Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) lig maçlarının yayın hakları için düzenlediği ihale, Saran Medya ve beIN arasındaki rekabet sonucunda iptal edildi. TFF ve Kulüpler Birliği, ihale için yıllık en az 150 milyon avro talep ediyordu. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Saran Medya'nın 5 yıllık anlaşma talep ederek teklifini yıllık ortalama 150 milyon avroya yükselttiğini, ancak TFF'nin beIN'den karşı teklif beklediğini bildirdi. İhalenin iptal edilmesinin nedeni olarak, iki firmanın da TFF'nin 'Rakam artırın' talebine yanaşmaması gösterildi.
29 Şubat 2024

Türkiye, kara para aklama ile mücadelede uluslararası alanda 'gri liste'de yer almaya devam ediyor. Ancak, Mali Eylem Görev Gücü'nün yaz aylarında alacağı kararla Türkiye'nin bu listeden çıkarılması bekleniyor. Bu beklentiyi şekillendiren temel unsur, kripto varlıklara ilişkin yasal düzenlemenin TBMM'ye sunulmuş olması. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in takip ettiği bu teklifin, TBMM tatile girmeden önce yasalaşması bekleniyor.
22 Mayıs 2024

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle 'işletme hakkının verilmesi' yöntemiyle özelleştirilmesi için yapılacak ihale başvuru süresi 25 Haziran saat 17.30'a kadar uzatıldı. Daha önceki ihalelerden biri Koç Holding tarafından kazanılmış ancak cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti. 2022'deki ihale ise yeterli teklif alınamadığı için iptal edilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, başvuruların ihale şartnamesine uygun olarak hazırlanması gerektiğini belirtti.
10 Haziran 2024

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, 6 Temmuz'da yapacağı toplantıda üyelerinden gayrimenkul projeleri ve genel taşınmazlarla ilgili yetki isteyecek. Kulüp, Mart 2023'te Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait Galatasaray Florya Metin Oktay tesislerindeki araziyi 1 milyar 171 milyon 800 bin liraya satın almıştı. 29 Haziran'da yapılacak genel kurulda çoğunluk sağlanamazsa, 6 Temmuz'da kurul çoğunluğa bakılmadan gerçekleştirilecek. Yönetim, faaliyetlerin yürütülmesi ve ilgili hukuki işlemler için 31 Mayıs 2026'ya kadar yetki talep edecek.
11 Haziran 2024

Süper Lig'in 27, 28, 29 ve 30'uncu haftalarına ait maç programları paylaşıldı. Bu programlara göre, Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbi maç 3 Mart Pazar günü saat 19.00'da Beşiktaş Park'ta gerçekleşecek. Trabzonspor ve Fenerbahçe ise 17 Mart Pazar günü saat 20.30'da Papara Park'ta bir araya gelecek. Bu derbi maçların tarihlerinin belirlenmesi, futbolseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.
16 Şubat 2024

Borussia Dortmund, Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu'nu transfer etmek için 18-20 milyon avro bonservis bedeli ve bonuslar teklif etti. Fenerbahçe ise bonuslar hariç 25 milyon avro talep ediyor. Bu transfer gerçekleşirse, Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe tarihinin en yüksek bedelli transfer satışı olacak. Ferdi, bu sezon 52 maçta 3 gol ve 5 asistle oynadı.
22 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fair Play 2023-2024 sezonu ödülleri açıklandı. En centilmen oyuncu Konyaspor'dan Guilherme Haubert Sitya, en centilmen takım Hatayspor, en centilmen teknik direktör ise Trabzonspor'dan Abdullah Avcı oldu. Ayrıca, yılın en başarılı Fair Play kariyeri Sivasspor'dan Emrah Başsan'a verildi. Trendyol 1. Lig'de en centilmen oyuncu Sakaryaspor'dan Bülent Cevahir, en centilmen takım Göztepe ve en centilmen teknik direktör Göztepe'den Stanimir Stoilov olarak belirlendi.
14 Haziran 2024

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 F Grubu'nda 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz ile oynayacağı maçta Alman hakem Felix Zwayer görev yapacak. Bu maç, Türkiye'nin gruptaki önemli karşılaşmalarından biri olarak öne çıkıyor. Hakem ataması, maçın adil ve tarafsız bir şekilde yönetilmesi açısından büyük önem taşıyor.
20 Haziran 2024

Kulüpler Birliği Vakfı, maç biletlerinin elektronik satışı için farklı firmalarla görüşme kararı aldığını duyurdu. Bu değişiklik, 2023-2024 sezonunda uygulamaya konulmayacak ve Passolig kart sahipleri mevcut bakiyelerini sezon sonuna kadar kullanmaya devam edebilecekler. Kulüpler, gelecek sezonlarda Passolig veya diğer anlaşmalı organizasyonlar üzerinden bilet satışı yapabilecek.
19 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine destek olacak yeni bir uygulama olan 'VAR Support'ın devreye gireceğini duyurdu. Bu yeni sistem, Süper Lig'in 28. haftasından itibaren kullanılmaya başlanacak ve aynı zamanda Süper Kupa ile Türkiye Kupası finallerinde de uygulanacak. 'VAR Support', VAR hakemlerine ekran takibi yaparak en iyi açıyı bulma ve kriterlerin teyidi konusunda yardımcı olacak, ancak nihai karar yine VAR hakemine ait olacak.
1 Mart 2024

