 2023

Giresun'da şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu ve yol bir süre ulaşıma kapandı. Sazbeyi mevkisinde bazı iş yerlerini su bastı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023

İstanbul'da barajların doluluk oranları kritik seviyelere düşerken, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, iklim değişikliğinin etkilerine ve su kaynaklarının azalmasına dikkat çekti. Gökçe, Türkiye'nin 'su stresi' yaşayan bir ülke konumuna geldiğini ve 'su fakiri' olma yolunda ilerlediğini belirtti. İstanbul'da betonlaşma ve yoğun yapılaşmanın ekolojik kaynakları tehdit ettiğini, Kanal İstanbul projesinin de su kaynaklarının yüzde 29'unu tahrip edeceğini ifade etti. İBB'nin 'İstanbul İklim Değişikliği Eylem Planı' kapsamında 2050 yılında karbon nötr hedefine ulaşmayı ve çeşitli sürdürülebilirlik hedefleri belirlediğini açıkladı.
24 Ocak 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Göltürkbükü mahallesindeki bazı alanlar, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla orman sınırları dışına çıkarıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu kararın bölgeyi 'ranta açacağını' belirterek, belediye olarak yargı yoluna başvuracaklarını açıkladı. Kararda, orman sınırları dışına çıkarılan 117.96 metrekarelik alanın yerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere başka hazine arazilerinin tahsis edileceği ifade edildi.
26 Ocak 2023

Samsun'un doğal güzelliklerinden Ladik Gölü, kuraklık nedeniyle 11 kilometrekareden 7,2 kilometrekareye kadar küçüldü. Doç. Dr. Muhammet Bahadır, kuraklık devam ederse gölün 10-15 yıl içinde tamamen yok olabileceğini belirtti. Göl, 90 farklı kuş türüne ev sahipliği yaparken, çevresindeki köyler ve ilçeler için önemli bir su kaynağı. Bahadır, sürdürülebilir sulama yöntemlerinin acilen uygulanması gerektiğini vurguladı.
16 Ağustos 2024

Bursa'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Nilüfer Barajı, bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle tamamen kurudu. 2007 yılından beri hizmet veren ve yıllık 60 milyon metreküp su kapasitesine sahip olan barajın su seviyesi Şubat ayında sıfıra indi. Bursa'nın diğer içme suyu kaynağı olan Doğancı Barajı'nın su seviyesi ise yüzde 24'e düştü. Geçen yıl aynı dönemde Doğancı Barajı'nda su seviyesi yüzde 43, Nilüfer Barajı'nda ise yüzde 24 civarındaydı.
25 Şubat 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) paylaştığı verilere göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bu yıl yüzde 81,29'a ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde bu oran yüzde 45 seviyelerindeydi. Bu artış, yılın ilk dört ayında barajlara düşen yağış miktarının metrekare başına 248,89 kilogram olmasından kaynaklanıyor. İstanbul'da günlük su tüketimi ise dün itibarıyla 3 milyon 92 bin metreküp olarak ölçüldü.
15 Nisan 2024

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki ortalama doluluk oranı yüzde 49,86 olarak ölçüldü. Bu oran, 6 Mayıs'ta yüzde 83,43'e kadar yükselmişti ancak o tarihten sonra sürekli bir düşüş yaşandı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, kente su sağlayan baraj ve göletlerin toplam biriktirme hacmi 868 milyon 683 bin metreküp iken, mevcut su miktarı 436,36 milyon metreküp olarak kaydedildi. İstanbul’da günlük su tüketimi ise 3 milyon 453 bin metreküp olarak belirlendi.
22 Ağustos 2024

Hatay'ın İskenderun ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen deniz seviyesi yükselmesi nedeniyle Atatürk Anıt Alanı, Mete Aslan Bulvarı ve Sahil Yolu Caddesi su altında kaldı. Su birikintileri trafikte ilerlemekte zorluklara yol açtı. Vatandaşlar ve araç sürücüleri etkilendi. İskenderun Belediyesi ekipleri, suyun tahliyesi için çalışma başlattı.
20 Mart 2023

Türkiye, 30 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında yoğun yağışların etkisi altında olacak. Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis'te sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların miktarının fazla olması nedeniyle ani sel ve su baskınlarına yol açabileceği, dolu ve yıldırım düşme riski sebebiyle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtiliyor. Hava sıcaklıkları genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredecek.
29 Nisan 2024

İstanbul'da yaşanan sağanak yağışlar, uzun süredir düşüş gösteren baraj doluluk oranlarını bir miktar artırdı. İSKİ'ye göre, 12 Kasım itibarıyla barajların genel doluluk oranı yüzde 16,18'den yüzde 16,43'e yükseldi. Ağustos sonunda yüzde 29,22 olan doluluk oranı, eylül sonunda yüzde 22,7'ye düşmüş ve kasım ayında yüzde 17'nin altına gerilemişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için önümüzdeki günlerde de sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
12 Kasım 2023
İşaretlediklerim