EURO 2024'te Türkiye'nin Portekiz ile oynayacağı maça atanan Alman hakem Felix Zwayer'in kariyerinde tartışmalı olaylar bulunuyor. Zwayer, 2005 yılında bir maçta şike yapmaktan 6 ay men cezası almıştı. Bu olay, Alman Futbol Federasyonu tarafından gizli tutulmuş ancak daha sonra basına sızdırılmıştı. Zwayer, 2012'den beri FIFA kokartı taşıyor ve kariyerinde birçok önemli maçta görev aldı.
21 Haziran 2024

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem ara tatili, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki yaklaşık 20 milyon öğrenci için bugün başladı. Dokuz gün sürecek olan tatil, öğrencilere bayram tatiliyle birleşik bir mola imkanı sunuyor. Öğrenciler, 15 Nisan Pazartesi günü ders başı yapacaklar ve eğitim öğretim yılı 14 Haziran'da sona erecek.
5 Nisan 2024

Türkiye'nin en üst futbol ligi olan Süper Lig'de 25'inci hafta maçlarının programı ve görev yapacak hakemler açıklandı. Haftanın açılış maçı Adana Demirspor ile Kasımpaşa arasında 20:00'de oynanacak. Maçların programı ve atanan hakemlerle ilgili detaylar paylaşıldı.
9 Şubat 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza-İpek Holding'e ait Bebek'teki yalıyı satışa çıkardı. Yalı, bağımsız değerleme şirketleri tarafından 750 milyon lira olarak değerlendirildi. Satış ihalesi 27 Haziran'da açık teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgeleri ve şartnameyi 25 Haziran'a kadar TMSF'ye ulaştırmaları gerekiyor.
28 Mayıs 2024

Ziraat Türkiye Kupası'nın çeyrek final turu, MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçla başlayacak. Eryaman Stadı'nda gerçekleşecek olan bu müsabaka, saat 20:45'te başlayacak. Çeyrek finaldeki tüm maçlar tek maç eleme usulü ile oynanacak ve kazanan takımlar yarı finale yükselecek. Çeyrek finalin diğer maçları ise 28 ve 29 Şubat tarihlerinde oynanacak.
27 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce duyurduğu üzere, Süper Lig'in 26'ncı haftasından itibaren VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Bu kapsamda, hakemlerin VAR monitörüne giderek incelediği pozisyonların görüntüleri ve hakemler arasındaki konuşmalar, federasyonun YouTube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden yayınlandı. İlk olarak altı maçın VAR kayıtları paylaşıldı ve bu uygulamanın şeffaflığı artırması bekleniyor.
21 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 30'uncu haftasında gerçekleşen maçlarda kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Bu paylaşım, maçlarda alınan kararların şeffaflığını artırmayı ve kamuoyunun bilgilendirilmesini amaçlamaktadır. Detaylı bilgilerin ilerleyen zamanlarda verilmesi beklenmektedir.
18 Mart 2024

Canlı yayın platformu Twitch, 'yasa dışı bahis ve terörün finansmanına katkı sunduğu' gerekçesiyle 22 Şubat'ta Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de erişime engellenmişti. Twitch'in, kumar içerikli yayınları Türkiye'ye kapatma kararı alması üzerine, bu erişim engeli 1 Mart 2024 tarihinde kaldırıldı. Free Web Türkiye'nin aktardığı bilgilere göre, bu karar platformun aldığı önlemler sonucunda gerçekleşti.
1 Mart 2024

2014-2022 yılları arasında, enerji ve madencilik projeleri için orman alanlarının büyük bir kısmı tahsis edildi. Enerji projelerinin %72.7'si ve madencilik projelerinin %64.6'sı için orman alanları kullanıldı. Türkiye'de orman kanunları ve yönetmelikleri, orman dışı kullanımlar için sık sık değiştirilerek, orman alanlarının tahsisini kolaylaştırdı. Bu durum, ormanların yok olmasına ve parçalanmasına neden oluyor. Ayrıca, 2023 yılında orman alanlarının tahsisinde rekor bir artış yaşandı ve bu durum, ormanların ekonomik çıkarlar için feda edildiğini gösteriyor.
6 Nisan 2024

FIFA Konseyi, 2023-2026 döneminde futbolun gelişimine yönelik 2,25 milyar dolarlık bir yatırımı onayladı. Bu yatırım, 2016 öncesine kıyasla yedi katlık bir artışı temsil ediyor. FIFA Başkanı Gianni Infantino, sağlam mali yönetim sayesinde 11 milyar dolarlık bütçe hedefinin aşılacağını ve bu fonların üye federasyonlara gelişim ve eğitim projeleri için daha fazla kaynak sağlayacağını belirtti. 2023-2026 döneminin ilk yılında FIFA'nın 1,17 milyar dolar gelir elde ettiği ve bu gelirin büyük bir kısmının yayın ve pazarlama haklarından geldiği kaydedildi.
19 Mart 2024
İşaretlediklerim